Amy Shore: Od obav k obdivu

Publikováno: 29. května 2023 | autor Redakce
2022-may-astonmartindb4gtzagato-0295.jpg

Už dlouho jsme si v redakci říkali, že musíme občas z toho našeho českého a slovenského foto-video rybníčku někam ven. Slovo dalo slovo a my tak trochu virtuálně vyrazili do ostrovního království za velmi příjemnou fotografkou Amy Shore.

V úvodu svých krásně propracovaných webových stránek Amy říká: „Ahoj! Jsem Amy Shore, fotografka žijící víceméně uprostřed Velké Británie, což se ukázalo jako docela užitečné pro cestování po tomto malém ostrově i mimo něj.“ To má logiku, že? Tak si pojďme Amy vyslechnout:

Pokud bych se měla charakterizovat pro fotografický časopis, tak jsem automobilový a lifestylový fotograf. Fotografuji Nikonem od šestnácti let. Svůj první fotoaparát jsem dostala k šestnáctým narozeninám a byl to Nikon D50, který můj táta koupil na eBay asi za 100 liber, pokud se nepletu.

2022-april-simonrowland-0168.jpg

Předchůdci mé aktuální Z9 byly Nikon D6 a D850 současně, protože jsem zvyklá fotit dvěma fotoaparáty. Příchodem Z9 nastalo těžké rozhodování: zbavit se jich obou? Ach, to snad ne, který si ale vyberu? Pro mě mají D6 i D850 samé skvělé schopnosti, navíc jsem na ně neuvěřitelně zvyklá. Ve chvíli, kdy fotím s kombinací D6 a Z9, je mi strašně líto D850.

2022-mum-s60thirishroadtrip-day4-0077.jpg

Je to těžká volba, ale taková je v tuto chvíli má pracovní kombinace. Nejlepší záběry pocházejí ze silnic. Cestování za kvalitními záběry po celém světě je velmi únavné a náročné, ale potkávám se se skvělými lidmi, kteří milují auta a krásné motocykly.

2022-r-t-italy-giuseppe-escape-0167.jpg

Když jsem v nějaké cizí zemi a fotím s úžasnými lidmi krásná auta nebo lifestyle, přemýšlím, jak se mi to vlastně podařilo, že to mohu nazývat svou prací? Cítím se opravdu šťastná. Navíc mám štěstí, že některá auta, která mohu fotit, jsou také fantastická.

2022-tdf-eagle-portugal-03-0188.jpg

Tím chci říci, že cestování je pro mě vlastně vším, je to životní styl související s prací a já to opravdu miluji. S Nikonem, se kterým pracuji už tak dlouho, jsem sžitá tak, že ani nemusím přemýšlet o tom, jak...


Celý článek najdete v červnovém čísle FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv06-23-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.