Adolf Zika: Padesát odstínů světla

Publikováno: 2. října 2022 | autor Redakce
drop-of-hope.jpg

Ne, nepřepsal jsem se v názvu článku ani se nejedná o zkomolený název slavného hollywoodského filmu. Padesát odstínů světla je totiž název nové knihy černobílých uměleckých aktů fotografa Adolf Ziky, která je právě na pultech vybraných knihkupectví.

Není to tak dlouho, co jste se na našich stránkách mohli dočíst o tom, že Adolf Zika se po tříleté odmlce vrátil do světa umělecké fotografie. Své důvody poměrně podrobně vysvětloval v upřímném rozhovoru, který jsme publikovali v loňském listopadovém čísle.

-dsc1635af-def.jpg

Rok se s rokem sešel a můžeme Adolfa přivítat na našich stránkách znovu. Tentokrát při představení nové, celkově osmé fotografické knihy, přičemž jako samostatná kniha uměleckých aktů je tato publikace v pořadí již třetí. Vychází v limitovaném nákladu tisíce kusů s tím, že do distribuce jich půjde pouze 900.

135-it.jpg

Signovaná stovka s originální fotografií uvnitř pak bude k mání před Vánoci v několika specializovaných obchodech s fotografickou technikou. Oproti předchozím publikacím se v množství výtisků jedná o třikrát menší číslo, než na které se mohli těšit fanoušci Adolfa Ziky v minulosti.

p8030834abcx.jpg

Údajným důvodem limitovaného nákladu je fakt, že má hodnotu hlavně pro znalce a fanoušky fotografie Adolfa Ziky. Publikace je totiž složená pouze z fotografií, které ještě nikdy knižně...


Celý článek najdete v říjnovém čísle časopisu FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv10-22-web3.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.