A je tu březnové FotoVideo

Publikováno: 22. února 2023 | autor Redakce
fv03-2023-web3.jpg

Tentokrát pro změnu ocitujeme z úvodníku šéfredaktora, který si s nadšením povzdychl: „A jaro je na cestě, i když to možná ještě není tak znát. Važte si jara, přinese vám zase spoustu nového, říkávala má babička, a ve své krásné skromnosti se dožila v plné síle až neuvěřitelného věku. Byla přísná na nás, a hlavně na sebe. ale radovat se uměla z každé maličkosti a z každého jara především. Takže se radovat asi umím po ní a chci tu svou radost alespoň trochu přenášet i na vás. Jsme tu s dalším vydání roku 23, ve kterém vám nabízíme hlavně zamyšlení nad obrazy plnými příběhů, starostí, tragédií i lásek. Vyberte si, připravili jsme ho zase jen pro vás.“

V každém vydání se snažíme nebýt monotématičtí, neorientujeme se jen na vybrané fotografy či extrémní vyznavače videa. Vždyť je vás našich čtenářů dle čerstvých průzkumů více než 35 tisíc a počet registrovaných fotografů v soutěži Fotograf roku (aktuálně více než 31 tisíc) s touto krásnou cifrou téměř souhlasí.

fv03-2023-web3.jpg

V každém vydáni (takže i v tomto březnovém) přinášíme více než dvacetidílný koktail toho, co pro vás aktuálně považujeme za nejdůležitější a nejnápaditější a hlavně nejinspirativnější. Samozřejmě to není vždy jen nej, to by zase byla nuda, jsme prostě a jednoduše barevní a komunikativní a chceme být tací i nadále.

Takže se na to březnové vydání pojďme podívat. Chtěli bychom hlavně hodně poděkovat našim novým spolupracovníkům a celé rozšiřující se redakci nadšenců (bez nadšení by to fakt nešlo) za jejich nové tipy a nápady. V první polovině tohoto vydání najdete více obrazové krásy v podání něžných ženských očí a jimi ovládaných objektivů.

fotovideo-03-23-fotoskoda.jpg

Tím velkým článkem, který tuto ženskou hegemonii při vašem postupném čtení trochu „naruší“, je velká, šestistránková informace o výstavě Bojují i za nás, kterou připravil tým Asociace českých profesionálních fotografů ve spolupráci s podobnou asociací ukrajinskou. Ukázky i texty, které přinášíme nám nedávají spát a naše doporučení tuto výstavu shlédnout vám jistě přijde naprosto logické.

V naší cestovatelské rubrice jsme tentokrát zůstali doma na Moravském Toskánsku, které, ač mnohým fotografům téměř notoricky známé, přesto přináší nové pohledy a také mezinárodní úspěchy.


Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!
Vybírejte si na našem webu – přehled předpatného


Vždyť jeden z autorů tohoto článku, Jaroslav Hora dosáhl na další vysoce hodnocené, fotografické mety v celosvětové fotografické soutěži Travel Photographer of the Year. Jak sám konstatuje v článku: „Do soutěže jsem poslal dvě série. Jednu z Namíbie a druhou od nás z Čech. Se sérií z pouště Namib jsem dokonce vyhrál kategorii "Od pouští po pralesy" a série z Moravského Toskánska ve finále také uspěla jako doporučovaná série od poroty.“

Jak jistě tušíte, je toho hodně, co vás v tomto vydání čeká. Další hodně hutné praktické články, velký test, důležité praktické informace, které najdete jen v tomto vydání!


Doporučujeme vám další soutěžní téma 23. ročníku soutěže Fotograf roku:

ČERNOBÍLÁ… a můžete fotit cokoli? Uzávěrka: 31. březen 2023!

Původně jediná forma fotografie je nyní chápána více umělecky a jako nástroj pro sebevyjádření. Správná černobílá nemá být z nouze ctnost, černobíle by měl fotograf přemýšlet již při kompozici fotografie. Odstíny šedi – jak je někdy černobílá fotografie nazývána – mají totiž svá úskalí v podobě kontrastů, struktury a souhry světla a stínů. Důležité téma! Těšíme se na vaše fotografie. Soutěžní galerii tohoto tématu najdete na: http://fotografroku.ifotovideo.cz


Vyberte si z obsahu březnového FotoVideo třeba následující:

Barbora Mráčková – FOCENÍM SE ŽIVÍM

Dělám hlavně byznysovou fotku

fotovideo-03-2023-digiport-stranka-007.jpg

Fotka Nikonblogu – SOUTĚŽ, ZE KTERÉ SE STAL FENOMÉN

Kdo vyhrál v ročníku 2022?

fotovideo-03-2023-digiport-stranka-014.jpg

Ohlédnutí a pozvánka – FOTOFESTIVAL BLATNÁ

Letos bude 15. – 16. září!

fotovideo-03-2023-digiport-stranka-028.jpg

Jak se fotí – MORAVSKÉ TOSKÁNSKO

S Jardou Horou a Markem Svobodou

fotovideo-03-2023-digiport-stranka-038.jpg

Úpravy fotografií – FOTOGRAFIE DO TISKU?

Jak jí vybrat a upravit?

fotovideo-03-2023-digiport-stranka-044.jpg

Náš velký test – SONY A7R V

Opravdu dokonalost sama?

fotovideo-03-2023-digiport-stranka-083.jpg

Fotografii na obálku nám věnoval Jaroslav Hora


Nabízíme vám stále rozsáhlý výběr dárků k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to patří už řadu let k těm nejoblíbenějším? Můžete si ale jako bonus k předplatnému zadarmo nechat vyčistit čip u foťáku, nebo si vyberete skvělou knihu Fotografujeme digitální bezzrcadlovkou, dámskou kabelu, příručku k domácímu tisku, fotografickou knihu plnou esejí, UV filtry Tamron, kartu, poukázku na workshop! Nebo třeba některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech

Vybírejte si na našem webu – přehled předpatného

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

fv03-2023-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.