61.ročník Mapového okruhu Český ráj

Publikováno: 17. června 2022 | autor Redakce
fv-02.jpg

Jedním z nejdéle působících mapových okruhů je MO Český ráj. Letos se konal již 61.ročník. Pořadatelem byl Fotoklub MKS Jaroměř. Vyhodnocení proběhlo v sobotu 4.června 2022 v sídle MKS v městském divadle.

Původně se přihlásilo 14 fotoklubů, ale Fotoklub Vsetín na poslední chvíli svoji účast zrušil. Celý ročník proběhl elektronicky, kdy o systému rozhodla většina. Je to výhodné pro pořadatele, který posílá v daném termínu určenou mapu zúčastněnému klubu a ten má termín na odeslání hodnocení.

fv-01.jpg

Takže se odstraní nedostatky v posílání tradičních map, kdy se třeba nedodržují termíny, posílá se více map najednou a chybí i kontrola, zda byly mapy odeslány podle stanovených termínů. Výhodou u tradičních map podle mne je to, že se kluby dívají na stejné fotografie, které nejsou ovlivněny systémem zobrazení fotografií. Na druhé straně kluby ušetří značné částky za zhotovení fotografií a jejich posílání.

fv-02.jpg

Pořadí klubů

  1. Fotoklub Litovel
  2. Fotoklub Balvan Jablonec n. Nisou
  3. Fotoklub PCW Praha
  4. Sbor dobrovolných fotografů Desná v Jiz.horách
  5. Fotoklub MKS Jaroměř
  6. Jizerský fotoklub Hejnice
  7. Fotoklub MKS Nová Paka
  8. Fomaklub Liberec
  9. Fotoklub KFA Brumov-Bylnice
  10. Fotoklub Freeland Žďár n. Sázavou
  11. Fotografové Kladno
  12. Fotoklub Air-Zoom Praha
  13. Fotoskupina Spektrum Blatná

Většina mapových okruhů však letos probíhala klasicky. Přesto i zde se opozdilo poslední hodnocení a to bylo příčinou, že připravovaný tištěný katalog nebylo možné v termínu hodnocení mít hotový a bude dodatečně klubům zaslán.

fv-03.jpg

Pořadí jednotlivců

1.  M.Štěpán - Litovel - Toro-toro
2.  J.Novák - Litovel - Ha
3.-4.  V.Špetlík - Jablonec - Ráno po sněhové bouři
3.-4.  V.Špetlík - Jablonec - Těžký život fotografa
5.-7.  L.Klíž - Jaroměř - Vlhy pestré
5.-7.  J.Novák - Litovel - Svačinka
5.-7.  M .Štěpán - Litovel - Zamyšlená
8.-10.  P.Šenekel - Desná - Hrátky v horách
8.-10.  L.Klíž - Jaroměř - Krahulík útočí
8.-10.  V.Špetlík - Jablonec - Poslední paprsky

fv-04.jpg

Jak je z výsledků vidět, tak letošní ročník opanoval Fotoklub Litovel, kterého dalo na 1.místo 7 fotoklubů a v první desítce jednotlivců má 4 fotografie. Jako nejúspěšnějšího autora lze určit V.Špetlíka z Jablonce, který má v první desítce 3 své fotografie.

fv-05.jpg

Celkem se zúčastnilo 122 fotografů a nejvíce jich bylo v mapě Hejnic a to 15. Jedna fotografie byla hodnocena od jednoho klubu jako 1 a od druhého jako 10 bodů. A jeden klub udělil 12 fotografiím v jedné mapě 1 bod. Tolik zajímavosti. Přes současnou situaci se podařilo zajistit Vláďovi Olivovi díky jeho kontaktům hodnotné ceny. Předán byl samozřejmě i putovní pohár. Letos nebyl nikdo navržen do Knihy osobností, kterou má jen tento mapový okruh.

fv-06.jpg

Jako odpolední program byla pro účastníky připravena návštěva pevnosti Josefov. Konkrétně navštívili bývalá vojenská kasárna, které nejsou běžně přístupná. Zde probíhalo volné individuální fotografování na téma URBEX. Jedná se totiž o značně zchátralý opuštěný objekt, který je nesmírně fotograficky zajímavý.

fv-07.jpg

Závěrem je potřeba poděkovat Zdenkovi Bečákovi, který se ujal zpracování hodnocení a výsledků a přípravě katalogu a vedoucímu Janu Broumovi, který vše řídil a organizoval. Současně je třeba poděkovat i dalším členům a jejich manželkám, které připravili pro účastníky výborné občerstvení.

Pořadatelem příštího 62.ročníku bude Fotoklub Balvan Jablonec nad Nisou.

fv-08.jpg

fv-09.jpg

fv-10.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.