60.ročník Českobudějovického mapového okruhu

Publikováno: 22. října 2022 | autor Redakce
fv-01.jpg

Pořadatelem jubilejního 60.ročníku byl Fotoklub Karola Plicku Martin. I tento mapový okruh patří k těm nejstarším. Letos se ho zúčastnilo 11 fotoklubů z České a Slovenské republiky.

Závěrečná konference proběhla v sobotu 24.září 2022. Střetnutí účastníků setkání začalo již v pátek v Jasenskej doline a druhý den v sobotu pokračovalo oficiálním programem. Výstava fotografií byla otevřena v Obchodním domě Tulip v Martině.

fv-01.jpg

Součástí bylo i vyhlášení výsledků 60.ročníku, odevzdání diplomů a cen fotoklubům a nejlepším autorům fotografií. Odpoledne účastníci položili kytici na hrob Karola Plicku na Národním hřbitově v Martině a následovala prohlídka významných míst ve městě. Večer pak proběhla konference účastníků ČBMO o jeho další budoucnosti.

fv-02.jpg


Pořadí fotoklubů

1. Fotoklub DK Kroměříž
2. Fotoklub ZSF Ružomberok
3. Fotoklub Karola Plicku Martin
4. Fotoklub NOVA Košice
5. Fotoklub Jablunkov
6. Fotoklub Okamžiky Zlín
7. Fotoklub Reflex Zlín
8. Fotoklub 1840 Litomyšl
9. Fotoklub NEKRAS Jablonec n.Nisou
10. Fotoklub FOKUS Jindřichův Hradec
11. Fotoklub Collegium Frýdek-Místek


fv-03.jpg

Bohužel bylo přijato oznámení Fotoklubu REFLEX Zlín o ukončení jeho působení z důvodu stáří některých jeho členů. Následovala ještě prezentace tvorby a střetnutí s profesionálním fotografem Vladom Bačom. Hlavním motivem byly názory na současnou fotografii a nové trendy. V neděli dopoledne se ještě uskutečnila návštěva Múzea slovenskej dediny v Martině a oficiální závěr setkání.

fv-04.jpg


Pořadí jednotlivců

1. L.Kremeňová - Košice - Furmani
2.-3. M.Korbelová - Kroměříž - Volavka
2.-3. J.Pelachy - Ružomberok - Usadlosť
4.-6. Z.Imrich - Okamžiky Zlín - Po šichtě
4.-6. P.Koval - Okamžiky Zlín - Strom
4.-6. P-Letko - Kroměříž - Ahóój
7. V.Hudeček - Kroměříž - Montmomenty A, B, C
8.-9. D.Kusák - REFLEX Zlín - Mlhavé ráno
8.-9. J.Šranko - Ružomberok - Srdce
10.-11. J.Gavura - Martin - Mysterium Krajiny 3
10.-11. N.Urbanová - Košice - One mind


fv-05.jpg

Jistě spolu se mnou popřejete vyhodnoceným účastníkům – klubům i jednotlivcům k jejich pěknému umístění a popřejete jim další úspěchy.

fv-06.jpg

A jen taková zajímavost. Pokud se s autory neznám z předcházejících ročníků a nebyli jsme spolu již v kontaktu, tak je žádám o souhlas s použitím jejich fotografie. A letos jsem od mně dosud neznámé účastnice dostal souhlas z Finska.

fv-07.jpg

Závěrem musím poděkovat kolegovi Zimanovi z pořádajícího klubu za velmi dobrou spolupráci a dalšímu kolegovi Antalovi, když jsem v textu toho využil z jeho Zápisu ze závěrečné konference. Jak jsem již uvedl, tak příštího ročníku se nezúčastní Fotoklub Reflex Zlín a pořadatelem je Fotoklub NOVA Košice

Josef Podvalský

fv-08.jpg

fv-09.jpg

fv-10.jpg

fv-11.jpg

fv-12.jpg

fv-13.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.