1.ročník Internetového mapového okruhu IMO 2021

Publikováno: 19. března 2022 | autor Redakce
fv-07.jpg

Předpokládal jsem, že jsem připravil informace o všech MO, které probíhaly v roce 2021. Teprve ke konci roku jsem dostal první informaci o IMO 2021 od pořadatele Horáckého fotoklubu Jihlava.

Vím, že se tento MO připravoval, protože již před časem dostal i náš fotoklub nabídku k účasti. Protože jsme již ve dvou MO, nechtěli jsme to dále rozšiřovat. Účastníky 1.ročníku se stalo 10 fotoklubů, které již léta se účastní i jiných MO s výjimkou jednoho, který snad byl založen právě kvůli IMO 2021. Výsledky a některé fotografie obsahoval elektronický katalog, který jsem od pořadatele obdržel.

fv-01.jpg

S ohledem na situaci s covidem, pořadatel neuspořádal závěrečné vyhodnocení. Já sám jsem do Archivu MO postrádal kopie map účastníků a kvalitní kopie fotografií, které se umístily do 10.místa, které jsou vždy součástí příspěvku. V propozicích je totiž uvedeno, jak mohou být fotografie použity a současně, že nebudou poskytnuty třetí osobě k jiným účelům a tím jsem byl bohužel myšlen i já s Archivem MO.

fv-02.jpg

Pořadatel mi sdělil, že by musel požádat o souhlas všechny účastníky. Proto jsem zvolil řešení, že se na účastníky obrátím sám, protože jak s kluby, tak s většinou nejlepších jednotlivců jsem v kontaktu již léta. Fotografie spolu se souhlasem autorů jsem obdržel prakticky obratem. Problém se ale vyskytl u kopií map, kde dvě se dost zdržely, a navíc jedna mně nebyla poskytnuta vůbec, protože by s tím museli souhlasit autoři fotografií, a to ani asi neproběhlo. Naštěstí jsem si poradil jinak a v Archivu MO mám tedy vše komplet.

fv-03.jpg

Pořadí fotoklubů

1. Horácký fotoklub Jihlava

2. Fotoklub KPF Tišnov

3. Fotoklub KDÚ Trutnov

4. Fotoklub Freeland Žďár nad Sázavou

5. Fotoklub Omega Hradec Králové

6. Fotoklub Sokol Mladá Boleslav

7. Fotoklub KFA Brumov-Bylnice

8. Fotoklub Beroun

9. Frakce nezávislých fotografů

10. Fotoklub FS VSM Olomouc

fv-04.jpg

Pořadí jednotlivců

1. J.Halíř - Ml.Boleslav - Cesta

2.-3. Z.Šanc - Trutnov - Himaláje 1

2.-3. I.Pavlátová - Frakce NF - Fragmenty města

4.-6. M.Tománek - Beroun - Kostelík nad vesnicí

4.-6. O.Výleta - Tišnov - Ráno na rybníce

4.-6. P.Líbal - Trutnov - Kolibřík-letovka

7.-10. K.Slimáček - Jihlava - Jihlavské horizonty

7.-10. O.Výleta - Tišnov - Valící se mlha z údolí

7.-10. Z.Bureš - Žďár n.Sáz. - Vysočina zasněná

7.-10. Z.Pachovský - Žďár n. Sáz. - Podzimní

fv-05.jpg

Nízká účast fotoklubů je možná důsledkem covidu, kdy skoro všechny mapové okruhy musely ukončit ročník elektronicky. A z toho důvodu se možná nechtěly zařadit ani do IMO 2021. Letošní ročníky se, podle mých informací, až na jeden vrátily ke klasice. Tím samozřejmě myslím fotografie na papíře. Jaký bude další osud IMO zatím přesně nevím. V tuto dobu by měl být připraven již 2.ročník. V ČR již v minulosti jeden takový mapový okruh byl, ale brzy skončil. Slováci mají svůj TAMAPO, kterého se účastní i české kluby.

fv-06.jpg

Závěrem bych chtěl samozřejmě poděkovat kolegovi Hůlovi z pořadatelského fotoklubu za spolupráci, a i všem dalším klubům za poskytnutí jejich map a jednotlivcům za jejich úspěšné fotografie. Pokud se rozeběhne druhý ročník tak přeji rozšíření počtu účastníků a klubům i jednotlivcům přeji úspěchy i v dalších MO, kterých se již léta účastní.

Ing.Josef Podvalský

fv-07.jpg

fv-08.jpg

fv-09.jpg

fv-10.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.