Vzpomínka na BIIb

Publikováno: 10. března 2022 | autor Rudolf Stáhlich
Památník ticha

Nedávno jsem dostal krátkou zprávu a uvědomil si, že žiji v době, kdy se člověk hluboce zamýšlí nad tím, co udělal špatně, když se svět ve své nepoučitelnosti neustále dopouští hrůz v přímém přenosu a každé varování zdá se být jen rétorickým cvičením.
Přesto a právě proto mnoho z nás považuje za potřebné mobilizovat i minulé odkazy hrůz tohoto světa.

A tak tu cituji a přináším od autorů z Památníku ticha:

Unikátní graffiti, hudba i divadlo budou letos součástí tradiční pietní akce Vzpomínka na BIIb věnované největší jednorázové genocidě československých občanů v historii země.

Památník ticha intro

Akce připomínající vyhlazení rodinného tábora se uskuteční v úterý 8. března od 17 hodin formou premiéry site-specific dokumentu online na webových stránkách Památníku ticha www.pamatnikticha.cz a na facebookovém profilu Památníku ticha https://www.facebook.com/PamatnikTicha.

Sedmiminutový dokument Vzpomínka na BIIb byl natočený koncem února v prostorách nádraží Bubny, na jehož perónu podstatná část vězňů rodinného tábora nastupovala svou válečnou anabázi…

Památník ticha v souvislosti s válkou na Ukrajině varuje před jakoukoli tolerancí k očividným lžím prezentovaným jako příčiny k útoku agresivní velmoci na suverénní stát. Historická paralela s nacistickou propagandou, která předcházela mnichovskému selhání západní diplomacie ustupující Hitlerovi v roce 1938, je vážným stigmatem počátku roku 2022.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.