Nový krátký film Matyáše Fáry - natočil ho na mobil

Publikováno: 10. června 2022 | autor Redakce
Matyáš Fára Samsung

Nikým nepochopený a životem vláčený upír smutně posedává na schodech potemnělé uličky, když tu si najednou všimne jasně svítící reklamy na Samsung Nightography, nejvýkonnější mobilní fotoaparát mobilního telefonu na trhu. Rázem je svět úžasnější: upír vezme svůj smartphone Samsung Galaxy S22 Ultra do ruky a začne fotit úžasné noční selfie a krátká videa, která ihned sdílí na upíří seznamce. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat: v nočním klubu ho vyhledá upírka, která ho objevila právě na seznamce…

Krátkou parodií na horor, kterou režisér Matyáš Fára natočil na mobilní telefon Samsung Galaxy S22 Ultra, demonstruje Samsung skvělé vlastnosti nového fotoaparátu Nightography. Díky němu je možné i v noci vytvářet fotografie a videa stejně jako za denního světla, takže svého uživatele nijak neomezuje. Hororem inspirovaný klip připravil štáb o 35 lidech a hlavní role v něm ztvárnili neherec Jan Svoboda a známá česká tatérka Bára Cielecká alias Duhovka.

Matyáš Fára Samsung 2

Tma už není pro fotoaparát žádný problém

„Natáčení na mobil pro mě byla úplně nová zkušenost. Nevěděl jsem, co od něho čekat, ale nakonec se prakticky nelišilo od klasického natáčení na kameru,“ prozradil Jan Svoboda, který se v klipu proměnil v upíra, co hledá novou přítelkyni. Upír ve spotu fotí selfie na noční ulici, v baru, natáčí noční život a fotografuje se s dalšími lidmi v klubu. Tedy přesně to, co od svého smartphonu očekávají mladí uživatelé, ale zatím jim to neumožňovaly omezené možnosti nočních režimů fotoaparátů. S tím je u Galaxy S22 Ultra konec. Díky funkci Samsung Nightography můžou vyjádřit své pravé já v kteroukoli denní i noční dobu.

Matyáš Fára Samsung 1

Matyáš Fára má s natáčením podobných spotů bohaté zkušenosti. Má za sebou reklamy pro značky jako Škoda, Pilsner Urquell, Puma, Vodafone, či Jägermeister apod. Mladý režisér skvěle kombinuje vizuální detaily s filmovým vyprávěním. Jeho spot o upírově nočním životě je volně k dispozici na YouTube kanálu Samsung Česko a Slovensko.

Samsung Galaxy S22 Ultra představuje nejvyšší model z letošní řady prémiových smarphonů Galaxy S22 a patří mezi to nejlepší ve světě smartphonů. Profesionální fotoaparát Nightography přichází s mobilní fotografickou revolucí. Ostré a jasné snímky tak pořídíte i ve zhoršených světelných podmínkách. Díky obřím snímačům a pixelům měnícím tvar tak budou i noční záběry vždy prosvětlené a ostré.

Matyáš Fára Samsung 3

Spot natočený na Samsung Galaxy S22 Ultra od režiséra Matyáše Fáry můžete zhlédnout zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.