Fotografie nového milénia: BEST PUBLISHER 2022

Publikováno: 6. května 2022 | autor Rudolf Stáhlich
Fotografie nového milénia

Jak už jsem se před časem zmínil, některé zprávy, které mi chodí do redakční pošty jsou přímo vzrušující. Zvláště a velmi si cením těch, které informují o úspěšnosti české nebo slovenské fotografie na mezinárodním poli. Česká i slovenská fotografie to totiž velmi nutně potřebují! A tady je jedna z nich:

Marian Beneš mi píše:

S radostí informuji, že jsem za publikaci Fotografie nového milénia převzal 1. 5. 2022 v Římě jednu z hlavních cen v prestižní evropské soutěži FEP – European Photo Book Award: BEST PUBLISHER 2022.

Fotografie nového milénia in

Byla to mimořádná událost, plná renomovaných autorů. O významu soutěže svědčí i fakt, že si cenu osobně převzala také legenda světové kinematografie, proslulý kameraman Vittorio Storaro (spolupráce s režiséry: F. F. Coppola, B. Bertolucci, W. Allen).

Fotografie nového milénia 2

Potěšilo mne zdůvodnění komise, které je napsané na diplomu: „With editorial elegance, this book illustrates how the younger generation are using their creative skills in communication“. Myslím, že je tím naplněno poselství knihy.

Fotografie nového milénia 3

Těší mne to i proto, že se knize třeba dostane patřičné pozornosti m.j. kvůli skvělým textům profesora M. Vojtěchovského, které jsem sesbíral a do publikace zařadil. Kéž by to české fotografii pomohlo.

Fotografie nového milénia

knihafotografie.cz

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.