Co nás čeká v GASKu?

Publikováno: 19. listopadu 2021 | autor Rudolf Stáhlich
GASK 1

Jo, když je člověk rozený Kutnohorák, tak si občas povzdechne, jaké by to bylo být teď právě tam? Každopádně v GASKu to žije (alespoň jak je znát z programové nabídky, která mi právě přistála v mailu):

Takže například čtu:

"... také druhá polovina listopadu bude v GASK bohatá na program. V neděli 21. 11. uvedeme v kongresovém centru GASK cenami ověnčené divadelní představení Zahradníček divadelního spolku JEDL se Sašou Rašilovem a Lucií Trmíkovou v hlavních rolích. Inscenace vznikla ke 115. výročí narození básníka Jana Zahradníčka, jehož životní příběh byl hře inspirací. Vstupenky si můžete zakoupit na pokladně GASK nebo přímo na místě.

GASK 3

O týden později – v sobotu 27. 11. – se uskuteční celodenní setkání s vybranými autory českého designu s názvem ADVENT – DESIGN – GASK. Součástí akce bude také mezigenerační program k výstavě Baletka s plnovousem, křest parfému ARS LONGA, loutkové divadlo TOY MACHINE, vonný workshop ADVENT VŮNÍ – 7 mudrců, komentovaná prohlídka výstavy ORNAMENT – GEOMETRIE – HRA, vernisáž k jednodenní výstavě gobelínu, který byl vytvořen podle předlohy obrazu Jindřicha Štyrského ze sbírek GASK Vdovy na cestách, a komentovaná prohlídka výstavy SAMOTA UPROSTŘED DAVU s kurátorkou Kristýnou Jirátovou. Atmosféru celé akce doplní i živá hudební produkce kolínské kapely Kronos Combo. Přijďte si pořídit vánoční dárky a užijte si adventní čas v GASK! Podrobný program akce najdete ZDE.

GASK 2

Od 3. 10. můžete v naší galerii navštívit výstavu Samota uprostřed davu: Charles Baudelaire a české umění. Výstava, věnovaná dvoustému výročí narození Charlese Baudelaira, představuje vliv osobnosti a díla tohoto francouzského básníka na české umění od konce 19. století do současnosti. K výstavě jsme pro Vás připravili bohatý doprovodný program. Ve čtvrtek 25. 11. pro Vás máme komentovanou prohlídku s kurátorkou Kristýnou Jirátovou a o týden později (2. 12.) připravil Francouzský institut v Praze debatu s kurátorkou a vystavujícími umělci o vlivu, který měl autor Květů zla na české umělce od konce 19. století až dodnes. Na všechny akce Vás tímto srdečně zveme! V úterý 23. 11. od 20:15 můžete navíc sledovat reportáž z výstavy Samota uprostřed davu v pořadu ArtZóna.

Ve středu 24. 11. budeme promítat v rámci festivalu Severský filmový podzim 2021 snímek Rosemari. Dánsko-norské komediální drama z roku 2016 režisérky Sary Johnsen nastoluje otázky mateřství, lásky i lží v příběhu šestnáctileté Rosemari, která se zoufale snaží najít své biologické rodiče. Další filmy, které jsou součástí festivalu, budou následovat v prosinci. Sledujte náš web a sociální sítě.

Věříme, že si z našeho programu vyberete, a těšíme se na Vás v GASK!"

No, tak jsem vám vše ocitoval, a kdybyste nevědeli, kde GASK je, takže tady:

GALERIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE  (GASK) V KUTNÉ HOŘE

Barborská 51-53, 284 01 Kutná Hora

www.gask.cz

otevřeno:

úterý - čtvrtek: 10 až 18 hodin

pátek : 10 až 21 hodin

sobota - neděle: 10 - 18 hodin


Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.