Něžná krása listopadového FotoVideo

Publikováno: 27. října 2021 | autor Redakce
Něžná krása listopadového FotoVideo

Fotografický akt patří mezi ty nejkrásnější a nejstarší fotografické disciplíny. Vychází samozřejmě ze vzorů děl slavných malířů a sochařů a dokázal přivést pohled na krásu lidského těla k určité dokonalosti. Není to disciplína jednoduchá, patří k mistrovským, a ne každému se jeho pokusy jí zvládnout daří. O to více jsme rádi, že vám tuto krásu můžeme v našem listopadovém vydání nabídnout.

Máme radost z výborného návratu Adolfa Ziky, který aktuálně opět drží svůj foťák hodně intenzivně v rukou a tvoří a raduje se z každé nové fotky. Jeho úspěchy na poli dokumentárního filmu jsou sice vynikající, ale jeho nové fotky nám přesto hodně chyběly. Stihne to všechno najednou? Jaké jsou jeho plány? O tom se dočtete v docela velkém rozhovoru, který jsme dokončili těsně před uzávěrkou.

Časopis FOTOVIDEO 2021 11 obsah

Jérôme Sessini – mimořádný člověk a vynikající fotograf. Povedlo se nám ho na chvíli zastavit a získat od něj několik odpovědí na naše otázky, a hlavně ty jeho fotky! Podívejte se, jak fotí člen proslulé agentury Magnum Photos a to hned v úvodu listopadového vydání.

Nechat se školit perfektním Liborem Vaicenbacherem, navíc až v jihoamerickém Ekvádoru, musí být neskutečným zážitkem. Přečtěte si a můžete se třeba i kochat: „Tlumené barvy a umírněný design vysokohorských druhů ptáků už brzy měla vystřídat záplava barev a tvarů na úpatí vulkánu Sumaco…“ je to vážně zážitek.

A co takhle tradiční kalendář Jiřího Ksandra, opět plný citlivé nahoty a excelentně laděné barevnosti? Všimli jste si, že v tomto vydání střídáme nádheru lidského těla s dokonalými záběry přírody? To potvrzuje další článek, který si dovolíme doporučit vaší pozornosti: Jak na ledňáčky s Davidem Zemanem. Neposedný a nádherně barevný ledňáček je častým a náročným objektem zájmu mnoha fotografů, a tak jim třeba Davidovy zkušenosti přijdou vhod.

Časopis FOTOVIDEO 2021 11

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

A máme tu druhé téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Jdeme do ulic má uzávěrku 28. 11. 2021

Street photography (česky pouliční fotografie) je dokumentární disciplína, užívající techniky přímé fotografie, tedy co nejvíce realismu bez jakékoliv manipulace nebo technického zkreslení. Soustředí se na konkrétní okamžiky (nejen v ulicích), které kolem nás plynou, a ty se snaží fotograf v nezměněné formě zachytit a zaznamenat.

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Z listopadového vydání časopisu FotoVideo vám například vybíráme:

INTERVIEW: Jérôme SESSINI

„Nemám rád rigidní kategorie“, říká člen Magnum Photos

INTERVIEW: Jérôme SESSINI

ROZHOVOR: ADOLF ZIKA

„Všechno je jinak, ale tenkrát v Mánesu jsem to myslel vážně!“

ROZHOVOR: ADOLF ZIKA

DIVOKÁ PŘÍRODA: ŠKOLNÍ VÝLET DO EKVÁDORU

Zdejší příroda splňuje tři základní ,nej‘

DIVOKÁ PŘÍRODA: ŠKOLNÍ VÝLET DO EKVÁDORU

PRAXE: NAŠE FOTOPORADNA

Proč si neusnadnit práci s prioritami?

PRAXE: NAŠE FOTOPORADNA

TECHNIKA: NENÍ FILTR JAKO FILTR

Nová značka H&Y mění hru na našem trhu

TECHNIKA: NENÍ FILTR JAKO FILTR

FOTOGRAF ROKU: KOMU PATŘÍ VÍTĚZSTVÍ V 11. KOLE?

O překvapení nebývá v naší soutěži nouze

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

FOTOGRAF ROKU

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

Něžná krása listopadového FotoVideo

 

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.