Youtuberské fotoaparáty. Pět důvodů, proč nové kompakty od Canonu nadchnou vloggery i zkušené fotografy

Publikováno: 24. července 2019 | autor Redakce
canon-006331-c17637ea4b-o.jpg

Canon připravil jako letní novinku pro vloggery a fotografické nadšence špičkové kompakty PowerShot G5 X Mark II a PowerShot G7 X Mark III. Nabízí tak unikátní přístroje, které díky vysokorychlostnímu sériovému snímání a záznamu videa v rozlišení 4K zajistí obrazovou kvalitu, která nemá v kategorii fotoaparátů dosud konkurenci. Jaké jsou největší výhody dvou novinek Canonu?

1)      Vloggerské kompakty - PowerShot G5 X Mark II a PowerShot G7 X Mark III jsou vhodnými pomocníky pro tvorbu kvalitních videí. Umožňují automatický a manuální režim pro kontrolu tvorby. Ovládání je snadné, inspirací jsou špičkové fotoaparáty Canon EOS. PowerShot G5 X Mark II má v rohu umístěný výsuvný elektronický hledáček (EVF) s displejem OLED o rozlišení 2,36 milionu bodů a 100% pokrytím zorného pole, který usnadňuje komponování snímků. Náklopný zadní displej zase umožňuje snadno fotografovat pod různými úhly. „Vloggeři u přístrojů ocení ovládání pomocí dotykového displeje, který je možné otočit a mít tak kompozici záběru zcela pod kontrolou. Fotoaparát PowerShot G7 X Mark III je dokonce unikátní díky živému videostreamingu na YouTube,“ říká produktový specialista Canon CZ Pavel Šerý. Vloggeři dále ocení i bezdrátové spojení přes Wi-Fi a Bluetooth® (1), které usnadňují okamžitou publikaci snímků či videí na sociálních sítích.

2)       Skvělé snímky za zhoršených podmínek – Kompakty Canonu PowerShot G5 X Mark II a PowerShot G7 X Mark III disponují výkonným obrazovým procesorem Canon DIGIC 8, který zajišťuje jedinečnou obrazovou kvalitu v kategorii kapesních fotoaparátů. PowerShot G5 X Mark II využívá objektiv s pětinásobným zoomem o světelnosti f/1,8-2,8 a vysouvacím elektronickým hledáčkem (EVF). PowerShot G7 X Mark III je vybavený 4,2x zoomovým objektivem f/1,8-2,8 a mikrofonním vstupem 3,5 mm. „Oba modely jsou vybavené vrstveným snímačem typu 1.0 o rozlišení 20,1 milionu bodů, který je zárukou dokonale prokresleného obrazu s vynikajícím podáním barev u statických snímků i videa v rozlišení 4K,“ říká Pavel Šerý z Canonu s tím, že oba kompakty jsou velmi vhodné pro fotografování za zhoršených světelných podmínek, např. městských snímků po soumraku.

3)      Precizní optika -  PowerShot G5 X Mark II i PowerShot G7 X Mark III jsou vybavené vysoce přesným systémem automatického ostření. Užitečná je i funkce AF+MF, která umožňuje jemně doostřit i po automatickém zaostření. Vestavěný ND filtr slibuje působivé snímky s živými barvami i při fotografování za jasného světla.

4)      Rychlost - Oba přístroje disponují svižným automatickým ostřením a mimořádně rychlým sériovým snímáním. S mechanickou závěrkou uloží až 20 JPEG snímků v senkundě, a 30 snímků se záznamem do formátu RAW. „PowerShot G5 X Mark II a PowerShot G7 X Mark III lehké a spolehlivé fotoaparáty s precizní kresbou, ideální pro náročnou turistiku i rodinnou fotografii,“ dodává Pavel Šerý.

5)      Kompaktnost – V menších fotoaparátech se skrývá velký výkon. PowerShot G5 X Mark II váží 340 gramů, PowerShot G7 X Mark III dokonce pouze 304 gramů. „Jako profesionál oceňuji kompaktní těla obou přístrojů při zachování velmi podobného ovládání jako mají profi fotoaparáty řady EOS“ říká ambasador Canonu Tomáš Malý.

canon-006576-4817a689db-o.jpg

canon-006741-d097ccb8f2-o.jpg

Výhody nových kompaktů ocenili novináři a influenceři 16. července při procházce s fotografem Canonu Tomášem Malým centrem Prahy.

S novými kompakty od Canonu se budete moci seznámit také 10. září 2019 v Praze na WORKSHOPu MĚSTSKÉ FOTOGRAFIE vedeném Tomášem Malým.

canon-4958526-2586995e85-o.jpg

Fotoaparát PowerShot G5 X Mark II se na českém trhu prodává za 24 099 korun, PowerShot G7 X Mark III je k dispozici za 20 290 korun.

Fotografie přístrojů Canonu PowerShot G5 X Mark II a

Klíčové funkce a vlastnosti přístrojů PowerShot G5 X Mark II a PowerShot G7 X Mark III:

  • nový vrstvený snímač 20,1 MP typu 1.0
  • DIGIC 8
  • video 4K (bez ořezu)
  • video Full HD 120 sn./s
  • 20 sn./s v režimu průběžného snímání a 30 sn./s v režimu RAW Burst
  • připojení Wi-Fi a Bluetooth®
  • rozměry a hmotnost do kapsy u bundy

 

PowerShot G5 X Mark II – klíčové funkce a vlastnosti:

  • nový objektiv f/1,8-2,8 s 5x zoomem
  • výsuvný elektronický hledáček

 

PowerShot G7 X Mark III – klíčové funkce a vlastnosti:

  • nový objektiv f/1,8-2,8 s 4,2x zoomem
  • živý přenos videa
  • mikrofonní vstup


(1) Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Inc. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům.

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.