Užijte si barvy naplno. Nové 24“ monitory EIZO CG2420 a CS2420

Publikováno: 24. května 2016 | autor Redakce
CG2420

EIZO představuje dvě 24“ novinky určené pro segment grafických LCD mo-nitorů: CG2420 a CS2420. Monitory vás přesvědčí svým svěžím designem (tenčí rámečky) a věrným podáním barev dle fotografických stan-dardů sRGB IEC61966-2.1, AdobeRGB (1998) či video-standardu DCI-P3 (pouze model CG2420).

O to se stará speciální 16-bitový obrazový procesor (16-bit LUT), který EIZO vyvinulo pro dokonalou reprodukci barev a přesnou kalibraci.

EIZO CG2420integrovaným kalibračním a autokorekčním senzorem umožňuje nejen snadnou kalibraci monitoru, ale také  jeho následné automatické udržování obrazových parametrů pomocí funkce automatické rekalibrace.

CG2420 je vybaven novým IPS-LCD panelem s vyšším kontrastem (1.500:1 = TrueBlack) a moderním podsvětlovacím MG-LED systémem s 99% pokrytím barevného prostoru AdobeRGB (1998). Zároveň vyniká rovnoměrným jasem (= vysokou homogenitou obrazu).

Model je určen všem profesionálům pracujícím v oblasti tisku, fotografie    a postprodukce.

Cena monitoru je 27.690,- Kč bez DPH. V ceně je rovněž nové (skládací) profesionální fotografické stínítko, čistící souprava a veškerá potřebné kabely. K modelu CG2420 je k dispozici ZDARMA profesionální kalibrační software EIZO ColorNavigator 6.x nebo ColorNavigator NX (automatická kontrola nastavení videorežimu sRGB/AdobeRGB pomocí tlačítka MODE).

Monitor CS2420 vyniká čistým zobrazením, detailní kresbou a ostrými konturami textu. Jeho panel LCD s technologií IPS zaručuje stabilní kontrast (max. 1000:1) a barevný tón nezávislý na pozorovacím úhlu. Podsvícení zajišťují moderní a úsporné svítivé diody.

Software ColorNavigator 6.x dodávaný s monitorem CS2420 dokáže během kalibrace upravit libovolně barevnou teplotu, jas, úroveň černé     a gradaci obrazu. Kalibrace využívá údaje ze seřízení v továrně a dosahuje proto jedinečné přesnosti a rychlosti. Pro kalibraci modelu CS2420 je nutný (na rozdíl od modelu CG2420) samostatně dodávaný externí měřicí senzor.

Tento model je zajímavý především pro fotografické nadšence a pro všechny, kteří nalezli zálibu ve zpracování obrazu a chtějí své snímky spatřit v nezkreslených barvách.

Cena monitoru je 15.990,- Kč bez DPH. V ceně jsou opět veškeré potřebné kabely pro připojení k většině PC. Uživatel má možnost objednat profesionální stínítko, čistící soupravu EIZO nebo externí sondu i1DisplayPro.

Oba modely disponují třemi rozbočovači USB ver.3.0 pro moderní externí USB-periférie s možností jeden USB-port využít pro dobíjení „chytrých“ telefonů nebo tabletů.

Oba modely lze využít jak pro oblast FOTO (10-bit vstupní RGB-video signály), tak pro profesionální oblast VIDEO (10-bit vstupní YUV (=YCbCr) video signály) s širokým rozsahem obrazových frekvencí digitálního videosignálu (24 – 61 Hz).

Kompletní pětiletá záruka na elektroniku, LCD panel a jeho podsvětlovací systém jsou důkazem spolehlivosti monitorů.

Oba monitory jsou vystaveny v EIZO showroomu v Karlíně.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.