TCL uvádí na evropský trh svoji novou vlajkovou loď 8K QLED TV X91

Publikováno: 29. června 2020 | autor Redakce
TCL uvádí na evropský trh svoji novou vlajkovou loď 8K QLED TV X91

TCL Electronics, jeden z vedoucích hráčů v odvětví výroby televizorů a firma s vedoucím postavením na trhu produktů spotřební elektroniky, dnes oznámila uvedení své nové vlajkové lodi, televizoru TCL X91 se stejnojmenné produktové řady s rozlišením 8K a QLED technologií na evropský trh. Televizory z produktové řada X91 budou k dostání v síti vybraných prodejců. Společnost TCL pokračuje v plnění své mise a podporuje chytrý životní styl a inovativní technologie. Nový televizor TCL 8K QLED X91 v poptávané uhlopříčce 75 palců přináší věrný obrazový zážitek srovnatelný s reálným světem.

„Naše nejnovější produktová řada TCL QLED 8K X91 posouvá standardy sledování televize a televizní zábavy na další úroveň. Produktová řada X91 je dalším důležitým krokem ve využití technologie Quantum Dot, kterou TCL podporuje. S vrcholnou audio-video kvalitou, umělou inteligencí (AI) TCL a skvělým designem přináší produktová řada X91 zákazníkům až do jejich domovů filmový zážitek, který nemá obdoby,” říká Kevin Wang, generální ředitel společností TCL Industries Holdings Co., Ltd. a TCL Electronics.TCL 8K QLED X91 v poptávané uhlopříčce 75 palců

TCL X91: nekonečná záplava detailů. Nové silné obrazové zážitky

S produktovou řadou X91 uvádí společnost TCL své zákazníky do světa rozlišení 8K. Nová produktová řada nabízí neuvěřitelný počet pixelů, a to tak optimalizovaných, jako nikdy předtím. Rozlišení 8K u řady TCL X91 je čtyřikrát vyšší než u televizorů s 4K UHD, a šestnáctkrát vyšší než u televizorů Full HD. Rozlišení 8K má formát 7 680 x 4 320 pixelů, což je ve výsledku vice než 33 milionů pixelů (33,18 milionů). Uživatelé dostávají nyní ostřejší obraz s více detaily. X91 8K QLED televizor má obrazové body tak malé, že nejsou patrné i při zvětšení, a proto mohou zprostředkovat detailní obraz reálného světa.

TCL 8K QLED X91

V roce 2020 stále není mnoho filmů a digitálního obsahu v rozlišení 8K. Z tohoto důvodu přináší TCL technologii pro upscaling, která dokáže posunout video a fotografie v rozlišení HD, FHD a 4K do rozlišení 8K. U digitálního obsahu, který není v rozlišení 8K, dokáže technologie upscalingu společně s umělou inteligencí optimalizovat každý pixel automaticky do formátu 8K, výsledek pak snese srovnání ve všech směrech s rozlišením 8K. Technologie TCL 8K AI Upscaling přináší ve výsledku detailnější a přirozenější video a fotografie. Nepřepočítává jen jeden aspekt zobrazení, ale celé spektrum specifikací, jako je jas, barevné kompenzace, kompenzace detailů i zobrazovací frekvence.

Technologie TCL 8K AI pro upscaling inteligentně analyzuje nejen formáty 4K, ale také SD, HD, FHD a další obrazová rozlišení. Výsledek? Dechberoucí a jasné detaily, ostrý text, vylepšená čitelnost a celkově optimalizované realistické vyznění bez ohledu na rozlišní zdroje.

Díky špičkové technologii Quantum Dot přináší tato televize se značkou TCL ryzí filmové podání vytvořené miliardou barev a odstínů celého spektra, které může zachytit profesionální filmová kamera. Tato technologie poskytuje úroveň barevného podání, detailů a prokreslení, kterou jiné televize s technologií LED nebo OLED nepřekonají.

 

Standard HDR PREMIUM 1000 u řady TCL X91 přidává neuvěřitelné obrazové detaily a výrazný jas. Nejnovější standard pro UHD obsah je HDR (High Dynamic Range). HDR PREMIUM 1000 poskytuje zdaleka nejlepší zážitek u standardu HDR s výrazným jasem, výjimečnými detaily v tmavých scénách a jasně přesnou barvu. Jas může dosáhnout hodnot až 1 000 nitů, což vede k perfektnímu zobrazení všech detailů v tmavých scénách ve standardu HDR a současně garantuje skvělý obraz dokonce i v místnosti s přímým slunečním světlem.

 

Celoplošné lokálního stmívání (full array local dimming) a rozlišení 8K posouvá kontrast, detaily, reálný obraz a výkon HDR na úplně novou úroveň. V kombinaci s technologií Quantum Dot každý uživatel televize TCL 8K X91 prožije zážitky z ostrých kontrastů a nekonečného spektra barev.

produktová řada TCL QLED 8K X91

Produktová řada X91 podporuje standard Dolby Vision – Atmos, který umožňuje uživatelům prožít vylepšenou realitu. Obraz a zvuk budou vidět, slyšet a vnímat jako nikdy předtím. Dolby Vison HDR přináší neuvěřitelné barvy, kontrast i jas, a mění tak zažité způsoby vnímání obrazu i zvuku.

 

Zatímco kvalita obrazu je důležitá především u výkonu televize, kvalita zvuku má schopnost přitáhnout diváky a vtáhnout je do děje na obrazovce. Řada X91 je vybavena zvukovým systémem, nejlepším ve svém odvětví. Základem je technologie Onkyo a Dolby Atmos. Toto spojení přináší zvuk, který diváka zcela pohltí. Dolby Atmos má schopnost vtáhnou diváka do děje pomocí hutnějšího a obklopujícího zvuku, který naplní pokoj a který se doslova valí na diváka, obklopí jeho smysly a zvýší zážitek ze zábavy.

TCL Android QLED

TCL X91 přichází s předinstalovaným operačním systémem Android TV, který je nejoblíbenějším operačním systémem na světě.

TCL X91 přichází s předinstalovaným operačním systémem Android TV

Uživatel má prakticky k dispozici neomezený zdroj personalizované zábavy. Vestavěná funkce Chromecast umožňuje snadno na televizoru přehrávat fotografie, videa a hudbu z jiného zařízení. Uživatel může také využít ovládání hlasem ve službě Google Assistant a mít přístup k bezpočtu filmových a televizních pořadů (500 000+) a dalších služeb a aplikací.

8K QLED TV X91

Televize TCL se systémem Android TV umožňuje handsfree ovládání. Uživatelé mohou bez dálkového ovladače, pouhým hlasem, televizor ovládat. Televize reaguje na mnoho povelů například pro spuštění aplikací, třídění obsahu přepínání vstupů, nastavení hlasitosti, vyhledávání a mnoho dalšího.

8K QLED TV X91 detail

TCL dále oznámilo, že nová řada X91 získala certifikaci IMAX® Enhanced za výjimečné audiovizuální technologie a velkoformátové obrazovky. Program odstartovaný společnostmi IMAX a DTS nyní přináší nový certifikát IMAX Enhanced, který označuje digitálně remasterovaný obsah ve spojení s optimalizovaným přehráváním na prémiových zřízeních TCL. Produkty TCL jsou po desítky let vyvíjeny tak, že kombinují znalosti z audiovizuální teorie a výzkumu, aby poskytly nejlepší zážitek z domácí zábavy.

„Je naším nesmírným potěšením, že jsem získali uznání od elitního projektu IMAX Enhanced a můžeme být jeho partnerem. Televizory TCL Android QLED splňují ty nejvyšší standardy a garantují nejlepší barevné podání obrazu, kontrast, čistotu obrazu a zvuku na trhu. Ve společnosti TCL s certifikací IMAX pro domácí zábavu je naše X91 rozhodně tou nejlepší volbou pro individualizovaný audiovizuální zážitek,” říká Kevin Wang.

8K QLED TV X91 vrchní pohled

Doslova revolučním činem v propojení přátel i rodinných příslušníků je vysunovací Pop-Up kamera, která spojuje televizor a zážitky ze společného setkávání a umožňuje neomezené možnosti propojení kdekoli a kdykoli.

Pomocí internetu a služeb jako Google Duo je možné organizovat video setkání a video konference s přáteli a rodinnými příslušníky*.

 

Produktová řada X91 má bezrámový kovový design, využívá materiály, jako je kov, a není jen elegantním kusem dobře vyrobeného produktu, ale také součástí vybavení, které splyne s prostředím obývacího pokoje.

 

Produktová řada QLED 8K X91 společně se dvěma předchozími modely QLED televizorů C71 a C81 je součástí modelů TCL QLED pro rok 2020.

TCL X91

TCL QLED 8K X91 bude na evropském trhu k dostání ve velikosti 75 palců (TCL 75X915).

Televize TCL

*Produktové specifikace a rozměry se mohou v jednotlivých zemích a regionech lišit. Dostupnost je závislá na uvádění produktů na trhy jednotlivých zemí.

* Dolby, Dolby Atmos a Dolby Vision jsou registrované ochranné známky společnosti Dolby Laboratories, Inc.

* Hlasové ovládání Hands-Free Voice Control není dostupné ve všech jazycích a ve všech zemích. Vyžaduje internetové/datové připojení. Může být zpoplatněno. Dostupnost a uváděný výkon jednotlivých parametrů, funkcí a služeb jsou vázány na dostupnost služeb, daný produkt a síťové připojení a nemusí být k dostání v některých zemích a regionech.

* IMAX® je registrovaná ochranná známka IMAX Corporation

* Vyžaduje internetové/datové připojení. Dostupnost a uváděný výkon jednotlivých parametrů, funkcí a služeb jsou vázány na dostupnost služeb, daný produkt a síťové připojení a nemusí být k dostání v některých zemích a regionech.

*  TCL si váží vašeho soukromí a přidává manuální ovládání kamery tlačítkem na jejím boku. Tímto tlačítkem můžete zakázat vysunování vestavěné kamery.

* Vyžaduje účet u služby Google. GOOGLE DUO je registrovanou ochrannou známkou Google LLC

* Dostupnost a uváděný výkon jednotlivých parametrů, funkcí a služeb jsou vázány na dostupnost služeb, daný produkt a síťové připojení a nemusí být k dostání v některých zemích a regionech.

 

Už máte červencové FOTOVIDEO? Je velké a jeho ambicí je uspokojit všechny, kteří si ho koupí nebo předplatí:

Tak si prohlížejte, čtěte, čerpejte informace a účastněte se soutěže Fotograf roku!Červencové FOTOVIDEO

Vyberte si z červencového vydání časopisu FotoVideo:

FOTÍME SPORT: MICHAL ČERVENÝ

Chcete poznat, jak se fotí cyklistika s nápady?

MINIFOLIA: DENČA MOTÁČKOVÁ A RADEK LAVIČKA

Specialisté tématu měsíce soutěže Fotograf roku

INSPIRACE: KRAJINAMI JANA ŠMÍDA

Nenechte si ujít dokonalé fotografické obrazy

GITZO INSPIRUJE: LOCKDOWN MARTINA SIDORJÁKA

„Fotografování je můj život. Nemohl bych bez něj být.“

TECHNIKA: POKRAČUJEME VE VELKÉM TESTU FILTRŮ

Zrodila se nám docela zajímavá překvapení

TECHNIKA: SONY ZV-1 JE KAMERA I KOMPAKT

Testovali jsme novinku pro vlogery a blogery a pro všechny…

FOTOGRAF ROKU: TÉMA: MOTORKY, AUTA, STROJE

Výsledky jsou jasné! Kdo byl v tomto tématu nejlepší?

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit

Vybírejte si například na:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetřete s námi!

Červencové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.