Studenti Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze získali vybavení laboratoře od Huawei

Publikováno: 10. října 2018 | autor Redakce
radoslaw-kedzia-za-huawei-predal-safe-city-lab,-za-cvut-ji-prevzal-profesor-boris-simak.-foto-jiri-pospisil,-huawei.jpg

Společnost Huawei katedře telekomunikační techniky na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze předala laboratoř Safe City Lab, ve které si studenti mohou vyzkoušet práci s moderními komunikačními technologiemi pro zajišťování bezpečnosti ve městech.

Systém Safe City využívá nejnovější technologie ke zvýšení efektivity práce bezpečnostních složek, které dohlížejí na bezpečnost v ulicích. Používá jej řada zemí světa a například v africké Keni byl systém jedním z faktorů, které přispěly ke snížení kriminality o 40 procent. V laboratoři Safe City Lab lze demonstrovat reálné použití systému. Systém Safe City Lab tvoří soustava pracovních stanic, serverů a dispečerský terminál v čele s projekční plochou, na které obsluha sleduje dění na místech sledovaných kamerami.

Fakulta elektrotechnická Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) využila nabídku společnosti Huawei, která znamenala možnost získat pro studenty vybavení současnými špičkovými technologiemi používanými v mobilních sítích na českém i světovém trhu. Hlavním přínosem Safe City Lab pro studenty je možnost praktického seznámení s ICT řešením v současných mobilních sítích. Studenti si vyzkouší jejich fungování a správu, a v prostorách své školy tak zblízka nahlédnou do zákulisí špičkového technologického vývoje. Tato laboratoř je unikátní v rámci celé České republiky.

Za katedru telekomunikační techniky laboratoř slavnostně převzal prof. Boris Šimák, který stál u zrodu celého projektu, když v roce 2015 v Šanghaji jako tehdejší vedoucí katedry  podepsal s Huawei memorandum o spolupráci. Za společnost Huawei, která vybavení celé laboratoře financovala, zařízení předal Radoslaw Kedzia, Managing Director Huawei Technologies Czech.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.