Společnost Samsung představila digitální reklamní panely s rozlišením 8K

Publikováno: 17. února 2019 | autor Redakce
semi-outdoor-omn-series.jpg

Společnost Samsung představila na veletrhu ISE 2019 digitální reklamní panely s rozlišením 8K přinášející obrazovou kvalitu nové generace.

Společnost Samsung Electronics mění celosvětový trh se zařízeními spadajícími do kategorie „digital signage“. Na veletrhu Integrated Systems Europe (ISE) 2019 v Amsterdamu totiž uvedla na trh první produkty v této kategorii poskytující jedinečnou obrazovou kvalitu QLED 8K. Očekává se, že obrazové displeje s novou kvalitou zobrazení budou mít zásadní dopad na celý obor komerčních digitálních zobrazovacích prvků, protože nabídnou nové a zajímavé příležitosti. Kromě řady QLED 8K Signage se návštěvníci veletrhu ISE 2019 budou moci seznámit také s budoucností komerčních digitálních zobrazovacích produktů včetně nové verze obrazové stěny The Wall 2019 či technologie Multi-Link LED HDR určené pro digitální reklamní panely.

Samsung představil budoucnost komerčních digitálních panelů, kterým vévodí řada QLED 8K Signage včetně zobrazovací stěny The Wall s rozlišením 8K či technologie 8K HDR určená pro zobrazovací panely LED.

„Díky tomu, že naše digitální displeje určené pro komerční nasazení nově nabídnou rozlišení 8K, budou moci firmy zákazníkům, které chtějí oslovit, nabídnout dokonalý obraz v kvalitě, jaká byla doposud nedosažitelná,“ uvedl Seog-gi Kim, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „QLED 8K Signage s úhlopříčkou 82 palců je pouze jedním z mnoha špičkových produktů, které se chystáme na veletrhu ISE 2019 představit. Těšíme se, že zástupcům audiovizuálního průmyslu z celého světa představíme komerční aplikace produktů a řešení s rozlišením 8K.“

qled-8k-signage-1.jpg

QLED 8K Signage: nejvyšší rozlišení na trhu s upscalingem pomocí AI

Samsung představí nový panel QLED 8K Signage s úhlopříčkou 82 palců, který nabídne nejvyšší rozlišení na trhu v kombinací s technologií upscalingu podporovaného umělou inteligencí (AI) – výsledkem je realistický obraz, do kterého se diváci mohou doslova ponořit. Technologie upscalingu podporovaného AI si při nasazení v komerčních displejích získá pozornost potenciálních zákazníků a majitelům obchodů i zadavatelům reklamy umožní toto řešení vytvářet více obsahu při nižších nákladech a nižším rozlišení, ale zobrazovat jej v kvalitě odpovídající rozlišení 8K.

Nový štíhlý design reklamních zobrazovacích panelů s tloušťkou méně než 40 mm umožňuje jejich bezproblémovou instalaci a díky pokročilé optické technologii společnosti Samsung se panely stanou přirozenou součástí každého prostředí, ať už jsou umístěny nastojato či naležato. Při rozlišení 7 680 x 4 320 pixelů se již jednotlivé obrazové body stávají pro lidské oko nerozlišitelné.

Podobně jako je tomu u televizorů s rozlišením 8K, nabízejí také QLED displeje s rozlišením 8K lepší podání černých odstínů, k čemuž přispívají technologie lokálního stmívání a Quantum Light Control. Displej také podporuje standard HDR10+, dosahuje maximálního jasu 4 000 nitů a je schopen pokrýt 100 % barevného prostoru, což vše přispívá ke špičkové kvalitě obrazu.

Obrazová stěna The Wall v rozlišení 8K s úhlopříčkou 292 palců: uvedení na trh se chystá na první polovinu roku 2019

V první polovině letošního roku zahájí společnost Samsung celosvětový prodej displeje The Wall s rozlišením 8K a velikostí úhlopříčky 292 palců. The Wall je velkoformátový modulární displej ideální pro luxusní rezidence i pro obchodní účely. Displej lze dle přání zákazníka dodat v různých konfiguracích s různou velikostí úhlopříčky i různými poměry stran, přičemž velikost úhlopříčky se může pohybovat v rozmezí od 73 do 292 palců.
the-wall-2019.jpg

Tzv. infinity design, díky němuž se The Wall obejde zcela bez rámečku, umožňuje displej zcela nerušivě zakomponovat do okolního prostředí. Při použití režimu Ambient může displej zobrazovat různý obsah včetně fotografií či uměleckých děl, a vhodně tak doplnit prostředí, v němž je instalován. Přizpůsobitelný rámeček dekorativního vzhledu také umožňuje upravit vzhled displeje tak, aby při pohledu z každého úhlu působil elegantně a sofistikovaně a dokonale zapadl do luxusního prostoru.

Společnost Samsung se zaměřuje také na další technologie provázející špičkovou obrazovou kvalitu jejích displejů. Proto navázala spolupráci se špičkovými firmami v oboru včetně společností Harman Luxury Audio a Steinway Lyngdorf poskytujícími audio řešení, společností Control4, Crestron a Savant, které jsou experty na automatizované systémy pro domácností, či společností Domotz, Ihiji a OrvC specializujícími se na systémy pro dálkové monitorování.

Multi-Link LED HDR: první řešení 8K HDR určené pro LED signage produkty

Samsung představí Multi-Link LED HDR, což je vůbec první technologie LED HDR s rozlišením 8K. Díky vlastnímu algoritmu společnosti Samsung a schopnosti analyzovat scénu dokáže Multi-Link LED HDR převést jakýkoli obsah do kvality HDR, aniž by musel obsahovat speciální metadata.

Multi-Link LED HDR pro informační panely nabízí jedinečnou kvalitu obrazu s inverzním mapováním tónů (Inverse Tone Mapping, ITM) a dynamickou úpravou jasu (Dynamic Peaking), které maximalizují jas a kontrastní poměr celé obrazovky zdvojnásobením maximálního jasu. Funkce mapování barev (Color Mapping) také používá adaptivní barevný gamut pro dosažení realistických a živých barev LED obrazovek.

Multi-Link LED HDR dokáže navíc díky optimálnímu přenosovému režimu zobrazit živý obsah s nižší latencí. Pomocí LAN  (i) kabelu o délce až 100 metrů se lze zbavit změti kabelů, bez které se neobejdou jiné displeje.

Funkce Multi 8K Frame Lock podporovaná panelem Multi-Link LED odstraňuje nutnost používat k synchronizaci obsahu prezentovaného na displejích s rozlišením 8K další zařízení. Multi-Link LED HDR podporuje všechny produkty řady Samsung SMART LED Signage a je kompatibilní také s řadami The Wall Professional a IFJ.

Řada OMN/OMN-D: přináší světu informační tabule pro použití ve výlohách

Společnost Samsung uvede v letošním roce na celosvětový trh řadu OMN/OMN-D. Tyto displeje určené pro použití ve výlohách jsou dostupné ve velikostech 46" a 55" a poskytují podnikům atraktivní zobrazovací prostředky s živým a ostrým obsahem a vynikající viditelností, a to i na přímém slunečním světle, s jasem 4 000 nitů a vysokým kontrastním poměrem 5 000:1 v tenkém a elegantním provedení.
semi-outdoor-omn-series.jpg

Řada OMN-D představuje oboustranný displej, který umožňuje zobrazení ve výloze i v interiéru, a slouží tak k podpoře prodeje v obchodě i mimo něj. Tato řada má integrovanou WiFi a používá jeden elektrický napájecí kabel a jeden LAN kabel, takže eliminuje změť kabelů a zvyšuje energetickou účinnost.

Oba displeje se vyznačují validovanou odolností proti prachu IP5X a třístupňovou ochranou proti přehřátí, které ve spojení s vlastním vestavěným řešením MagicINFO S6 postaveným na operačním systému Tizen 4.0 přispívají k bezproblémovému chodu a optimální prezentaci obsahu. Displeje jsou optimalizovány pro široké spektrum maloobchodních firem od restaurací rychlého občerstvení až po obchodní domy atd.

„Jsme hrdí na to, že jsme partnery společnosti Samsung při zavádění převratných technologií pro panely OMN určené pro použití ve výlohách. Díky více než patnácti tisícům digitálních oken instalovaných ve svých vlastních obchodech i v prodejnách svých zákazníků je dnes Luxottica v celosvětovém měřítku jednou z největších soukromých společností prezentujících digitální obsah. Toto nové řešení představuje krok vpřed ve způsobu, jakým naše skupina oslovuje milióny spotřebitelů po celém světě,“ uvedl pan Carlo Panigati, ředitel pro nepřímý nákup italské společnosti Luxottica, která je lídrem v oblasti designu, výroby, distribuce a prodeje módních, luxusních a sportovních brýlí. Luxottica začne displeje řady OMN používat ve svých obchodech po celé Evropě, nejprve však v Itálii.

Na veletrhu ISE představí společnost Samsung také nové displeje řady QMR a QBR s rozlišením 4K, které zahrnují pět modelů s obrazovkami od 43" do 75" vybavené inteligentním konverzním enginem a validovanou odolností proti prachu IPX5, vestavěným bezpečnostním řešením KNOX a Wi-Fi pro bezdrátovou správu. Řada QMR, která byla navržena s ohledem na potřeby nákupních center, maloobchodních prodejen a letišť, dosahuje jasu 500 nitů a je vybavena antireflexní obrazovkou. Řada QBR, která je určena pro menší obchody, přestupní stanice a terminály, produkuje jas na úrovni 350 nitů. Obě řady jsou odvozeny od předchozích verzí, mají však menší rámečky a symetričtější design.



(i) Multi-Link LED HDR podporuje celosvětově uznávaný standard HDBaseT, který je určen pro přenos videa a zvuku s vysokým rozlišením přes jediný kabel.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.