Samsung představuje rychlé a odolné paměťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus pro běžné i profesionální využití

Publikováno: 24. října 2021 | autor Redakce
Samsung představuje rychlé a odolné paměťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus pro běžné i profesionální využití

Nová řada paměťových microSD karet pro rok 2021 nabízí všestrannou odolnosta rychlé čtení i zápis. Karty lze využít mnoha způsoby, např. pro rozšíření paměti chytrých telefonů, k natáčení videa ve 4K nebo pro akční kamery a drony.

Společnost Samsung Electronics, světová jednička ve vyspělé paměťové technologii, představila svou novou microSD kartu PRO Plus a vylepšený model EVO Plus. Nová řada paměťových karet se výborně hodí pro každodenní provoz i profesionální práci – k jejich hlavním výhodám patří bleskurychlé čtení i zápis, lepší odolnost než u předchozích verzí a široká nabídka verzí s různou kapacitou. MicroSD karta PRO Plus s pamětí 128, 256 a 512GB je na českém trhu k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu od 799 Kč včetně DPH za nejnižší kapacitu 128GB, model EVO Plus s nejnižší kapacitou 64GB pak za 399 Kč včetně DPH (dále jsou k dispozici verze s kapacitou 128, 256 a 512GB).

Samsung představuje rychlé a odolné paměťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus pro běžné i profesionální využití

Nové microSD karty se mimořádně hodí coby rozšíření paměti chytrých telefonů a dalších mobilních zařízení, k fotografování či natáčení špičkových videozáznamů v rozlišení 4K a k dalšímu použití v akčních kamerách a dronech, a to i v extrémních klimatických podmínkách.

Nejnovější paměťové karty Samsung nabízejí šest různých způsobů odolnosti, tedy o dva způsoby více než předchozí generace. Nevadí jim voda, extrémní teploty[1], rentgen, opotřebení[2], pád ani magnetické pole. Zákazníci se navíc mohou těšit na desetiletou záruční dobu[3]. Nemusejí se tudíž obávat nedostatku místa na kartě a mohou si být jisti, že jsou jejich data vždy v bezpečí.

Samsung představuje rychlé a odolné paměťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus pro běžné i profesionální využití

„Profesionálové i běžní zákazníci všeho druhu touží po paměťových kartách s rychlým čtením i zápisem dat, které svůj obsah, často mimořádně cenné fotografie a videa, spolehlivě chrání,“ říká KyuYoung Lee, viceprezident divize Memory Brand Products ve společnosti Samsung Electronics. „Nová řada microSD karet značky Samsung nabízí ryze profesionální parametry i kapacitu – zákazníci se mohou těšit na rychlejší přenos dat, lepší spolehlivost, odolnější provedení i delší trvanlivost.“

Samsung představuje rychlé a odolné paměťové microSD karty PRO Plus a EVO Plus pro běžné i profesionální využití

Paměťové microSD karty PRO Plus, horká nabídka v nabídce Samsungu, jsou určeny pro náročnější zákazníky. Přináší Application Performance class A2 a video class V30. K jejich přednostem tedy patří špičkové přenosové rychlosti (160 MB/s a 120 MB/s)[4], které jsou důležité pro plynulý chod  náročnějších aplikací, ale i záznamu videa v té nejvyšší kvalitě, popřípadě pořizování sekvenčních snímků ve vysokém rozlišení. Karty PRO Plus budou k dispozici ve verzích s kapacitou 128, 256 nebo 512 GB.

Řada EVO Plus se hodí spíše pro méně náročné uživatele, jimž ovšem nabízí mimořádnou spolehlivost a stabilní výkon při každodenním využití. Datový přenos zde probíhá rychlostí až 130 MB/s[5], karta tedy načítá data až 1,3x rychleji než předchozí generace. Karty EVO Plus budou k dispozici ve verzích s kapacitou 64 GB, 128 GB, 256 GB a 512 GB.

Paměťové karty microSD PRO Plus a EVO Plus ve svěžím designovém provedení Blue Wave budou k dispozici od dnešního dne. Další informace o paměťových kartách Samsung naleznete na webu samsung.com/memorycard.



[1] Odolnost proti provozním teplotám v rozsahu -25 až 85 C; neprovozní teploty se mohou pohybovat v rozsahu -40 až 85 C.

[2] Až 10 000 cyklů.

[4] Uvedené rychlosti lze dosáhnout pomocí karet microSD PRO Plus se čtečkou Samsung.

[5] Uvedené rychlosti lze dosáhnout pomocí karet microSD EVO Plus se čtečkou Samsung..


Už máte říjnové číslo časopisu FOTOVIDEO?

Naše říjnové vydání patří každoročně těm, která jsou bohatá na novinky, barvy a osobnosti. Přestože má tentokrát klasicky černobílou obálku, svou podzimní kouzelnou hru barev tohoto období v sobě nezapře. Otevíráte stránky plné krásných slov, ještě krásnějších fotografií a důvěry ve svět, který by mohl být ještě krásnější.

 

Co si vybrat z říjnového, bohatého obsahu?

Začněme třeba od konce? Pravidelné fotografické zamyšlení Františka Dostála najdete tentokrát v úplném závěru na straně 98. Určitě si prohlédněte vašich dvacet nejlepších a vysoce ceněných fotografií z desátého tématu Fotografa roku? Víte, kdo vyhrál v desátém tématu 21. ročníku? Čtěte na stranách 86 a dalších. Nebo naše exkluzivní testy vybrané techniky? Nový Canon EOS R3 samozřejmě nechybí! Také milujete naší Analogovou školu a stále obdivovanou FotoPoradnu?

Uprostřed vydání nabízíme zajímavou fotolokaci, coby inspiraci k podobným soutěžním kategoriím. Určitě vás zaujme úžasné vyprávění Petra Jana Juračky o jeho návštěvě Azorských ostrovů, rozhovor s prvotřídním Michalem Svítokem a úvodní skvělé povídání s Lenkou Hatašovou. Je toho vážně hodně, a nejen ke čtení!

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich materiálech nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

První skvělé téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Krajina mých snů má uzávěrku 31. 10. 2021

Jedno z nejstarších fotografických témat, které klade důraz na estetickou hodnotu a vyjádření. Kořeny žánru sahají do 16. století, kdy se v Nizozemsku zrodila krajinomalba. Její postupy se dodnes promítají do krajinné fotografie. Požadavky na kvalitní krajinnou fotografii jsou: precizní kompozice, správně zvolená expozice a dobré světelné podmínky. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Z říjnového FotoVideo si tedy například vyberte:

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

Upravování fotografií je kapitola sama pro sebe

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

Špičkový slovenský reportážní fotograf odpovídá

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

HISTORIE: RUDOLF BRUNER-DVOŘÁK

Vzpomínka na průkopníka fotografické momentky z pera Pavla Scheuflera

PRAXE: DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

Kouzla jihomoravské vinařské architektury zaujmou nejen vaše fotografické oko

DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

TECHNIKA: CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

Profesionál Pavel Lebeda komentuje nedávno představenou novinku

CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

FOTOGRAF ROKU: KDO VYHRÁL 10. TÉMA?

Řady, řady – toto kolo opět pořádně zamíchalo celkovým pořadím

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

Ročník 22 největší naší fotografické soutěže začal novými, krásnými tématy, která najdete na našem webu

FOTOGRAF ROKU 2022: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

Kouzla říjnového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.