Pro focení smartphonem – Gimbal Rollei Go!

Publikováno: 7. června 2019 | autor Redakce
rollei-go-01.jpg

Focení smartphony se stále a stále rozšiřuje, počet videí (a samozřejmě fotografií a různých časosběrů) pořízených těmito zařízeními roste a spolu s tímto trendem se množí příslušenství, k této činnosti potřebné. Už jsme vám představili několik různých držáků a stativů, ale gimbal ještě ne. Takže vyplňujeme mezeru v našem testování a přinášíme příjemné a progresivní zařízení od velmi aktivní značky Rollei.

Jak vlastně držíte a ovládáte svůj chytrý telefon?

Natáčení videa není jen o prostém stisknutí spouště a malý okamžik pořízení snímku. K solidnímu videu vede cesta jen přes dobrý přístroj a kvalitní, pohodlné a neobtěžující příslušenství. Stačí se podívat, čím vším jsou „obaleni“ profesionální kameramani, a i když třeba nemáme ambice (nebo snad ano?) na dosažení jejich úrovně, musíme se zvláště na delší videozáběry dobře vybavit. On totiž hladký a klouzající smartphone v holé ruce není pro video ideální.

rollei-go-2d-0009.jpg

Elektronický stabilizátor Rollei Go! je vhodné řešení

Není to tak dávno, co společnost Rollei uvedla na náš trh nový elektronický stabilizátor Rollei Go! pro mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS. Podle jejich dubnové tiskové zprávy se jedná o „ideálního společníka pro všechny videonadšence a tvůrce efektních časosběrů“. Takže žádný prostý držák, ale plnohodnotně vybavený gimbal. Museli jsme ho mít v ruce…

rollei-go-2d-0005.jpg

Stabilizace především

„Nový tříosý stabilizátor Rollei Go! nabízí funkce, které usnadňují a zdokonalují záběry z mobilních telefonů s úhlopříčkou do 6,5" na profesionální úroveň.“ Tak zní záhlaví tiskové zprávy výrobce. Je to opravdu tak? Videa v kvalitě 4K s vysokou obnovovací frekvenci skutečně ukazují své plné kouzlo pouze tehdy, jsou-li natáčena co nejplynuleji. To je stará pravda. Rollei Go! nabízí a umožňuje pohyb a stabilizaci na třech osách, otáčení o 360° a náklon +/− 165°.

Celý článek si můžete přečíst v červnovém vydání FotoVideo!

Více z obsahu vydání najdete zde.

fotovideo-06-2019-vizual-v6-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.