Představujeme vám Olympus E-M1 Mark III a objektiv 12-45 mm f/4!

Publikováno: 12. února 2020 | autor Kateřina Davidová
Olympus OM-D E-M1 Mark III

Podívejte se na 3. generaci bezzrcadlovky modelu E-M1 a na nový objektiv 12-45mm! Olympus uvádí nový model profesionálního fotoaparátu, stvořeného pro vynikající mobilitu: OM-D E-M1 Mark III. Nejnovější OM-D model nabízí nejlepší systém stabilizace obrazu na světě, umožňující prodloužit expozici až o 7,5 kroku, nový obrazový procesor (TruePic IX), vysoce přesný a rychlý autofokus a další unikátní fotografické funkce.

Olympus OM-D E-M1 Mark III

Při polovičních rozměrech a hmotnosti oproti ostatním systémům s výměnnými objektivy je největší výhodou Olympusu úžasná mobilita kompaktního a lehkého fotografického systému, a to včetně objektivů. Ve 3. generaci modelu E-M1 najdete zcela nový procesor TruePic IX, s nímž přicházejí vylepšení jako inteligentní detekce objektu nebo Handheld High Res shot (snímek s vysokým rozlišením bez použití stativu) a Live ND (efekt dlouhé expozice – simulace ND filtru na objektivu, a to od ND2 do ND32). Zásadní funkcí je však Starry Sky AF, tedy automatické zaostření noční oblohy, kterou bylo doposud nutné zaostřovat manuálně. Nově vyvinutý algoritmus autofokusu nyní umožňuje vysoce přesné zaostření i na ty nejdrobnější hvězdy zářící na noční obloze.

Díky novému algoritmu pro tváře/oči AF si při využití detekce obličeje můžete zvolit z vícero tváří tu, kterou si vyberete, a to jak při fotografování, tak při natáčení videí. Tato vlastnost, spolu s dalšími všestrannými funkcemi pro tvorbu videa, dělá z E-M1 Mark III skvělý nástroj pro video bloggery.

S funkcí Tripod High Res vyfotíte JPEG snímky s rozlišením 80 Mpx, navíc snížíte šum až o 2 clonová čísla. S použitím funkce Handheld High Res shot získáte snímky s rozlišením 50 Mpx. Režim Pro Capture umožňuje fotografovat scény, které jsou pro fotografa obtížně načasovatelné, například vzlet ptáka.

Objektiv Olympus M.Zuiko Digital ED 12-45 mm f/4

Zatím nejmenší a nejlehčí model daného rozsahu vůbec. Navíc je odolný vůči prachu, stříkající vodě a mrazu, takže s ním budete moci vyrazit do opravdu extrémních podmínek. Zaostří rychle a přesně i na pohyblivé objekty.

Podívejte se na video o Olympus M1 Mark III: ZDE.

Zdroj: Megapixel.

Více se dozvíte v březnovém vydání časopisu FotoVideo.

Pokud časopis FotoVideo kupujete v trafice a občas se stává, že jej nemůžete sehnat u svých prodejců, tak právě v únoru je ten správný čas si objednat celoroční předplatné časopisu FotoVideo i s vybraným dárkem!

Předplaťte si nás! Je na čase ušetřit a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Rok 2020 prožijte s naším časopisem, který vychází pravidelně koncem každého kalendářního měsíce. Objednáte si ho a dostanete po zaplacení výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednejte si tedy raději hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a také elektronicky například na:

>> iFotoVideo.cz/rubriky/predplatne/

>> SEND.cz/casopis/779/FotoVideo

>> FotoVideo.magaziny.cz/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve než se objeví ve volném prodeji a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, a k tomu navíc dárek, to se vyplatí.

fv-vice-casopisu-2020-02-v2.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.