Pražské Dell EMC Forum ve znamení digitální transformace

Publikováno: 22. listopadu 2017 | autor Redakce
Pražské Dell EMC Forum, Digitální transformace

620 odborníků přijalo pozvání společnosti Dell EMC a přišlo se dozvědět, jak mohou těžit z technologických inovací ke zlepšení svého podnikání.

Česká pobočka společnosti Dell EMC představila společně se svými obchodními partnery a distributory v úterý 14. listopadu nejnovější technologická řešení a produkty pro digitální transformaci firem v rámci celodenní konference Dell EMC Forum 2017 v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech. Akce přilákala 620 odborníků nejen z České republiky, kteří se přišli dozvědět, jak lze implementovat nejaktuálnější technologické novinky k zefektivnění chodu svých firem a organizací. V úvodu konference generální ředitel české pobočky Dell EMC Jiří Kysela nastínil vývoj českého ICT trhu a zdůraznil, že se Dell EMC v České republice rok po sloučení firem Dell a EMC Corp. nadprůměrně daří.

V rámci hlavního projevu (keynote) prezentoval prezident společnosti Dell Technologies pro zákaznické vztahy Frank Hauck klíčová data o tom, jak firmy po světě vnímají přijetí a využití nových technologií. Například z průzkumů společnosti Dell EMC vyplývá, že firmy mají mnoho otazníků, pokud jde o budoucí vývoj svého podnikání. Na 78 % firem se cítí být ohroženo digitálními start-upy a 48 % tvrdí, že nevědí, jak bude vypadat za další 3 roky tržní segment, ve kterém podnikají.  Dobrou zprávou ale je, že firmy inovace svého IT nezanedbávají: jen 12 % z nich říká, že fungují na historických IT řešeních, ale 83 % popisuje stav svého technologického vývoje pojmy jako „vznikající“ nebo „vyvíjející se“. Klíčovým poselstvím prezentace Franka Haucka bylo, že firmy už se učí, jak využít technologie ku prospěchu byznysu. Nové implementace jsou především zaměřené na zlepšení obchodních procesů, na predikci a těžení klíčových informací o obchodních trendech z podnikových dat v reálném čase a racionalizace investic (tj. jaké technologie spravovat interně a které svěřit do cloudu). Velkou změnu v příštích letech, dle Franka Haucka, přináší tzv. Internet věcí, kde pomocí dat z různých senzorů či čidel, dokážou obchody a továrny zmapovat procesy a spotřebitelské chování s cílem zdokonalení svých služeb.

V rámci výstavní části se účastníci mohli zúčastnit živých demonstrací nejnovějších trendů v oblasti klientských zařízení Dell včetně extrémně odolných počítačů, IoT nebo virtuální a smíšené reality. V premiéře bylo představeno také revoluční zařízení pro digitální tvorbu Dell Canvas, které je určené především pro grafiky, ilustrátory, editory videa a další kreativce. Druhá zóna se věnovala technologiím v oblasti Modernizace IT.

Na výstavní části se také podíleli globální technologičtí partneři Intel, Microsoft nebo VMware a také lokální partneři jako AutoCont, Comparex, Dimension Data, Data Force a S&T. Channel partnerům byli k dispozici Value Add Distributoři DNS a TechData.

Více informací o Dell EMC Forum 2017 - Praha najdete na zde.

Sledujte Dell EMC na sociálních médiích:

Online informace o letošních konferencích Dell EMC Forum najdete na zde.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.