Panasonic Smart Home systém

Publikováno: 18. května 2016 | autor Redakce
smart home systém

Panasonic uvedl na český trh bezdrátový Smart Home systém. Jeho cílem je poskytnout zákazníkům možnost vzdáleně kontrolovat jejich domov a majetek i zjednodušit jejich každodenní činnosti. S novým řešením Panasonic Smart Home můžete dávat pozor na vše, co je ve vašem životě důležité - děti, prarodiče, domácí mazlíčci, váš domov, vysněný automobil či motocykl atd.

Inovativní systém představuje jednoduchý způsob pro každého, kdo chce propojit chytrá zařízení (kamery, čidla a zásuvky) a ovládat je z jedné aplikace v tabletu nebo chytrém telefonu. Řešení Panasonic Smart Home využívá technologii DECT ULE, která umožňuje jednoduše připojit zařízení k domácímu hubu rychlým párováním (stiskem jediného tlačítka).

Po připojení k domácímu hubu lze spárované chytré zařízení zapínat a vypínat, a kamery umožňující obousměrnou komunikaci využít například k navigaci poslíčků nebo monitorování dítěte, které v případě potřeby uklidníte svým hlasem či ukolébavkou nahranou přímo v zařízení.

Součástí systému jsou také pohybové senzory, které mohou být použity pro automatizaci osvětlení s využitím pravidel vytvořených v systémové aplikaci. Pravidla mohou být nastavena v rámci „domácích“ a „venkovních“ profilů, tak aby vyhovovala vašim potřebám. Je jen na vás, jestli chcete, aby se světla zapínala, zatímco jste na dovolené a odradila případné zloděje. Nebo si jen přejete být upozorněni při otevření vašich dveří. Systém Smart Home si můžete sestavit přesně podle potřeb vašich i vaší rodiny.

Použitá Panasonic DECT ULE technologie vytvoří za pomocí vybraných komponent jednu z nejbezpečnějších sítí na trhu. Bezdrátová technologie DECT s technologií 2,4 GHz FHSS má delší dosah než Wi-Fi, snadno se instaluje i ve vzdálených lokalitách a nezobrazuje se při tradičním skenování WiFi sítí. Díky dosahu mohou být inteligentní zařízení použita i pro detekci vstupu do přístavků, kůlen a garáží.

Panasonic nabízí síť Smart Home network ve třech baleních:

  • Home Safety Starter Kit: domácí hub, okenní senzor a pohybový senzor
  • Home Safety Starter Plus Kit: domácí hub, siréna, okenní senzor a pohybový senzor
  • Home Monitoring and Control Kit: domácí hub, 2x venkovní kamera (dostupnost koncem června 2016)

Dalšími komponenty, které lze dokoupit, jsou venkovní kamera, digitální bezdrátový telefon, sensor úniku vody, sensor rozbití skla, přístupová klávesnice, ovladač na klíče či záložní baterie.

Kolikrát jste přemýšleli, jestli jste zavřeli okno ložnice, nebo je-li váš potomek již bezpečně doma ze školy? Se systémem Panasonic Smart Home můžete tohle a řadu dalších situací zkontrolovat rychle a snadno ze svého smartphonu nebo tabletu, a mít klid.

KX-HN6010FXW

Přibližná koncová cena: 3 890 Kč

Home Safety Starter Kit. K Hubu se mohou připojit až 4 kamery, včetně venkovních a vnitřních kamer. K Hubu může být připojeno celkem až 50 zařízení včetně chytrých zásuvek, pohybových senzorů, senzorů úniku vody, rozbití skla, vnitřních sirén, přístupových klávesnic, dálkových ovladačů a záložní baterie.

KX-HN6011FXW

Přibližná koncová cena: 4 990 Kč

Home Safety Starter Kit Plus

Více informací najdete zde.

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.