Panasonic Lumix S1H

Publikováno: 19. února 2020 | autor Kateřina Davidová
Panasonic Lumix S1H

Přiznám se, že jsem vždy tak trochu tíhl k zajímavým a někdy až experimentálním přístrojům značky Panasonic. Dodnes si občas vezmu do ruky přístroj s názvem Panasonic Lumix DMC-L1, se kterým jsem si užil mnohé krásné chvíle. Tenkrát, někdy v roce 2007, se jednalo o velmi zajímavou spolupráci mezi Panasonicem, Leicou a Olympusem. Přístroj měl hořčíkové tělo, stabilizaci, strohý design a nádherně se ovládal. Takže když jsem dostal milou nabídku vyzkoušet si, jaké je to s novou S1H, byl jsem zvědav a potěšen. Jak moc jsem se radoval z další panasonické extravagance, si můžete přečíst dále.

Text: Rudolf Stáhlich, foto: Panasonic a FotoVideo

Co je vlastně uvnitř?

Jak již bylo mnohokrát avizováno v průběhu vývoje tohoto modelu a jak asi většina z vás dobře ví, Panasonic Lumix S1H je světově první bezzrcadlovka, která pořizuje video v rozlišení 6K rychlostí 24 snímků za sekundu (v poměru stran 3:2), 5,9K rychlostí 30 snímků za sekundu (v poměru stran 16:9) a 10bitový záznam rychlostí 60 snímků za sekundu ve 4K/C4K. To si musíte zkusit, pokud na to ovšem máte kapacitu svého vetchého notebooku, a hlavně na čem si to přehrát. Úžasné zážitky a já si myslím, že teprve budoucnost nám ukáže, jak moc tento přístroj předběhl ty ostatní (a to nejen bezzrcadlovkáře).

Panasonic Lumix S1H je totiž vybaven zcela novým typem fullframového snímače s rozlišením 24,2 Mpx s technologií Dual Native ISO, která je v kombinaci s procesorem Venus Engine zárukou vysoké citlivosti při zachování minimálního šumu. Fotoaparát nabízí…

 

Celý článek si můžete přečíst v tištěném (nebo také elektronickém) únorovém vydání FotoVideo.
Více o tom, co najdete v únorovém vydání, najdete zde.


fv-vice-casopisu-2020-02-v2-.jpg


fotovideo-02-2020--titul-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.