Outdoorová kamera Rollei Actioncam 560 Touch točí videa ve 4K se 60 snímky za sekundu

Publikováno: 18. dubna 2019 | autor Redakce
rollei-1000x600px.jpg

Outdoorové kamery této značky máme v našem časopise už pomalu pravidelně. A proč ne? Patří k velmi oblíbeným a dobře dostupným. Firma vyvíjí další a dokonalejší typy a neustále zvyšuje kvalitu.
Text: redakce, foto: Rollei

Ovládání pro ty, co to umí s mobily

Nová kamera Rollei Actioncam 560 Touch je opravdu zajímavým doplňkem pro sportovní aktivity nejen pro mladé. Nabízí vytváření zpomalených záběrů v rozlišení, jež bylo před několika lety ještě nedostižné a umí zachytit i ty nejmenší detaily. Pro extrémně rychlé sporty, jako je sjezdové lyžování, poskytuje kamera dokonce dvojnásobnou snímkovací frekvenci 120 obr./s pro Full HD rozlišení, zaručující plynulé zpomalené záběry i v těch největších rychlostech. Aby byl filmový zážitek ještě dokonalejší, je obraz zachycován 160° širokoúhlým objektivem a elektronicky stabilizován (EIS) pomocí vysoce citlivého šestiosého gyroskopu. Stabilizace obrazu je hodně účinná a vyrovná se i poměrně dražším přístrojům. Maximálně snižuje nechtěné otřesy a vibrace, na které reaguje ve zlomku vteřiny, a to i při mimořádně rychlých pohybech. Natáčet kvalitní videa plná vlastního i profesionálního sportování je tedy velmi snadné i pro videoamatéry.

rollei-actioncam-560-touch--(4).jpeg

Vydrží až dvakrát 95 minut akce

S kamerou Rollei Actioncam 560 Touch je možné zůstat v akci až 95 minut s plně nabitou Li-Ion baterií (bez Wi-Fi) a dalších 95 na druhou baterii, která je samozřejmě součástí balení. Kameru lze snadno ovládat pomocí dotykového displeje, nebo bezdrátově dálkovým ovládáním, běžícím na frekvenci 2,4 GHz. Novinkou jsou také tři zajímavé a praktické barevné filtry, které se mimo jiné hodí ke kompenzaci zbarvení při fotografování pod vodou. Tyto filtry se jednoduše nacvaknou na podvodní pouzdro, které lze použít při potápění až do 40 metrů. Červený filtr pak zlepšuje barvy při potápění v hloubkách mezi třemi až patnácti metry, šedý filtr slouží jako ND filtr ke ztmavení obrazu při intenzivním slunečním světle − třeba na horách − a růžový filtr je ideální pro použití v tropických vodách k zachycení fascinující podvodní fauny a flóry v co nejreálnějších barvách.

...

Celý článek si můžete přečíst v dubnovém vydání FotoVideo, více o obsahu vydání najdete zde: www.iFotoVideo.cz/Na cestách s dubnovým FotoVideo

Dubnové FotoVideo na cestách

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.