Nový ZEISS Batis 135 mm, f/2,8

Publikováno: 15. května 2017 | autor Redakce
ZEISS Batis

Portréty, svatby a reportáže? Je to první 135mm AF pro fullframové fotoaparáty Sony. Takže: kompaktní portrétní teleobjektiv pro Sony E-mount s autofokusem!

Pro ty, kdo chtějí, znají a umí?

Fanoušci fullframového bezzrcadlového systému Sony tedy mají další důvod k radosti: ZEISS přidal teleohnisko do řady Batis. ZEISS Batis 135 mm, f/2,8 je prvním objektivem s tímto ohniskem s bajonetem E-mount. Jako všechny objektivy řady Batis je i tento kus vybaven rychlým a precizním autofokusem. Samozřejmě má také optickou stabilizaci redukující třes a vibrace, které při tomto ohnisku velmi snadno vzniknou. ZEISS Batis 135 mm, f/2,8 nalezne své uplatnění zejména v portrétní fotografii. Citujme přímo výrobce: „Tato ohnisková vzdálenost znamená, že bude subjekt krásně vystupovat z rozostřeného pozadí,“ říká produktový manažer ZEISS Michael Pollmann. „Bokeh je také působivý a optický design (ApoSonnar) vám zajistí vynikající fotografie znovu a znovu.“ Tentonový ZEISS Batis se určitě hodí i k reportážní a svatební fotografii.

Kompaktní, lehký a špičkový

„Výhodou fullframového bezzrcadlového systému Sony je, že navzdory malým rozměrům dokáže poskytnout výbornou obrazovou kvalitu,“ tvrdí Pollmann. ZEISS pokračuje v designu objektivů řady Batis korespondujících s potřebami uživatelů fotoaparátů Sony. „Bylo pro nás důležité představit objektiv, který bude relativně malý, nehledě na delší ohnisko. Udělali jsme vědomé rozhodnutí – dosáhnout nejzajímavějšího poměru velikosti, hmotnosti a světelnosti.“

OLED displej zobrazuje hloubku ostrosti

Stejně jako ostatní objektivy řady Batis i tento nejnovější přírůstek disponuje OLED displejem, který zobrazuje přesnou zaostřenou vzdálenost a hloubku ostrosti. Kovový plášť dodává objektivu robustní a odolný charakter. Utěsnění proti vodě a prachu zajišťuje, že fotografování ve špatných klimatických podmínkách není pro objektivy ZEISS Batis žádný problém.

Obrazová kvalita splní veškerá vaše očekávání. „Optickému designu jsme věnovali hodně úsilí, stejně tak i korekci veškerých vad,“ říká Pollmann. „Například jsme experimentovali s různými druhy speciálních skel, abychom vyloučili co nejvíce optických nedokonalostí. U ZEISS Batis 135 mm, f/2,8 jsme byli schopni vyloučit veškerou chromatickou aberaci a objektiv je prakticky bez viditelných vad.“ Objektiv má 14 čoček v 11 skupinách.

Cena a dostupnost

Objektiv ZEISS Batis 135 mm, f/2,8 je k dostání v prémiových prodejnách od května 2017 za 53 990 Kč.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.