Nový objektiv FUJINON XF50mmF2 R WR

Publikováno: 24. ledna 2017 | autor Redakce
xf50mmf2-r-wr-black+silver-oblique-01.jpg

Společnost Fujifilm představuje svůj třetí kompaktní, lehký a stylový objektiv pro řadu X: FUJINON XF50mmF2 R WR. Kompaktní mid-telefoto objektiv s vysokorychlostním AF a vylepšenou ostrostí a odolností vůči povětrnostním vlivům – ideální pro fotografování portrétů i pro každodenní použití.

FUJIFILM Corporation (předseda představenstva: Kenji Sukeno) představí v polovině února 2017 objektiv FUJINON XF50mmF2 R WR, který rozšíří nabídku výměnných objektivů řady X, jež jsou proslulé vynikající kvalitou snímků. Objektiv má ohniskovou vzdálenost ekvivalentní 76mm formátu (při formátu 35mm filmu) a maximální clonu F2.0, která vytváří krásný efekt bokeh. Kompaktní a stylová optika nabízí také vysokorychlostní AF při hmotnosti pouhých 200 g.

Model XF50mmF2 R WR je mid-telefoto objektiv, který umožňuje získat maximum z unikátního snímače Fujifilm X-TRANS CMOS. Jeho kompaktní a lehká konstrukce sestává z 9 optických prvků v 7 skupinách včetně jedné asférické ED čočky a vnitřního systému ostření* ovládaného krokovým motorem** pro rychlé a tiché automatické ostření. Na vnějším povrchu jsou ve velké míře použity kovové díly, které tvoří stylový, robustní a na dotek příjemný design; provedení objímek clony a ostření zase zaručuje komfortní a snadnou obsluhu. Objektiv je odolný vůči povětrnostním vlivům a prachotěsný a funguje při teplotách do -10°C, takže je ideální pro fotografování za nejrůznějších podmínek.

Model XF50mmF2 R WR rozšíří nabídku kompaktních, lehkých a stylových objektivů Fujifilm (v níž v současnosti najdeme modely FUJINON XF35mmF2 R WR a XF23mmF2 R WR), čímž dále posílí atraktivitu kompaktních digitálních fotoaparátů Fujifilm.

* Systém AF, který při ostření pohybuje malými optickými prvky ve střední nebo zadní části objektivu.

** Rychlý a přesný motor, který ostří pomocí posloupnosti kroků řízených elektrickými impulzy.

2. Charakteristiky produktu

(1) Vylepšená optika

  • Objektiv sestává z 9 optických prvků v 7 skupinách včetně jedné asférické ED čočky, která eliminuje sférické a chromatické aberace. Objektiv tak zajišťuje vynikající kvalitu výsledku a minimalizuje variace v kvalitě snímků při různých ohniskových vzdálenostech.

(2) Kompaktní, lehký a stylový design

 

  • Objektiv váží pouze 200 g.
  • Kovový vnější povrch má stejný design jako modely XF35mmF2 R WR a XF23mmF2 R WR a působí tedy robustním, kvalitním dojmem.
  • Kompaktní a stylový design také zcela eliminuje mechanické blokování optického hledáčku na fotoaparátu FUJIFILM X-Pro2.
  • Objímka clony a ostřicí objímka má přesnou aretaci a hladké tlumení pro snadné ovládání.
  • *** Stav, kdy část clony proti bočnímu světlu nebo tubusu objektivu zakrývá pohled v optickém hledáčku

 

(3) Rychlé a tiché automatické ostření

  • Vnitřní systém AF je ovládán krokovým motorem, který rychle a zcela tiše pohybuje optickými prvky.

(4) Odolný vůči povětrnostním vlivům a prachu, funguje v teplotách již od -10 °C

  • Objektiv je na deseti místech po obvodu tubusu utěsněn proti povětrnostním vlivům a je též prachotěsný. Je schopen fungovat při teplotě již od -10 °C.
  • Při použití s prachotěsným tělem FUJIFILM X-Pro2 nebo X-T2 lze spolehlivě fotografovat i v mírném dešti a prašném prostředí.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.