Nový elektronický blesk pro OM-D e-M1X FL-700WR

Publikováno: 20. února 2019 | autor Redakce
olympus-fl-700wr-webfv-1000x600px.jpg

Poskytnout kompletní servis zákazníkovi a doplnit nový přístroj i o důležité příslušenství hned při jeho představení patří ke známkám prvotřídní kvality výrobce. Současně s OM-D E-M1X byl společností Olympus představen i nový elektronický blesk FL-700WR a také bezdrátová řídicí jednotka FL-700WR a přijímač FR-WR.

Míříme na profesionály
Nový elektronický blesk FL-700WR patří k tomu nejlepšímu na současném trhu. Má vysokou intenzitu záblesku, je odolný vůči povětrnostním  podmínkám a jeho maximální  směrné  číslo  je 42 (iSo 100/M).  konstrukce je odolná proti prachu, stříkající vodě a mrazu, a je tudíž spolehlivý i při fotografování v různých pro- středích, včetně deště (nasazený na Olympusu OM-D e-M1X nebo jiném těle v kombinaci s objekti- vy s podobnou ochranou). Uži- vatelé ho mohou nasadit do akce takřka bleskově. jeho nabíjení trvá 1,5 sekundy. díky tomu lze využít sekvenční bleskové snímání při rychlosti 10 snímků za sekundu.

Řada různých možností využití
tento blesk je uzpůsoben pro radi- ovou komunikaci, což dovoluje na- sazení i v osvětlených prostorách s překážkami. Může komunikovat až do vzdálenosti 30 metrů, což nabízí přesnou komunikaci i v přípa- dech, kdy je umístěn za objektem. FL-700WR lze použít jako řídicí jednotku nebo jako blesk s vesta- věným přijímačem. Při použití v řídicí roli je možné ho připojit až ke třem skupinám blesků a neomezenému počtu jednotek. Uživatelé si také mohou vybrat skupinu, která má pálit, a nakonfigurovat vyrovnávání intenzity záblesků. Může být také samozřejmě využit v rc režimu (optická komunika- ce) jako podřízený blesk.

Režimy fotografování a vylepšené základní funkce
Multi flash mode umožňuje sní- mat pohyb objektu několikanásobným odpálením při dlouhých expozicích nebo při stálém sví- cení. intenzitu, frekvenci a počet snímků lze nakonfigurovat tak, abychom získali perfektní nastavení pro snímání daného objektu.

FC-WR dokáže dálkově ovládat více blesků z fotoaparátu, což umožňuje všestranné fotografová ní velkého množství situací. Stejně jako v případě blesku FL-700WR konstrukce těchto dvou jednotek je zajištěna proti prachu, vlhkosti a mrazu (−10 °C), čímž je umož něno rozšíření jejich použití. Řídicí jednotka se může opět připojit ke třem skupinám s neomezeným počtem bleskových jednotek.

Článek si můžete přečíst v tištěném nebo elektronickém únorovém vydání FotoVideo. Více obsahu z únorového vydání najdete zde.

olympus-fl-700wr--kombi2-1200.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.