NOVÉ OBJEKTIVY NIKKOR Z ROZŠIŘUJÍ ŘADU NIKON Z

Publikováno: 18. září 2020 | autor Redakce
NOVÉ OBJEKTIVY NIKKOR Z ROZŠIŘUJÍ ŘADU NIKON Z

Společnost Nikon uvedla dva nové objektivy NIKKOR Z: NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S, první objektiv řady Z s pevnou ohniskovou vzdáleností a světelností f/1,2, a NIKKOR Z 14–24 mm f/2,8 S – nejkratší extrémně širokoúhlý objektiv formátu FX se zoomem a světelností f/2,8. Oba objektivy přinášejí důležité nové možnosti do stále se rozrůstajícího systému mirrorless Nikon Z.

NOVÉ OBJEKTIVY NIKKOR Z ROZŠIŘUJÍ ŘADU NIKON ZObjektiv NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S zaujímá v řadě objektivů Nikon Z speciální místo. Díky své neuvěřitelné rozlišovací schopnosti, nedostižnému automatickému zaostřování a výjimečné obrazové estetice je tento profesionální základní objektiv již nyní legendou. Od propracované reprodukce neostrých míst obrazu (bokeh) až po detailní zobrazení bodových zdrojů světla získají fotografičtí tvůrci novou úroveň prostorové hloubky a detailů u klasické ohniskové vzdálenosti 50 mm – pro statické snímky i video. Objektiv plně využívá výhod velké propustnosti světla bajonetu Nikon Z a jeho světelnost f/1,2 umožňuje velkou míru kontroly nad hloubkou ostrosti.

Objektiv NIKKOR Z 14–24 mm f/2,8 S je posledním ze základní trojice profesionálních světelných objektivů se zoomem řady Nikon Z. Jeho vynikající kresba a kompaktní konstrukce jej vyzdvihují mezi ostatními objektivy. Pokročilá optika, bajonet Nikon Z s velkým průměrem a pevná světelnost f/2,8 poskytují působivý výkon, který konkuruje i objektivům s pevnou ohniskovou vzdáleností. Úbytky světla na okrajích obrazového pole jsou účinně korigovány i při použití plně otevřené clony a pro dosažení vynikající brilance jsou výrazně potlačeny rovněž reflexy a závoj. Fotografové mohou tak předvést plnou krásu každé architektonické kompozice, krajiny nebo nočního panoramatu.NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Dirk Jasper, Product Manager u společnosti Nikon Europe, poznamenává: „Jde o výrazné nové objektivy NIKKOR Z, které s hrdostí nabídneme profesionálům. Náš nový objektiv 14–24 mm perfektně uzavírá základní trojici profesionálních světelných objektivů se zoomem řady NIKKOR Z, zatímco objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností 50 mm je dostupnější volbou pro profesionály, kteří chtějí optickou výkonnost blízkou špičkovému objektivu Noct řady S, aniž by se museli vzdát dostupnosti automatického zaostřování.“

Umění v detailu. NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Profesionální objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností a světelností f/1,2. Propracovaná reprodukce neostrých míst obrazu (bokeh). Bodové zdroje světla s jemnými detaily. Působivá ostrost až do krajů obrazového pole. Nádherné výsledky za nízké hladiny osvětlení.NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Pokročilá optická konstrukce. Objektiv obsahuje 17 čoček / 15 členů včetně dvou optických členů ze skla ED a tří asférických optických členů.

Nedostižné automatické zaostřování. Automatické zaostřování je rychlé, plynulé a současně tiché. Zaostřená oblast je ostře reprodukována i při fotografování z malých vzdáleností nebo při využití limitované hloubky ostrosti.

Působivě brilantní snímky. Antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat a ARNEO účinně potlačují výskyt reflexů a závoje i při fotografování v protisvětle.

Kinematograficky působící stopáž videí. Vysoká světelnost nabízí velkou míru kontroly nad hloubkou ostrosti. Podařilo se nám téměř zcela odstranit změny ohniskové vzdálenosti při zaostřování.

Profesionální ovládací prvky. Objektiv disponuje tichým příkazovým kroužkem a přizpůsobitelným tlačítkem Fn. Informační panel OLED umožňuje rychle a snadno kontrolovat důležité fotografické informace.

Utěsnění proti působení klimatických vlivů. Všechny pohyblivé součásti tubusu objektivu jsou důkladně utěsněny a gumové těsnění se nachází rovněž okolo kovového upevňovacího bajonetu.NIKKOR Z 14–24 mm f/2,8 S

Pán prostoru. NIKKOR Z 14–24 mm f/2,8 S

Profesionální extrémně širokoúhlý objektiv se zoomem a světelností f/2,8. Bajonet Nikon Z s velkým průměrem a pevná světelnost f/2,8 umožňují dosahovat senzační výkonnosti.

Vynikající optický výkon. Obraz se vyznačuje výjimečnou ostrostí až do krajů obrazového pole. Antireflexní vrstvy Nikon Nano Crystal Coat a ARNEO dramaticky potlačují výskyt reflexů a závoje.

Odolné a spolehlivé provedení. Rozsáhlá sada těsně okolo pohyblivých částí tubusu objektivu chrání před vnikáním prachu a vlhkosti. Bajonet z hliníkové slitiny snižuje hmotnost a současně zvyšuje odolnost.NIKKOR Z 14–24 mm f/2,8 S

Připraven pro video. Automatické zaostřování je plynulé a tiché a jsou prakticky eliminovány změny ohniskové vzdálenosti při přeostřování a změny zaostření při zoomování. Získáte také přesnou kontrolu nad hloubkou ostrosti přímo na objektivu.

Možnost použití filtrů. Dodávaná sluneční clona umožňuje používat šroubovací filtry o průměru 112 mm. Zadní slot pro filtr umožňuje použití želatinových barevných filtrů.

Už máte záříjové vydání časopisu FotoVideo? Podívejte se na obsah i na možnosti objednání...

INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

Jaké nejlepší elektronické výrobky vybrala porota z 62 médií?INSPIRACE K NÁKUPU: EISA AWARDS 2020-21

INSPIRACE: TAJNÁ PRÁZDNINOVÁ LÁSKA

Když se nám svěří Adolf Zika, tak to stojí za to, přečtěte si náš rozhovor!

INSPIRACE SOUTĚŽ: VÍTĚZOVÉ EISA MAESTRO 2020

Tři nejlepší světoví fotografové z tématu „Movement“.

NÁŠ SERIÁL: DEVÁTÝ DÍL S CENTREM FOTOŠKODA

Výkup a prodej použité fototechniky a další zajímavosti z tohoto stánku fotografie.

PRAXE: ANALOGOVÁ ŠKOLA VÁS EVIDENTNĚ BAVÍ

Na co si dát pozor při prvním fotografování na film?

PRAXE: FOTOPORADNA – JAK A PROČ MĚNIT EXPOZICI?

Jedním ze základních předpokladů dobré fotografie je její správná expozice…

FOTOGRAF ROKU: JEDNADVACÁTÝ ROČNÍK JE PŘED NÁMI

Vybírejte a chystejte své snímky na nová soutěžní témata.

FOTOGRAF ROKU: OBLÍBENÉ FOTOGRAFICKÉ TÉMA: JÍDLO

Ti nejlepší dokazují, že v Čechách i na Slovensku se fotit prostě umí! Prohlédněte si snímky dvaceti nejlepších seniorů a sedmi výborných juniorů v tomto chutném tématu.FOTOGRAF ROKU – Jídlo

 

S naším předplatným opravdu ušetříte, a ještě k němu dostanete dárek dle vašeho výběru zdarma!

Předplaťte si nás, jde to velmi rychle a můžete si vybrat, zda po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích, či… jak se vám to bude líbit.

Vybírejte si například na těchto webových adresách:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu ta cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte s námi!

108 stran zářijového FotoVideo

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.