Nabídka objektivů FUJIFILM řady GFX se od listopadu rozšíří

Publikováno: 9. září 2017 | autor Redakce
FUJINON GF45mmF2.8 R WR

Společnost FUJIFILM Corporation oznámila, že hodlá v listopadu 2017 představit objektiv FUJINON GF45mmF2.8 R WR, který je šestým přírůstkem do řady objektivů GF.

Jde o profesionální výměnný objektiv pro středoformátový digitální fotoaparát FUJIFILM GFX 50S (43,8×32,9 mm). Objektiv FUJINON GF45mmF2.8 R WR (dále jen „GF45mmF2.8 R WR“) je vysoce univerzální širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností ekvivalentní 36 mm (s 35mm formátem) a maximální clonou F2,8. Díky kompaktnímu a lehkému provedení (s hmotností pouze 490 g) je tento objektiv ideální pro dokumentární fotografování.

Objektivy FUJINON GF jsou špičkové objekty s bohatou reprodukcí barevných odstínů, unikátní reprodukcí barev a vysokým rozlišením vyráběné s použitím optické technologie společnosti Fujifilm. Objektiv je konstruován podle nejvyšších standardů a umožňuje tak fotografům dosáhnout nejvyšší možné kvality snímků. Společnost Fujifilm již představila fotoaparát „FUJIFILM GFX 50S“ (dále jen „GFX 50S“), první model řady GFX, a dále pět objektivů GF. Všechny si získaly mezi profesionálními i amatérskými fotografy značnou oblibu; všichni si pochvalují vysokou úroveň detailu, která snímkům propůjčuje trojrozměrný nádech, a kompaktní a lehké tělo usnadňující ovládání.

Stejně jako ostatní objektivy řady GF nabízí model „GF45mmF2.8 R WR“ rozlišení, které slibuje další zlepšování i do budoucna. Ochranná vrstva Nano GI zaručuje ostrý obraz se sníženým rizikem zdvojeného obrazu a oslnění. Objektiv je odolný vůči povětrnostním vlivům a prachotěsný a lze s ním pracovat při teplotách již od -10 °C. Model „GF45mmF2.8 R WR“ spojuje vysoký výkon s velkou spolehlivostí a jde tedy o ideální nástroj pro profesionální fotografy. Zároveň je ale kompaktní, lehký a snadno přenosný, takže je optimální pro momentky a dokumentární snímky, aby mohli uživatelé fotografovat v přírodě, aniž by vyplašili svůj objekt.

Společnost Fujifilm zveřejnila časový plán pro další vývoj objektivů řady GF. V tomto plánu jsou uvedeny i informace o představení teleobjektivu a telekonvertoru. Po doplnění dvou nových objektivů zahrnuje nyní řada GF celkem osm modelů a dokáže tak vyhovět široké škále potřeb uživatelů.

Vlastnosti produktu

Vysoké rozlišení

Díky konstrukci s 8 optickými skupinami a 11 prvky s jednou asférickou čočkou a dvěma ED čočkami nabízí objektiv „GF45mmF2.8 R WR“ vysokou kvalitu snímku a omezuje aberace. Vnitřní systém ostření, který zajišťuje pohyb šesti čoček, umožňuje dosáhnout vysoké kvality snímků a zároveň omezit změny v aberacích způsobené změnou vzdálenosti fotografování. Objektiv zároveň díky ochranné vrstvě Nano GI omezuje zdvojený obraz a oslnění způsobené nežádoucím osvětlením ze šikmého směru a umožňuje tak pořizovat ostré snímky.

Kompaktní a lehké provedení s hmotností pouhých 490 g

Díky maximálnímu průměru 84 mm, délce 88 mm and hmotnosti pouze 490 g spojuje tento objektiv kompaktní a lehké provedení s maximální možnou obrazovou kvalitou.

Prachotěsné provedení odolné vůči povětrnostním vlivům, funguje při teplotách prostředí již od -10 °C

Objektiv je na deseti místech utěsněn, abyste mohli fotografovat bez obav i v prašném prostředí a za slabého deště.

Snadné ovládání

Clonový kroužek má na těle fotoaparátu polohu C (pro režim ovládacího voliče), která umožňuje nastavovat clonu objektivu podle potřeby uživatele. V poloze A (Auto) a C je nově k dispozici aretace, která zabraňuje nechtěnému pootočení clonovým kroužkem.

Hlavní parametry

Typ

OBJEKTIV FUJINON GF45mmF2.8 R WR

Konstrukce objektivu

11 optických prvků, 8 skupin

(vč. 1 asférické čočky a 2 ED čoček)

Ohnisková vzdálenost (ekvivalent formátu 35 mm)

f = 45 mm (36 mm)

Zorný úhel

62,6°

Min. clona

F2,8

Max. clona

F32

Ovládání clony

Počet lamel

Krok

 

9 (zaoblená membrána)

1/3 EV (22 kroků)

Rozsah ostření

45 cm~∞

Max. zvětšení

0,14x

Vnější rozměry: Průměr x délka (cca)

(vzdálenost od příruby na fotoaparátu)

Φ84 mm x 88 mm

Hmotnost (cca)

(bez krytek a bočních clon)

490 g

Velikost filtru

Φ62 mm

Přibalené příslušenství

Krytka objektivu FLCP-62

Zadní krytka objektivu RLCP-002

Clona proti bočnímu světlu

Pouzdro na objektiv

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.