Malý velký Fujifilm X-A10

Publikováno: 25. ledna 2017 | autor Redakce
Fujifilm X-A10

Hledáte právě svou první bezzrcadlovku? Fotíte autoportréty, chcete fotit všude a navíc měnit objektivy? Váš telefon už na to fakt nestačí? Tak tohle je ideální volba.

Hned na začátku prosince jsme zaznamenali tento nový přírůstek série X, který slibuje vyšší kvalitu snímků. Má kompaktní a lehké tělo, 16,3Mpx snímač se stále zdokonalovanou technologií reprodukce barev a samozřejmě se na něj hodí stále se rozšiřující řada objektivů Fujinon.

Čím se hlavně chlubí?

Samozřejmě LCD s posuvem a náklonem o 180° pro stoprocentní viditelnost při fotografování autoportrétů („selfies“). Fotoaparátu totiž nezaclání LCD displej ani při otočenío 180°. Tvar rukojeti je vhodný pro normální fotografování i pro autoportrét. Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje. Při otočení LCD displeje o 180° se aktivuje funkce detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu. X-A10 také obsahuje režim Portrait Enhancer, umožňující přirozený a krásný tón pleti − skvělé pro mladé fotografy a fotografky, že?

Samozřejmě nechybí Full HD video

Jediným stisknutím tlačítka pro záznam videa snadno spustíte záznam ve Full HD kvalitě (1080/30p, 25p, 24p). Funkci Simulace filmu, která se používá pro focení, lze použít i na video a získat tak spoustu efektů, které si můžete libovolně spojovat s typicky jemným bokehem objektivů Fujinon a vytvářet si tak filmy na zajímavé úrovni. Funkce elektronické stabilizace obrazu spojuje optickou a elektronickou stabilizaci v pěti osách a podstatně tak snižuje vliv nejrůznějších záchvěvů fotoaparátu během natáčení videa. Tato funkce umožňuje natáčet video ve velmi dobré kvalitě při držení fotoaparátu v ruce.

Jedna výkonná funkce zděděná po Fujifilmu X-A2?

Se standardním setovým zoomovým objektivem XC16−55 mm f/3,5−5,6 OIS II nabízí fotoaparát prvotřídní minimální vzdálenost 7 cm od okraje objektivu, ideální pro makro.

A baterie vydrží až 410 snímků na jedno nabití

Energeticky úsporný design prodloužil výdrž baterie na mnohem vyšší úroveň, takže se do ulic můžete vydat bez obav. Tento přístroj navíc podporuje nabíjení přes USB, což oceníte zvláště při cestování. Těch dobrých vlastností je samozřejmě mnohem více. Například na základě spousty podnětů uživatelů značky Fuji z celého světa má model X-A10 nové funkce Panorama a Time Lapse. Mezi další nové funkce patří zablokování měřených hodnot a oblastí zaostření, podpora barevného prostoru Adobe RGB a volba různých barev pro zvýraznění zaostření při ručním nastavení. Třeba si o těchto a dalších novinkách ještě někdy popovídáme…

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.