Ikonická sluchátka Bose mají nástupce – model QuietComfort 45 s typickým zvukem a výdrží až 24 hodin

Publikováno: 12. října 2021 | autor Redakce
Ikonická sluchátka Bose mají nástupce – model QuietComfort 45 s typickým zvukem a výdrží až 24 hodin

Legendární výrobce audiotechniky Bose představil sluchátka Bose QuietComfort 45 s dynamickým systémem aktivního potlačení ruchů (ANC). Jejich design napovídá, že se jedná o přímého nástupce modelu QuietComfort 35, kterým Bose v roce 2016 nastavil na dlouhou dobu laťku pro tuto kategorii jak v oblasti potlačení ruchů, tak i v samotném zvuku.

Novinka přináší mimo jiné typický atraktivní a zábavný zvuk Bose, vynikající kvalitu handsfree hovorů i v hlučném prostředí, vylepšený systém potlačení okolního hluku použitelný ve dvou režimech (plná eliminace a propouštění zvuků usnadňující živou komunikaci s lidmi) a výdrž na baterie až 24 hodin.

Ikonická sluchátka Bose mají nástupce – model QuietComfort 45 s typickým zvukem a výdrží až 24 hodin

Právě americký výrobce audiotechniky Bose. Nová sluchátka Bose QuietComfort 45 (QC45) navazují na produkt, jehož vlastnosti a design zná téměř každý příznivce poslechu hudby – model QC 35. Přesto, že jejich vzhled evokuje stejný základ, QC 45 byla navržena zcela od základu a využívají nové technologie. Po svém předchůdci zdědila typický, atraktivní zvuk Bose, oceňované pohodlné provedení umožňující celodenní využití a jednoduché a intuitivní ovládání. Vlastnosti zvuku je možné nově upravovat díky ekvalizéru s možností vlastního nastavení. K tomu všemu přidává 24hodinovou výdrž na baterie a nabíjení pomocí rozhraní USB-C umožňující rychlé dobití baterie.

Ikonická sluchátka Bose mají nástupce – model QuietComfort 45 s typickým zvukem a výdrží až 24 hodin

Dva režimy – QUIET a AWARE

Nový systém aktivního potlačení hluku využívá nejnovější elektroniku a nabízí dva naprosto odlišné režimy.

Ikonická sluchátka Bose mají nástupce – model QuietComfort 45 s typickým zvukem a výdrží až 24 hodin

Tichý režim označovaný jako QUIET eliminuje naprostou většinu ruchů z okolí a nabídne uživatelům ideální poslechové podmínky v jakémkoli prostředí. Mikrofony instalované uvnitř i na vnější straně sluchátek snímají zvuky z okolí i z reproduktorů a spolu s patentovaným digitálním čipem potlačují nežádoucí zvuky s největším zaměřením na střední frekvence. Díky tomu je dosaženo špičkové odrušení například v dopravních prostředcích, rušných kancelářských prostorech či kavárnách. Tlačítkem lze přepínat mezi 4 úrovněmi potlačení – Full, Low a dalšími dvěma uživatelsky nastavitelnými možnostmi. Dynamický režim ANC umožňuje navíc automatickou regulaci v závislosti na rušnosti okolí. V režimu AWARE naopak mikrofony a elektronika vpustí během zlomku vteřiny zvuk z okolí dovnitř, což uživatelé ocení třeba při placení nebo komunikaci s kolegy v práci.

Ikonická sluchátka Bose mají nástupce – model QuietComfort 45 s typickým zvukem a výdrží až 24 hodin

Čisté handsfree hovory i v hlučném prostředí

Většina sluchátek s ANC selhává při handsfree hovorech. Bose QuietComfort 45 mají celkem 6 mikrofonů, které rozeznávají zvuk přicházející z různých stran a díky tomu dokáží rozeznat zvuk vycházející z úst uživatele a oddělit ho od nežádoucích okolních ruchů, jako třeba zvuk mlýnku na kávu, projíždějícího vlaku či štěkání psa. Díky tomu lze sluchátka dobře využít v jakékoli situaci jak při telefonních hovorech, tak i pro videochaty a videokonference.

Návrat ikonického designu

Bose QuietComfort 45 staví na ikonickém vzhledu modelu QC 35 a zachovává si všechny jeho designové prvky. Díky tomu nabídnou uživatelům velmi ceněné pohodlné provedení při celodenním nošení. Drobné detaily byly přesto vylepšeny – například švy a přechody mezi jednotlivými částmi byly zjemněny. Sluchátka jsou velmi odolná a lze je složit, součástí dodávky je i kompaktní ochranné pouzdro. QC45 jsou vyráběna ve dvou barevných provedeních s matnou povrchovou úpravou – Triple Black a White Smoke.

Snadnost ovládání a možnost propojení se soundbary Bose

Ovládání sluchátek QuietComfort 45 je jednoduché a intuitivní. Na pravém náušníku mají čtyři tlačítka pro zvýšení a snížení hlasitosti, zapnutí/párování pomocí Bluetooth® 5.2 a také pro nejčastější úkony, kterými jsou přijímání a ukončování hovorů, přehrávání a pozastavení hudby a přístup k hlasovým asistentům. Na levém náušníku je pak tlačítko pro přepínání mezi režimy a ztlumení mikrofonu během hovorů. Další možnosti otevírá aplikace Bose Music, pomocí níž je možné využít současné propojení s více zařízeními vybavenými technologií Bluetooth® 5.1 nebo spárování s kompatibilním soundbarem Bose pomocí Bose SimpleSync™. Posledně uvedená možnost umožní posluchačům vychutnat si s QC 45 filmový zvuk v plné hlasitosti i v noci, kdy rodina i sousedé spí.

Sluchátka Bose QuietComfort 45 přijdou na náš trh na přelomu října a listopadu a k dostání budou za předběžnou koncovou cenu 8 990 Kč. V obchodech doplní stávající modely sluchátek s ANC – Bose QC Earbuds a Bose Noise Canceling Headphones 700.

Už máte říjnové číslo časopisu FOTOVIDEO?

Naše říjnové vydání patří každoročně těm, která jsou bohatá na novinky, barvy a osobnosti. Přestože má tentokrát klasicky černobílou obálku, svou podzimní kouzelnou hru barev tohoto období v sobě nezapře. Otevíráte stránky plné krásných slov, ještě krásnějších fotografií a důvěry ve svět, který by mohl být ještě krásnější.

Co si vybrat z říjnového, bohatého obsahu?

Začněme třeba od konce? Pravidelné fotografické zamyšlení Františka Dostála najdete tentokrát v úplném závěru na straně 98. Určitě si prohlédněte vašich dvacet nejlepších a vysoce ceněných fotografií z desátého tématu Fotografa roku? Víte, kdo vyhrál v desátém tématu 21. ročníku? Čtěte na stranách 86 a dalších. Nebo naše exkluzivní testy vybrané techniky? Nový Canon EOS R3 samozřejmě nechybí! Také milujete naší Analogovou školu a stále obdivovanou FotoPoradnu?

Uprostřed vydání nabízíme zajímavou fotolokaci, coby inspiraci k podobným soutěžním kategoriím. Určitě vás zaujme úžasné vyprávění Petra Jana Juračky o jeho návštěvě Azorských ostrovů, rozhovor s prvotřídním Michalem Svítokem a úvodní skvělé povídání s Lenkou Hatašovou. Je toho vážně hodně, a nejen ke čtení!

Nezapomeňte si občas prohlédnout některé z videí, která vám v našich materiálech nabízíme formou QR kódu. Dozvíte se ještě více…

První skvělé téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Krajina mých snů má uzávěrku 31. 10. 2021

Jedno z nejstarších fotografických témat, které klade důraz na estetickou hodnotu a vyjádření. Kořeny žánru sahají do 16. století, kdy se v Nizozemsku zrodila krajinomalba. Její postupy se dodnes promítají do krajinné fotografie. Požadavky na kvalitní krajinnou fotografii jsou: precizní kompozice, správně zvolená expozice a dobré světelné podmínky. Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Z říjnového FotoVideo si tedy například vyberte:

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

ROZHOVOR: LENKA HATAŠOVÁ

Upravování fotografií je kapitola sama pro sebe

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

Špičkový slovenský reportážní fotograf odpovídá

ROZHOVOR: MICHAL SVÍTOK NEJEN O TOKIU

HISTORIE: RUDOLF BRUNER-DVOŘÁK

Vzpomínka na průkopníka fotografické momentky z pera Pavla Scheuflera

PRAXE: DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

Kouzla jihomoravské vinařské architektury zaujmou nejen vaše fotografické oko

DALŠÍ TIP NA SKVĚLOU FOTOLOKACI

TECHNIKA: CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

Profesionál Pavel Lebeda komentuje nedávno představenou novinku

CANON EOS R3 A NAŠE PRVNÍ DOJMY

FOTOGRAF ROKU: KDO VYHRÁL 10. TÉMA?

Řady, řady – toto kolo opět pořádně zamíchalo celkovým pořadím

FOTOGRAF ROKU: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

Ročník 22 největší naší fotografické soutěže začal novými, krásnými tématy, která najdete na našem webu

FOTOGRAF ROKU 2022: NOVÁ TÉMATA OTEVŘENA

… a další a další důležité, inspirativní i praktické články

Je čas na nové předplatné! Vyberete si některou ze čtyřčlenných sad Lowepro, paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém, předplatné ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte. Takové je naše předplatné!

Kouzla říjnového FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.