Huawei P30 Pro – Jak fotografuje?

Publikováno: 21. srpna 2019 | autor Redakce
p30-pro-front.jpg

Už koncem letošního března představil čínský výrobce Huawei, který je dnes mimochodem dvojkou na světovém trhu, svou řadu P30, jejímž nejvyšším členem je přístroj P30 Pro. Měli jsme ho také zapůjčený v naší redakci.

Text: redakce, foto: redakce a Huawei

Nebyli bychom FotoVideo, aby nás nezajímalo focení

Přístroj je to rozhodně opět příjemnější a dokonalejší než jeho předchůdce P20 Pro, který posbíral velkou řadu ocenění, překonal všechna historická hodnocení na DPReview a určitě byl tím zařízením, díky němuž se tato společnost dostala tak vysoko v žebříčku oblíbenosti běžných „mobilních“ uživatelů i fotografů. Potkáváme stále častěji profesionální fotografy, kteří tyto přístroje využívají nejen coby referenční a záznamová zařízení.

Změna v kvalitě fotoaparátů?

Upřímně řečeno posun výsledků našeho focení oproti P20 Pro není zase až tak velký, ale existuje. P30 Pro je osazený novým systémem Huawei Leica Quad Camera, který se skládá ze čtyř objektivů: hlavní fotoaparát s rozlišením 40 Mpx a snímačem Huawei SuperSpectrum, ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 20 Mpx, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a objektiv Huawei Time-of-Flight (TOF). Nechybí ani 32Mpx snímač na přední straně smartphonu.

p30-pro-lens.jpg

Záměrně tedy píšeme o fotoaparátech v množném čísle a to co nás velmi zajímalo, byla kvalita výstupů periskopové konstrukce nového zoomu. Obešli to ti hoši logicky… nemohli ho vysunovat ven z přístroje, a tak to šoupli přes hranol do boku. Huawei SuperZoom tudíž přináší doposud nepoužívané možnosti přiblížení, a to i při zachování minimalistického designu zařízení. Podporuje přiblížení až 5násobným optickým zoomem, 10násobným hybridním a 50násobným digitálním, kterého dosahuje prostřednictvím zmíněné periskopové konstrukce.

Hranatý prvek v teleobjektivu ohýbá světlo v pravém úhlu tak, aby se maximalizovala ohnisková vzdálenost při současné minimalizaci výšky fotoaparátu bez narušení konstrukce zařízení. Takže si rozumíme?

Celý článek najdete v srpnovém vydání FotoVideo.
Obsah srpnového vydání najdete zde.

fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

fv08-2019-facebook-650x846.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.