Hoďte ho klidně do vody – Olympus Tough TG-6

Publikováno: 25. května 2019 | autor Redakce
tough-tg-6-red-chs-09-mood-001.jpg

Nový robustní outdoorový kompakt nabízí vysokou kvalitu obrazu v neuvěřitelně kompaktním, ale extrémně robustním pouzdře. Inženýři od Olympusu při jeho představení prohlásili, že „byl speciálně připraven pro obrazové zaznamenání jakéhokoliv dobrodružství“. Každopádně změny oproti TG-5 jsou zřetelné. Pojďme se na ně podívat.

Olympus Tough TG-6 byl navržen tak, aby byl spolehlivým partnerem pro lidi, kteří milují fotografování v opravdu drsných podmínkách. Je vodotěsný do hloubky 15 metrů, prachotěsný, nárazuvzdorný z výšky až 2,1m, odolný proti rozdrcení pod vahou až 100 kg, mrazuvzdorný až do −10 °C a je vybaven dvouvrstvou ochrannou skleněnou konstrukcí bránící zamlžení.

Výborná kvalita obrazu

Model TG-6 je vybaven špičkovým širokoúhlým objektivem (25 mm) a prověřeným, vysoce citlivým senzorem CMOS. Nový digitální telekonvertor zdvojnásobuje možnosti čtyřnásobného optického zoomu maximálně na osminásobný. Obrazový snímač má antireflexní (AR) coating a procesor TruePic VIII, který pochází z profesionálního modelu OM-D E-M1X pomáhá snižovat hladiny šumu a zlepšuje rozlišení v oblastech s nízkým kontrastem. Můžete fotit ve formátu RAW a své snímky následně pohodlně upravovat.

2-tough-tg-6-red--product-010.jpg

Další speciální režimy pro fotografování pod vodou a nové příslušenství

Pro rozšíření možností fotografování pod vodou je Tough TG-6 vybaven pěti režimy. Jedná se o Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope a Underwater HDR. Oblíbený režim Underwater White Balance byl rozšířen na tři varianty, čímž je zajištěno vhodné nastavení barev pro fotografování v hlubších vodách. Z příslušenství je velmi zajímavý nový konvertor Fisheye FCON-T02 vytvářející funkci rybího oka (je dodáván samostatně), který byl představen současně s touto novinkou a zařazen do již velmi bohatého příslušenství.

Nové doplňky pro rozšíření možností fotografování a natáčení videa

...

Celý článek si můžete přečíst v červnovém vydání FotoVideo!
Více z obsahu vydání najdete zde.

fotovideo-06-2019-vizual-v6-1000px.jpg

fotovideo-06-2019-vizual-v2-1000px.jpg


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.