Historicky první F/2.8 all-in-one zoom objektiv pro SONY E full frame bezzrcadlovky – TAMRON 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD (Model A071)

Publikováno: 12. června 2020 | autor Redakce
TAMRON 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

Tamron představil nový ultrazoomový full frame objektiv 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD, all-in-one zoom objektiv pro Sony E-mount full-frame bezzrcadlovky. Ten je zajímavý především tím, že začíná na světelnosti F2,8 a nikoli na tradičních F5,6 a má krokový motorek RXD.

V roce 1992 Tamron udělal výrazný pokrok v inovaci a představil novinku – objektiv AF 28-200mm F/3.8-5.6 Aspherical, který vynikal svojí kompaktností, nízkou váhou a dostal nálepku all-in-one objektiv.

S ohromujícími kompaktními rozměry a rozumně nastavenou cenou se tento model ihned stal velice úspěšným objektivem po celém světě. Od té doby je Tamron znám jako průkopník a výrobce epochálních telezoom objektivů jednotlivých ér fotografie.TAMRON 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

Nová 28-200mm je výsledkem vývojářské jedinečnosti, odbornosti a léty prověřené technologoie al-in-one telezoom objektivů. Proto je tento all-in-one objektiv od Tamronu dokonale stvořen pro každodenní focení s full-frame bezzrcadlovkou, navazující na první, velice úspěšný, model “71” z roku 1992.

Nový objektiv Tamron 18-200mm F/2.8-5.6Di III RXD je vůbec první all-in-one zoom na světě, který dokáže zaclonit na F/2.8 na širokém ohnisku 28 mm. Jeho speciálně uspořádané skupiny čoček zaručují znamenitý optický výkon, který je u dnešních bezzrcadlých fotoaparatů s vysokým rozlišením nepostradatelný. S délkou 117 mm, váhou pouhých 575 g a průměrem filtru 67 mm toto “sklo” schováte kamkoliv. A v kombinaci s kompaktní digitální bezzrcadlovkou zachytíte prakticky každou scénu v každodenním bytí, na dovolené, při sportu nebo v přírodě.TAMRON 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

Tamron 28-200mm má vše, co by měl jedinečný all-in-on zoom mít. A to vše je ještě vylepšeno o světelnost F/2.8 a skvělou obrazovou kvalitu rozšiřující fotografické možnosti. Tento zoom objektiv píše novou kapitolu v historii fotografie.TAMRON 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

HLAVNÍ VLASTNOSTI PRODUKTU

1.  První F/2.8 all-in-one zoom objektiv na světě pro bezzrcadlovky

Jedinečný a jediný F/2.8 all-in-one objektiv pro bezzrcadlovky : Tamron 28-200mm F2.8-5.6 dokáže dosáhnout světelnosti F2.8 na svém nejširším, 28mm, ohnisku. Nezaostává ani na ostatních ohniscích. Na 50mm s F3.5, 100mm maximálně na F5, a F5.6 od 150mm do 200mm.

2. Kompaktní rozměry a nízká hmotnost

Tamron svou sérii objektivů pro full-frame bezzrcadlovky začal s nejúspěšnějším modelem historie, 28-75mm F/2.8 (Model A036). Od té doby navazuje a drží si standard výkonných, světelných a hlavně kompaktních objektivů .

3. Nekompromisní obrazová kvalita, která ve vás probudí kreativitu

Tento nový zoom objektiv je složen z 18 optických členů ve 14 skupinách. Tyto skupiny obsahují unikátní optické elementy jako je GM (Glass Molded Aspherical), hybrid aspherical, XLD (eXtra Low Dispersion) and LD (Low Dispersion). Tyto optické elementy jsou poskládány tak, aby efektivně zabraňovaly chromatické aberaci a zachovaly vysoké rozlišení do krajů.

O minimalizaci dopadajících stínů a záblesků se zatím stará povrchová úprava BBAR (Broad-Band Anti-Reflection), která zaručí  čistý a ostrý výsledek.

4. Máte rádi MACRO?

Model 28-200mm F2.8-5.6 umožňuje skvělý zážitek při focení předmětů na krátkou vzdálenost. Na ohniskové vzdálenosti 28mm dokáže zaostřit objekt na minimální vzdálenost (MOD) 19cm s poměrem zvětšení 1:3.1. Spolu s kombinací F/2.8 zanechává na fotografiích velký předmět s krásně rozostřeným pozadím. U tele ohniska tento objektiv dokáže zaostřit na neuvěřitelných 80cm s poměrem zvětšení 1:3.8.

5. RXD krokový motor, který neuslyšíte

Tento AF pohon v sobě obsahjuje sensor, který reaguje na pohyb RXD motoru. Tento postup zaručuje velmi rychlé a přesné ostření se skvělým výsledkem při kontinuálním ostření nebo při natáčení videa. Obrovskou výhodou je pro filmaře nesmírně tichý motor ostření a díky jeho navržení šetří váhu a rozměry objektivu.

Celá rodina pohromadě

Širokoúhlý Tamron 17-28mm F/2.8 Di III RXD (Model A046), všestranný Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD (Model A036) nebo tele zoom Tamron 70-180mm F/2.8 Di III RXD Vysoce světelné a kompaktní zoom objektivy s neuvěřitelným výkonem pro SONY-E bezzrcadlovky. Dále kompaktní pevná skla 20mm F/2.8, 24mm F/2.8 nebo 35mm F/2.8. Tento mimořádný line-up nyní doplňuje model 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD a nabízí tak uživatelům nespočet možností jak tyto objektivy zkombinovat pro danou scénu. Všechny objektivy v této sérii sdílejí stejný průměr filtru, 67mm, a eliminují tak nepříjemnosti při výměně filtrů nebo slunečních clon.

7. Voděodolná konstrukce, Fluorový povrch, Zoom lock

Tyto vlastnosti oceníte zejména při fotografování v náročních povětrnostních podmínkách. Přední strana čočky je také pokryta speciální fluorovou vrstvou, která chrání před vodou a mastnotami.

Zoomlock oceníte při transportu objektivu nebo při nošení objektivu za opaskem. Chrání tak zejména proti nechtěnému vysunutí tubusu.

8. Kompabilita s nativními funkcemi fotoaparátu

Tamron 70-180mm F/2.8 je kompatibilní s většinou pokročilých funkcí bezzrcadlých fotoaparátů.

- Fast Hybrid AF

- Eye AF

- Direct Manual Focus (DMF)

- Zabudovaný systém lens-correction (stíny, chromatická aberace, distorze)

- firmware aktualizace

 

 

Už máte ČERVNOVÉ FOTOVIDEO? Podívejte se, co si přečtěte v tištěném či elektronickém červnovém čísle:

FOTÍME PŘÍRODU: JAN STRIA

„Vyrůstal jsem v malebném Podkrkonoší“

MAKROFOTOGRAFIE: PAVEL KRÁSENSKÝ

Každý fotograf má své vlastní a ověřené finty

MINIFOLIA: ATTILA ZINČAK A FRANTIŠEK TÓTH

Specialisté tématu měsíce soutěže Fotograf roku

SOUTĚŽ: EISA PHOTOGRAPHY MAESTRO 2020

Seznamte se s vítězi národního kola

HOYA STARSCAPE A PETR HORÁLEK

Hvězdná obloha je opomíjené přírodní dědictví

PRAXE / SERIÁL: MALEDIVY – VELKÉ DIVY

Petr Horký a potápění nejen k vrakům

TEST MONITORU: EIZO ColorEdge CS 2731

Vladimír Čech mladší testuje a bilancuje

CEWE Photo Award 2021 odstartovala

Slavná a u fotografů celého světa oblíbená fotografická soutěž právě začala

FOTOGRAF ROKU: VYHODNOCENÍ 6. TÉMATU – CYKLISTÉ, BĚŽCI, CESTOVATELÉ A POUTNÍCI

Šesté kolo Fotografa roku 2020 bylo o zachycení pohybu a k tomu neodmyslitelně patří expoziční režim priorita času/závěrky

S naším předplatným ušetříte, a ještě dostanete dárek zdarma!

Předplaťte si nás, máte nové možnosti a jde to velmi rychle a můžete i po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti kusech, či… jak se vám to bude líbit

Je na čase ušetřit a ještě získat praktickou a potřebnou věc. Rok 2020 prožijte s naším časopisem, který vychází pravidelně koncem každého kalendářního měsíce. Objednáte si ho a dostanete po zaplacení výhodný dárek ZDARMA dle vašeho výběru. Objednejte si tedy raději hned a vybírejte v časopise na stranách 96 a 97 a také elektronicky například na: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

https://www.send.cz/casopis/779/foto-video

https://foto-video.magaziny.cz/

https://predplatit.cz/detail/foto-video/200/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve než se objeví ve volném prodeji a ještě k tomu ta cca 60% jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! UŠETŘÍTE!Červnové FOTOVIDEO láká do přírody

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.