FUJIFILM uvádí na trh svůj nejmenší GF objektiv pro středoformátový systém GFX: FUJINON GF50mmF3.5 R LM WR

Publikováno: 18. července 2019 | autor Redakce
gfx-50r-leftobl+gf50mm.jpg

FUJIFILM Corporation (President: Kenji Sukeno) ohlásila, že v polovině září 2019 uvede na trh objektiv FUJINON GF50mmF3.5 R LM WR, který rozšíří řadu vyměnitelných GF objektivů GFX systému. GF50mmF3.5 R LM WR je nejmenším a nejlehčím (335 g) z GF objektivů s maximální clonou f/3,5 a ohniskovou vzdáleností 50 mm (ekvivalentní se 40 mm u 35mm filmového formátu). Váha objektivu a těla GFX 50R je dohromady pouhých 1 110 g, což z něj činí dosud nejlehčí GFX sestavu, která je perfektní volbou pro street fotografii a na cestování.

GF objektivy jsou nejkvalitnější objektivy značky Fujifilm. Dosahují ohromujícího rozlišení obrazu a bohaté reprodukce barevných tónů, a to díky výjimečnému optickému designu a produkčním technologiím, které leští povrch čoček na sub-mikronové úrovni. Do objektivů FUJINON se promítá odbornost získaná během let strávených jejich vývojem. Díky tomu patří FUJINON objektivy mezi leadery na trhu, včetně televizních objektivů, které byly nedávno získaly ocenění Engineering Emmy ® Award* udělované U.S. Television Academy. GF objektivy využívají úplný potenciál digitálních fotoaparátů FUJIFILM GFX 100, GFX 50S a GFX 50R CSC. Tyto objektivy ve spojení s jedinečnou Fujifilm technologií barevné reprodukce dosahují jedné z nejvyšších kvalit fotografie na světě.

GF50mmF3.5 R LM WR jde ve šlépějích předchozích modelů GF objektivů a stejně jako ony nabízí úžasný obraz a bohatou reprodukci barevných tónů, což umožňuje zachytit atmosféru jakékoliv scény. Objektivy mají přídavné těsnění, které je chrání proti prachu a vlivům počasí, a jsou schopné provozu až do teplot klesajících na -10 °C. Díky tomu mohou fotografové pořizovat snímky i v extrémních podmínkách a současně dosahovat vysoké důvěryhodnosti, což je u vybavení profesionálních fotografů nutnost.

gf50mm-front+food.jpg

gfx-50r-leftobl+gf50mm.jpg

GF50mmF3.5 R LM WR

V kombinaci s FUJIFILM GFX 50R

Hlavní funkce

Výjimečná kvalita obrazu

Objektiv se skládá z 9 optických členů v 6 skupinách, mezi nimiž je i jeden asférický člen. Tato sestava minimalizuje sférickou aberaci a zkreslení, díky čemuž objektiv dosahuje výborného rozlišení obrazu a bohaté reprodukce barevných tónů.

Díky tomu, že objektiv při ostření nedýchá, je vhodný k natáčení videí.

Kompaktní tělo

Objektiv je velmi malý a lehký, dosahuje Φ84x48 a váží pouhých 335 g. Společně s GFX 50R vytváří snadno přenosnou sestavu, která je ideální pro street fotografii a cestování.

gf50mmf3.5-r-lm--wr-danmen-e-190403-ol.jpg

lr110a-weather-resistance.jpg

Objektiv z 9 členů v 6 skupinách včetně 1 asférického členu

Zeleně je znázorněné těsnění na 10 místech, které poskytuje dodatečnou ochranu proti malým částicím


Vysoký výkon

Lineární motor, který pohání lehké ostřící členy je velmi přesný, rychlý a tichý.

Odolnost

Objektiv je utěsněn na deseti místech, díky čemuž je chráněn před prachem a vlivem počasí. Zároveň je objektiv provozu schopný až do teplot dosahujících -10 °C.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.