Digitalis Pro TX120 – nový bateriový blesk

Publikováno: 5. května 2022 | autor Redakce
image.jpg

Po dvou letech se blesky řady TX dočkaly menšího sourozence! Žhavá novinka tohoto jara, bateriový blesk TX120 je nyní skladem.

Hlavní silné stránky tohoto blesku: tělo velikosti běžného objektivu, výkon 120Ws s LED pilotkou 15W, HSS, strobo, 900 záblesků na plný výkon na jedno nabití, možnost dokoupení širokého příslušenství a podpora stávajících odpalovačů TS-5 a TR-16. To celé je pak podtrženo pěti lety záruky. Ve své podstatě se tedy jedná o ideálního parťáka pro všechny portrétní, svatební a sportovní fotografy.

TX120 snadno zařadíte do svého světelného parku FOMEI. Je totiž plně kompatibilní jak s odpalovačem TS-5, tak i s klasickým odpalovačem TR-16. Bez zaváhání jej tak můžete používat po boku Digitalisů nebo libovolného blesku se synchronizačním portem skrze přijímač TR-16DA.

image-(1).jpg

Základem každého bateriového záblesku je samozřejmě baterie. Té byla při vývoji TX120 věnována příkladná péče a výsledek je skvělý: více než 900 záblesků na plný výkon na jedno nabití. Jedno nabití přitom trvá jen zhruba dvě hodiny. Výdrž baterie se vůbec neprojevila na rychlostí dobíjení, jehož hodnoty jsou v rozsahu 0,05 - 1s, dle nastaveného výkonu.

image-(2).jpg

Pokud toužíte po opravdu všestranné kombinaci, tak můžete vzít do úvahy rychloskládací Click Box 60. Dohromady pak s bleskem dostanete univerzálního společníka, který se hodí především pro portrétní fotografii v exteriéru a interiéru. Další možností, jak si zpříjemnit práci a vnést do fotografií nový prvek, je sada magnetických barevných a difuzních filtrů. Ty je možné používat přímo na blesku bez dalšího adaptéru.

image-(4).jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.