CeBIT Global Conferences 2017: Výhled do digitální budoucnosti

Publikováno: 18. ledna 2017 | autor Redakce
Cebit

Spoluzakladatel společnosti Apple Steve Wozniak, Whistleblower Edward Snowden, oblíbený novinář Jeff Jarvis, zakladatel Wikipedie Jimmy Wales a guru bioetiky Nick Bostrom mají jedno společné: Všichni byli mluvčími na CeBIT Global Conferences v Hannoveru.  V březnu 2017 se mezinárodní kongres opět vydá na cestu za digitálním dobrodružstvím…

Virtuální realita, humanoidní roboty, umělá inteligence, internet věcí, ano, dokonce osídlení Marsu – CeBIT Global Conferences 2017 vezmou od 20. do 24. března své hosty na objevnou dobrodružnou cestu do země digitálního světa - „Adventureland – Digital World“. Jejím cílem jsou trendy a témata digitálního světa.

Výchozím bodem cesty je hala č. 8 na hannoverském výstavišti.  Zde se setkají „digital people“, firmy nabízející IT a jejich uživatelé, internetové firmy a investoři, kreativci a vizionáři se všemi, kteří by se chtěli více dozvědět o aktuálním vývoji a „next big things“ v oblasti digitalizace.

Mezinárodní Top-Speaker vstoupí do budoucnosti digitálního světa

Objevovány budou především ideje a vize budoucnosti digitálního světa, které představí řada top speakerů, jako například zakladatel společnosti Atari Nolan Bushnell, u kterého kdysi pracovali Steve Jobs a Steve Wozniak. Bushnell je otcem digitálního herního průmyslu, který se v této oblasti už dříve zasazoval o podporu startupů.  Ve své současné firmě Brainrush vyvíjí výukový software s prvky Virtual-Reality a videoher.

Profesor Hiroši Išiguro, ředitel  Intelligent Robotics Laboratory na univerzitě v Osace, je mezinárodní popstar japonského výzkumu v oblasti robotiky.  V březnu 2017 přijede na kongres CeBIT Global Conferences se se svým robotickým dvojníkem, který díky řečovému softwaru mluví, samozřejmě hlasem Hiroši Išigura.

Jedním z předních světových expertů v oblasti umělé inteligence je rodilý Brit žijící v Austrálii Toby Walsh z University New South Wales v Sydney. Walsh byl iniciátorem otevřeného dopisu, který požaduje zákaz autonomních zbraní, resp. smrtících robotů (Killerrobot).  Je zastáncem regulačních opatření, která mají zajistit, aby umělá inteligence náš život zlepšovala a neškodila mu.

Lze stimulovat chuťové nervy tak, aby nám zelenina chutnala jako nám chutná čokoláda? Adrian David Cheok, profesor pervazivního computingu na City University London a ředitel laboratoře  Mixed Reality Labs v Singapuru, objevil, že každý chuťový smysl může být stimulován určitou elektrickou frekvencí. Cheok nyní provádí výzkum, jak virtuálnímu jídlu dát chuť a texturu.

Daleko do budoucnosti vidí i Holanďan Bas Lansdorp, který založil nadaci Mars One  – pro jeden z nejsenzačnějších a nejkontroverznějších záměrů v oblasti letů do vesmíru.  Cílem nadace Mars One je od roku 2027 osidlování Marsu lidmi. Měli by zde bydlet ve speciálním sídlišti bez možnosti vrátit se na Zemi.

„Adventure-Look“ na čtyřech scénách

Adventure-Look  - „Outfit“ kongresu CeBIT Global Conferences 2017 budou mít také přednáškové a diskusní scény. Sakura Stage se přizpůsobila partnerské zemi příštího veletrhu CeBIT a zvolila si svůj název podle japonského třešňového květu.  Třešňový květ je symbolem krásy, rozkvětu a pomíjivosti.  Ginkgo Stage vděčí za své jméno jinanu, stromu, který je symbolem ochrany životního prostředí a míru.    Bamboo Stage nese jméno podle bambusu, symbolu síly, růstu a pozitivní životní energie.    Palmová ratolest, která je symbolem vítězství a radosti, je patronem Palm Stage.

O CeBIT Global Conferences

Během kongresu CeBIT Global Conferences v hale č. 8 budou mezinárodní zástupci ekonomiky, vědy a politiky během pěti veletržních dnů hovořit a diskutovat o trendech a inovacích digitálního světa.  V pátek bude blogosféra probíhat především pod heslem „Rock the Blog“. Účast na kongresu je placená. Loft a Palm Stage jsou pro všechny návštěvníky veletrhu CeBIT zdarma.  Konferenčními jazyky jsou angličtina a němčina.  Další informace jsou k dispozici na internetu na adrese www.cebit.de/de/cgc.

Informace ke vstupenkám

Do konce února 2017 budou vstupenky stát 660 eur a potom, také během akce, 1 000 eur. Vstupenky na kongres CeBIT Global Conferences opravňují k návštěvě veletrhu CeBIT.

CeBIT – The Global Event for Digital Business

Veletrh CeBIT v Hannoveru je nejvýznamnější světová akce věnovaná digitalizaci hospodářství, správy a společnosti. Každým rokem se na veletrhu CeBIT schází přes 3 000 firem a asi 200 000 návštěvníků. V centru pozornosti jsou nejnovější technologie jako umělá inteligence, autonomní systémy, Virtual & Augmented Reality, humanoidní roboty a drony. Na veletrhu CeBIT je možno zažít digitalizaci prostřednictvím uživatelských scénářů. Toptéma veletrhu CeBIT 2017 „d!conomy – no limits“ staví do popředí možnosti a šance, které přináší digitální transformace. Protože je veletrh CeBIT spojením výstavy, konference a  networkingu, je povinným termínem pro celé digitální hospodářství.   Veletrh CeBIT poskytuje domov také startupům.   Přes 400 startupů se představí v rámci přehlídky SCALE 11. Veletrh CeBIT 2017 se koná 20. - 24. března 2017. Partnerskou zemí veletrhu je Japonsko. Další informace jsou k dispozici na www.cebit.de.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.