Canon představil dvě nové 4K videokamery, LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60

Publikováno: 8. dubna 2019 | autor Redakce
canon-legria-1000x600px.jpg

Společnost Canon představila dva nové modely 4K videokamer, které rozšiřují řadu LEGRIA – LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60. Model LEGRIA HF G50 představuje vstupní bránu do světa 4K videa.

Dva nové modely 4K videokamer, které rozšiřují řadu LEGRIA – LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60.

Model LEGRIA HF G50 představuje vstupní bránu do světa 4K videa. Kamera určená k záznamu zvláštních okamžiků ve vyšším rozlišení je vybavená snímačem typu 1/2,3 s manuálním ovládáním, špičkovou optikou a výkonným procesorem. Díky tomu nabízí vynikající kvalitu obrazu. LEGRIA HF G60 se snímačem typu 1,0 umožňuje pokročilým uživatelům točit živá a podmanivá videa v rozlišení 4K UHD. Druhý z uvedených modelů – vybavený technologií automatického ostření Dual Pixel CMOS AF vyvinutou společností Canon – je ideální pro ty, kdo si přejí zachytit obzvlášť jemné detaily a dynamiku. Obě kamery náleží do rostoucí rodiny 4K produktů, které společnost Canon považuje za důležitý segment trhu, jehož obliba stoupá i u běžných spotřebitelů.

canon-legria-.jpg

LEGRIA HF G50: Zachyťte snadno každý detail jako profesionál

Kamera LEGRIA HF G50 osazená novým 4K snímačem dokáže zachytit mimořádnou úroveň detailu v rozlišení 4K nebo Full HD s převzorkováním na 4K. Je ideální pro ty, kdo se chtějí poprvé vydat do světa 4K videa a znovu prožívat zachycené události ve fantasticky jemném rozlišení. LEGRIA HF G50 umožňuje uživatelům popustit uzdu kreativity. Širokoúhlý objektiv s dvacetinásobným zoomem a světelností f/1,8 – f/2,8 nabízí lepší kontrolu nad hloubkou ostrosti a podává vynikající výkon za zhoršených světelných podmínek. Výsledkem jsou videonahrávky s čistším a živějším obrazem.

LEGRIA HF G60: Vyprávějte své příběhy prostřednictvím živého a ostrého obrazu ve 4K

Kamera LEGRIA HF G60 je vybavená uznávanou technologií automatického ostření na bázi detekce fázového posunu Dual Pixel CMOS AF, kterou vyvinula společnost Canon. Je určená především nadšencům, kteří chtějí zaznamenávat své záliby, důležité rodinné události a nezapomenutelné zážitky z dovolených na neuvěřitelně živých videonahrávkách. Technologie Dual Pixel CMOS AF zajišťuje rychlé prvotní zaostření a rychlé a plynulé přeostřování. Uživatel tak může velmi jednoduše dosáhnout profesionálně vypadajícího efektu přibližování bodu zaostření – tedy nepřetržitého ostření na objekt pohybující se směrem ke kameře, zatímco pozadí zůstává rozostřené.  Velký snímač typu 1,0 a objektiv o světelnosti f/2,8-4,5 umožňují plnou kontrolu nad hloubkou ostrosti a poskytují skutečně vynikající obrazovou kvalitu.

Špičkové funkce umožňují posouvat hranice tvůrčí invence

Obě kamery nabízí uživatelům funkce, které usnadňují umělecké vyjádření, včetně kruhových clon zajišťující jemný bokeh. LEGRIA HF G50 i LEGRIA HF G60 jsou vybavené výkonným širokoúhlým objektivem s dvacetinásobným, respektive patnáctinásobným optickým zoomem umožňujícím maximální přiblížení scény při zachování vynikající obrazové kvality. Obě kamery umožňují nastavení rychlosti ostření, včetně téměř okamžitého plynulého zaostření. Lze tak dosáhnout filmového dojmu nebo naléhavosti „dokumentárního“ snímku. Zrychlení a zpomalení přehrávání u obou kamer dává videoamatérům možnost pracovat kreativně s pohybem a zvýšit dramatický efekt svých děl. Mimoto jsou LEGRIA HF G50 i LEGRIA HF G60 vybavené technologií společnosti Canon pro pokročilou stabilizaci obrazu (IS). Neroztřesené, profesionálně vypadající nahrávky zajišťuje vysoce účinná mechanická stabilizace optických členů, která kompenzuje pohyb kamery ve vertikálním a stranovém pohybu. Elektronická stabilizace navíc inteligentně koriguje náklon.

Usnadněte si život a natáčejte podle svého

Díky možnosti upravit nastavení si mohou uživatelé kamer LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 přizpůsobit svůj přístroj vlastním preferencím, což ocení zejména ti, kdo rádi filmují určitým stylem, ať se jedná o rodinné záběry nebo osobní záliby. Díky vysoce citlivým a promyšleným ovládacím prvkům je obsluha obou kamer velmi jednoduchá, což je ideální pro natáčení bez přípravy. Přístroje jsou vybavené profesionálním kolébkovým ovladačem transfokátoru, kruhovým voličem, který omezuje nutnost procházet více úrovní uživatelského menu, okružím na objektivu s extrémně lehkým chodem a pěti programovatelnými tlačítky, jimž lze přiřadit libovolné funkce. Vedle toho podporují úpravu expozice pomocí vestavěného ND filtru – nižší clonová čísla nebo pomalejší závěrka.

Oba modely jsou vybavené kapacitním dotykovým displejem o úhlopříčce 3“ (rozlišení 460 000 bodů) a sklopným 0,24“ elektronickým hledáčkem, které uživateli umožňují spolehlivě komponovat záběr. Citlivé dotykové displeje kamer LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 umožňují upravit sledování objektu, zaostření a expozici, zatímco elektronický hledáček je ideální pro natáčení ve stísněných prostorách a za jasného světla, kdy pomáhá dosáhnout vysoce kvalitních výsledků. Obě kamery jsou vybavené dvěma sloty na paměťové karty typu SD a připravené na duální záznam.

Širší možnosti připojení, kvalitnější výstup

Obě kamery umožňují přehrávat natočený záznam s jemnými detaily a jsou ideální pro domácnosti již vybavené televizními přístroji s rozlišením 4K. Pomocí konektoru mini-HDMI lze kamery LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 připojit přímo k 4K televizoru a jednoduše přehrávat pořízené nahrávky.

Stephen Hart Dyke, manažer marketingu profesionálních obrazových produktů ve společnosti Canon Europe, uvedl: „Stejně jako u všech výrobků společnosti Canon vychází tyto kamkordéry v první řadě z požadavků a potřeb zákazníků. Trh 4K roste a videoamatéři na všech úrovních dovedností chtějí sledovat svá díla v detailním rozlišení, které bude relevantní i do budoucna - zvláště v době, kdy se televizory s rozlišením 4K stávají takřka normou. LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 posilují rostoucí portfolio 4K produktů společnosti Canon a představují ideální volbu pro ty, kdo hledají kompaktní a jednoduše ovladatelnou videokameru, ale nechtějí slevit ze špičkové kvality obrazu.“

Vedle dnes představených modelů společnost Canon oznámila také rozšíření řady 4K produktů o tři nové profesionální kompaktní 4K UHD kamkordéry, XA55, XA50 a XA40.

Kamery LEGRIA HF G50 a LEGRIA HF G60 budou poprvé vystaveny na veletrhu NAB 2019 (8.–11. dubna) na stánku Canon č. C4425 v centrální hale.

LEGRIA HF G50 – klíčové parametry:

  • 20x optický zoom
  • snímač 4K
  • světelnost f/1,8 – f/2,8
  • stabilizátor obrazu s dynamickým režimem
  • Nastavitelný kruhový ovladač a tlačítka

LEGRIA HF G60 – klíčové parametry:

  • 15x optický zoom
  • 4K snímač typu 1,0 s automatickým ostřením Dual Pixel CMOS
  • světelnost objektivu f/2,8 – f/4,5
  • stabilizátor obrazu s dynamickým režimem
  • Nastavitelný kruhový ovladač a tlačítka
Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.