Canon PowerShot G5X Mark II a G7X Mark III

Publikováno: 13. září 2019 | autor Redakce
powershot-g5-x-mark-ii-bk-fsl.jpg

Dva malí hráči s velkými výkony − Canon je představil začátkem července s tím, že tvoří naprosto sehraný tým a my si můžeme vybrat. „Pětka má hledáček a delší zoom, sedmička Live Streaming…“ napsal stručně jeden z velkých odborníků už před jejich představením. Ale je toho samozřejmě mnohem víc. Podívejme se na ně…

Text: redakce, foto: Canon

Kvalita obrazu na prvním místě

PowerShot G5 X Mark II a G7 X Mark III s hmotností 340, respektive 304 gramů využívají výkonný obrazový procesor Canon DIGIC 8, který zajišťuje obrazovou kvalitu, jaká nemá v kategorii kapesních fotoaparátů konkurenci. Oba modely jsou vybavené vrstveným snímačem typu 1.0 s rozlišením 20,1 milionu bodů, který je zárukou dokonale prokresleného obrazu s vynikajícím podáním barev u statických snímků i videa v rozlišení 4K. Tyto dva nejnovější přírůstky do rodiny fotoaparátů Canon G nabízí široký dynamický rozsah díky záznamu ve formátu CR3 RAW, který plně podporuje software Canon Digital Photo Professional (DPP) i softwarové nástroje jiných výrobců.

powershot-g5-x-mark-ii-bk-top.jpg

Objektivy

Fotoaparát PowerShot G5 X Mark II je vybavený špičkovým objektivem s pětinásobným transfokátorem. Díky své světelnosti f/1,8−2,8 je tento model ideální pro fotografování za zhoršených světelných podmínek, například pro městské záběry po soumraku, které budou při kratší expozici jasnější a prokreslenější i s delším ohniskem. Model PowerShot G7 X Mark III nabízí mírně kratší 4,2× zoom se stejnou světelností, který umožňuje vloggerům natáčet videa ve vysokém rozlišení v různých prostředích za téměř jakýchkoli světelných podmínek. Vysoká světelnost objektivu umožňuje dosáhnout malé hloubky ostrosti a fotografovat předměty s prokreslenými detaily a zároveň s příjemným bokehem.

powershot-g7-x-mark-iii-silver-frt.jpg

Na automat či manuálně?

Pokročilým fotoamatérům i vloggerům nabízí přístroje PowerShot G5 X Mark II i G7 X Mark III automatický a manuální režim. Ovládání obou nových modelů je inspirováno tím nejlepším, co Canon ve svých nejvyšších třídách má. Kontrola nad přístrojem a možnosti personalizace odpovídají jeho zrcadlovkám. Otočný prstenec poskytuje okamžitý přístup k nejdůležitějším nastavením, což urychluje a usnadňuje ovládání. PowerShot G5 X Mark II má v rohu umístěný výsuvný elektronický hledáček (EVF) s displejem OLED s rozlišením 2,36 milionu bodů a 100% pokrytím zorného pole. Otočný zadní displej zase umožňuje snadno fotografovat pod různými úhly. Videobloggeři u přístroje PowerShot G7 X Mark III jistě uvítají dotykový displej, díky němuž mohou snáze komponovat záběr a spolehlivě ostřit přímo na sebe.

Celý text si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg

fotovideo-2019-09-titulka-03-1000px.jpg
Rozhovor s fotografkou Gabrielou Ksandr

fotovideo-2019-09-img-0110-v4-1000px.jpg
Na titulní stránce je snímek od Barbory Gajové

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.