Aktuální nové objektivy z portfolia Sony

Publikováno: 13. června 2019 | autor Redakce
sel600f40gm-a.jpg

Společnost přestavila dvojici nových teleobjektivů pro profesionální fotografy. Zoom FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS a pevný objektiv FE 600mm F4 GM OSS
Tak se na ně podíváme:

Objektiv FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS
Prozkoumejte svět se zoomem 200–600 mmSuperteleobjektiv se zoomem 200–600 mm může díky telekonvertorům 1,4x a 2,0x dosáhnout až 840 nebo 1200 mm, díky čemuž se hodí nejen do divoké přírody. Díky členům skla ED a asférickému prvku dosáhnete špičkového rozlišení napříč celým rozsahem zoomu, zatímco antireflexní nanovrstva snižuje odlesky a vícenásobný obraz. Také efekt bokeh je nádherný.

sel200600g-a.jpg

Zoom až 600 mm, s telekonvertorem pak až 1200 mm
Kompatibilní s telekonvertory 1,4x a 2,0x, pro ohniskovou vzdálenost 840 nebo 1200 mm při světelnosti F13. Telekonvertory zachovávají kvalitu obrazu a výkon automatického ostření. Zoom a clona s telekonvertorem 1,4x se pohybuje v rozmezí 280–840 mm při světelnosti F8–9. Rozsahy telekonvertoru 2.0x činí 400–1200 mm při světelnosti F11–13.

Vysoké rozlišení v celém rozsahu zoomu
Pět členů skla ED (extra nízký rozptyl) a jeden asférický prvek v této optické konstrukci nabízejí špičkové rozlišení a kvalitu obrazu ve všech rozsazích zoomu. Asférický prvek potlačuje sférickou odchylku a zkreslení, zatímco členy skla ED minimalizují chromatickou vadu, která se může objevit při ohniskových vzdálenostech superteleobjektivu.

Rychlé a přesné automatické ostření udrží krok s objektem
Systém přímého pohonu SSM (DDSSM) zaručuje výkon a přesnost, které objektiv potřebuje k rychlému a přesnému zaostření. Díky vysoké přesnosti polohování vám neunikne žádný pohyb. Dokonalého automatického zaostření dosáhne model neuvěřitelně rychle. Systém DDSSM je navíc také mimořádně tichý.

Nádherný a přirozený efekt bokeh typický pro objektivy řady GMechanismus kruhové clony s 11 lamelami vylepšuje krásný efekt bokeh, který tento objektiv vytváří, čímž umožňuje použití nízké hloubky ostrosti při snímání v ohniskových vzdálenostech teleobjektivu, abyste mohli vytvořit působivé snímky s hlubokým a jemným efektem bokeh typický pro objektivy řady G.

Vynikající ovládaní a spolehlivost v terénu

Vnitřní mechanismus zoomu zajistí, že se délka objektivu během zoomování nemění, což umožní stabilní a vyvážené fotografování. Přizpůsobitelná tlačítka aretace zaostření jsou umístěna na třech místech 90° od sebe a zajišťují přístup při fotografování v jakékoli pozici. Fluorový povrch na předním členu a konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti zajišťují spolehlivost v náročných prostředích.

Konfigurace objektivu
Dokonalá konstrukce objektivu řady G od společnosti Sony zdůrazňuje precizní rovnováhu mezi vysokým rozlišením a nádherným efektem bokeh na pozadí, který rozšíří vaše fotografické obzory.

Více informací najdete na webu sony zde.

 

FE 600mm F4 GM OSS – Superteleobjektiv 600mm F4 G Master

Rychlé automatické ostření spolu s ohromujícím rozlišením typickým pro řadu G Master a nádherným efektem bokeh je ukryto v lehkém a dokonale vyváženém přenosném objektivu. Technologie originálních objektivů XA a lineárních motorů XD od společnosti Sony přispívají ke špičkovému optickému a mechanickému výkonu, což umožňuje zachycení dynamických a poutavých snímků z dálky. Ideální pro fotografování sportu, zpravodajských událostí a přírody.

sel600f40gm-a.jpg


Motory XD pro rychlé, přesné a spolehlivé automatické ostření
Dva motory XD zajišťují rychlé a přesné automatické zaostření a spolehlivé sledování. Objektiv SEL600F40GM umožňuje moderním fotoaparátům využít jejich plný potenciál díky snadnému udržení zaostření během snímání sportovních nebo přírodních scén. Algoritmus, který byl vyvinut pro ovládání těchto motorů, přispívá k rychlému zaostření záběru s minimálním zpožděním a vibracemi.

Nový prvek XA poskytuje špičkové rozlišení a efekt bokeh
Optický design řady G Master využívá tři fluoritové prvky k potlačení chromatické vady, která může představovat problém u teleobjektivů. Široký prvek XA (vysoce asférický) také eliminuje efekt bokeh s mezikružím. Každý objektiv má vlastní kalibraci, aby tak společně mohly dosáhnout ideální rovnováhy mezi rozlišením a efektem bokeh. Dostupné jsou také volitelné vysoce výkonné telekonvertory 1,4x a 2,0x  s prvky XA.

Mimořádná mobilita: nejlehčí ve své třídě
Hmotnost 3040 gramů (včetně stativu) dělá z tohoto objektivu skvělého parťáka pro kompaktní fotoaparáty s bajonetem E, které se tak budou lehce držet a ovládat. Díky tomu můžete snímat plynulé a přesné panoramatické snímky v ruce nebo na monopodu.

Spolehlivost a odolnost i v náročných podmínkách
Konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti4 zajišťuje spolehlivost, která se hodí při venkovním použití v náročných podmínkách. Přední část objektivu je navíc pokryta fluorem, který odpuzuje vodu, olej, a ostatní nečistoty. Masivní hořčíková slitina pokrývá nejenom vnější stranu tubusu objektivu a stativ, ale také důležité části uvnitř tubusu, a poskytuje tak maximální pevnost a odolnost.

Podpora funkcí, které potřebuje každý profesionální fotograf
Pokud je FULL TIME DMF v pozici ON, při manipulaci ostřícího kroužku se zapne manuální ostření – i v režimu AF-C. Stabilizátor obrazu SteadyShot obsahuje REŽIM 2 pro panoramatické snímky a REŽIM 3 pro sport nebo do přírody. REŽIM 3 vám umožní snímat se stabilnějším hledáčkem, čímž zajišťuje snazší sledování pohybujících se objektů.

Více informací najdete na webu Sony zde.

sel600f40gm-b-large.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.