Nový LCD televizor Philips se zvukem od Bowers & Wilkins

Publikováno: 22. ledna 2020 | autor Redakce
philips-001.jpg

Společnost TP Vision uvedla na trh další model vycházející z osvědčené spolupráce s firmou Bowers & Wilkins, prestižním výrobcem zvukové techniky.

U LCD televizoru 55PUS8804/12 se opět snoubí vytříbená kvalita obrazu televizorů Philips se zvukovou věrností reprodukční techniky britských specialistů.

Obraz

O kvalitu obrazu se stará osvědčený procesor P5 druhé generace. Základní osmibitové zpracování obrazových dat je doplněno metodou FRC (Frame Rate Control), která rychlým „blikáním“ sousedních barevných tónů dokáže vyrobit i jejich mezilehlé hodnoty. Výsledkem je desetibitové rozlišení, které vyžadují formáty vysokého dynamického kontrastu – HDR (High Dynamic Range). I díky tomu se televizor může pochlubit schopností reprodukovat filmy – ať už z disků 4K Ultra HD Blu-ray, nebo ze streamovacích portálů (např. Netflix) – se všemi známými formáty HDR: HDR10, HDR10+, HLG (Hybrid Log Gamma) i Dolby Vision. Díky tomu získá divák obraz s dokonalým podáním barev, s prokreslenými stíny i jasnými partiemi.

Televizor je samozřejmě vybaven tunery pro příjem ze všech užívaných zdrojů signálu, pozemních, kabelových a satelitních, samozřejmostí je i plná kompatibilita s novým formátem tuzemského pozemního vysílání DVB-T2 HEVC.

philips-004.jpg

Konektorová výbava zahrnuje všechny obvyklé porty, pro připojení dalších přístrojů poslouží především čtveřice vstupů HDMI, dvě rozhraní USB, nechybí ani přípojka pro domácí počítačovou síť (LAN) či výstup pro sluchátka; nic ale nebrání ani využití bezdrátového připojení přes Bluetooth. Přístup k internetu samozřejmě umožňuje sledování oblíbeného hybridního vysílání HbbTV, kde najdeme mimo jiné bohaté archivy televizních společností.

philips-002.jpg

Zvuk – rovnocenný partner obrazu

Model 8804 je ovšem i nástrojem věrné reprodukce zvuku. Jeho součástí je tenká reproduktorová lišta (soundbar), jejíž konstrukci obstarala právě společnost Bowers & Wilkins, vyrábějící špičkovou zvukovou techniku již od roku 1960. Pro maximální kvalitu zvuku je soustava osazena širokopásmovými, výškovými i basovým reproduktorem, celkový výkon je pak úctyhodných 50 wattů. Zvládá i dnes nejrozšířenější formát virtuálního prostorového ozvučení Dolby Atmos. Aby reproduktorová lišta, která je součástí televizoru, lahodila kromě uší i oku, pokrývá její povrch speciální průzvučná tkanina Kvadrat spojující estetické i akustické vlastnosti.

Android nabízí i české aplikace

U přijímačů Philips se v posledních letech tradičně setkáváme s ovládáním pomocí operačního systému Android. Je tomu tak i tentokrát, nyní ve verzi 9 Oreo. Divák díky tomu může využít početnou nabídku aplikací pro přímý přístup k řadě internetových služeb, jako jsou např. YouTube, Netflix, Spotify, KODI, Plex, ale i tuzemských (mj. Lepší.TV, Sledovani.TV, Kuki, Voyo, HBO Go, TV Seznam, Mall TV, Pohádky.cz, Markíza Plus…). Navíc si nyní uživatel může podobu nabídek na domácí stránce chytrých funkcí v široké míře sám upravit.

philips-003.jpg

Ambilight ze tří stran

Philips TV už tradičně napomáhá příjemnému prostředí u televizoru i pohodě očí diváků funkcí Ambilight. Ta pomocí podle volitelných režimů osvětluje prostor za obrazovkou. Tato oblíbená funkce – tentokrát ve třístranném provedení – nechybí ani u televizorů série 8804.

Philips 55PUS8804/12 s 55palcovou úhlopříčkou je k dostání již od 24 990 Kč. Jedná se o televizor s výborným poměrem ceny a výkonu, který dokáže po obrazové, zvukové i funkční stránce uspokojit i velmi náročné zájemce.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.