Známe vítěze! Inspirujte se nejlepšími fotoknihami z Česka a Slovenska

Publikováno: 26. července 2021 | autor Redakce
Známe vítěze! Inspirujte se nejlepšími fotoknihami z Česka a Slovenska

Tradiční a u nás velmi oblíbená soutěž CE WE FOTOKNI HA roku zná pro letošek svého absolutního vítěze. Napínavé (tentokrát ještě on-line) finále a hodnocení jsme sledovali v přímém přenosu. Kdo se tedy stal majitelem zcela nového automobilu Peugeot 3008?

Text: redakce, foto: CEWE, www.cewe.cz

Rekordní počet CEWE FOTOKNIH

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 4404 CEWE FOTOKNIH a do velkého finále postoupilo 40 finalistů – dvacet z Česka a dvacet ze Slovenska. Tradiční VIP porota složená z řad profesionálních fotografů, umělců a partnerů vybírala vítěze sedmi kategorií. Nechyběli Jan Šibík, Peter Nagy, Václav Noid Bárta, Pavel Šporcl a další.

Jak probíhalo velké finále?

Letošní finále bylo tak trochu jiné než v předchozích osmi ročnících. Pořadatelé se museli spolehnout na nejmodernější techniku a vše zprostředkovat on-line. I když se nemohli potkat osobně, bylo finále plné napětí a překvapení s velkou dávkou pozitivních emocí. Skvělá atmosféra byla jak ve studiu, tak i u finalistů doma. Finalistům pak organizátor společně s VIP porotou a partnery soutěže rozdali ceny v celkové hodnotě přesahující 1,5 milionu korun. A kdo nakonec vyhrál a odjel v novém autě?

Známe vítěze! Inspirujte se nejlepšími fotoknihami z Česka a Slovenska

ONDŘEJ PISTORA je absolutním vítězem

Titul CEWE FOTOKNIHA roku 2020 získala kniha Ondřeje Pistory s názvem Tvůj příběh – Kristián. A co řekl o své vítězné fotoknize?

Autor ke své fotoknize: „Personalizovaná fotokniha aneb Kristián hrdinou ve svém vlastním příběhu. Čtením příběhu se Kristián ocitne v magickém světě, kde se setká s bytostmi ztělesňujícími vlastnosti a pocity, které ho v životě neminou. Formou zažitých mouder pak dostává návod, jak se k nim stavět.

V roli hlavního hrdiny je postaven před zodpovědný úkol, čelí nástrahám a poznává sílu přátelství. I v našem příběhu samozřejmě zvítězí dobro nad zlem. Odvaha, láska, pokora, rozvážnost, spravedlnost, naděje a pravda budou mít opět navrch nad strachem, hněvem, zlobou, závistí, lží a leností.“

Známe vítěze! Inspirujte se nejlepšími fotoknihami z Česka a Slovenska

Co vyhrál Ondřej Pistora?

Absolutním výhercem mohl být kdokoliv ze všech 40 finalistů, ale stal se jím zaslouženě Ondřej Pistora. Svou vítěznou knihou okouzlil porotu natolik, že získal nejen titul Česko-Slovenská CEWE FOTOKNIHA roku, ale navíc vyhrál zbrusu nový Peugeot 3008 od společností Federal Cars, Peugeot a CEWE.

Známe vítěze! Inspirujte se nejlepšími fotoknihami z Česka a Slovenska

Kdo vyhrál v dalších kategoriích?

Během přímého on-line přenosu si mohli diváci poslechnout hudební vystoupení Pavla Šporcla, Aničky Slováčkové, manželů Tomešových a dalších. V průběhu písniček nominovala VI P porota z každé kategorie vždy tři fotoknihy, ze kterých poté vybrali její členové knihu vítěznou. Které to v dalších šesti kategoriích byly?

Vítězka kategorie cestovatelská CEWE FOTOKNIHA Veronika Patalášová s fotoknihou Slovensko získala zájezd do New Yorku od CK BUBO v hodnotě 50 000 Kč.

Vítěz kategorie nejkreativnější CEWE FOTOKNIHA Ondřej Pistora s fotoknihou Tvůj příběh – Kristián získal vedle hlavní ceny i toto ocenění a poukazy na produkty CEWE v hodnotě 13 000 Kč.

Vítěz kategorie nejlepší fotografie v CEWE FOTOKNIZE Marian Kuric získal fullframovou bezzrcadlovku Nikon Z6 II s objektivem 24–70 mm f/4.

Vítězka kategorie kronika Michaela Foralová s fotoknihou Než přiletěl čáp… získala all inklusive zájezd na Kapverdy od CK Exim Tours.

Vítězka kategorie svatební kniha Simona Fuchsová s fotoknihou Lišácká svatba získala týdenní pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu pro dva v Salzburgu od centrály Tourismus Salzburg.

Vítězka kategorie hlasování veřejnosti Lenka Vrecková s fotoknihou Faerské ostrovy získala zájezd v hodnotě 1000 eur na jakoukoliv sportovní událost od společnosti Futbaltour.

Známe vítěze! Inspirujte se nejlepšími fotoknihami z Česka a Slovenska

Ještě ceny pro diváky

Vítězové divácké soutěže získali smartphone Galaxy S21 5G (vyhrál Peter Fazekaš) a hodinky Galaxy Watch 3 (vyhrál Petr Malý) s tím, že společnost Samsung připravila ještě překvapení večera tím, že ocenila Tomáše Podzimka s knihou Křivoklátsko, z čehož jsme měli mimořádnou radost.

Celý článek si přečtěte v červencovém vydání časopisu FOTOVIDEO:

Tento rok je pro nás velmi důležitý, nejen tou celoroční oslavou našeho čtvrtstoletí, ale i tím, že se snad jeho podstatná část odvine v normálních časech, a tak i časopisecká distribuce se po dvou letech ještě o něco zlepší. Tím chceme současně moc poděkovat všem, kteří si nás nově předplatili (a těm, co si předplatné obnovili určitě a ze srdce také!), díky nimž nám počet předplatitelů zase o dost stoupl.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

Má to logiku, zvykáme si všichni na doručování všeho až domů, a tak proč ne také pravidelné dodávky časopis FotoVideo, když ho dostanu až domů, o den dříve, levněji a bez poštovného, navíc s vybraným dárkem zdarma při objednání (mimochodem, podívejte se na náš web do sekce předplatného, máme nové, letní dárky v limitovaných edicích a také nové, paměťové karty).

Využíváte QR kódy na přehrávání videí a webových stránek? Najdete je v tomto vydání skoro v každém článku! A když už tedy jsme u tohoto vydání: Je v něm hodně praktických článků. Je léto, jste určitě mnohem častěji venku, a tak jsme vám do tohoto červencového vydání připravili velký mix fotografické praxe a technických informací tak, abyste se třeba i poučili a inspirovali. Současně přinášíme docela zajímavé informace ze světa foto a video i díky, že jsme v řadě zajímavých akcí a událostí mediálními partnery. Ostatně, když jsme už u toho: pořádáte nějaké větší fotografické setkání, soutěž, výstavu, prezentaci? Pokud ano a je to vaše akce nevonící příliš komerční náplní, určitě nám o ní včas napište. Rádi o ní v některém z našich médií napíšeme. On ten náš web a časopis mají přeci jenom poměrně velký dosah. Stačí se jen podívat například na ty tři desítky tisíc fotografů registrovaných do soutěže Fotograf roku.

Fotograf roku má aktuální téma: Řada, řady

Řada čísel, stromů, lidí, věcí, zvířat… posloupnosti, události, exponenciální… Kde všude dokážete najít řadu? Doma, v zaměstnání, před obchodem, v obilí, na letišti, před kinem? Řada znamená určité uspořádání a někdy i nutnost… Foťte a vkládejte své příspěvky na toto téma do soutěže Fotograf roku průběžně a kdykoli a nejpozději do 31. 7. 2021 na http://fotografroku.ifotovideo.cz

Óda na domácí spotřebiče, Pavel Hujíček

Vybírejte z červencového FotoVideo například:

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

Vnímám studenty jako budoucnost fotografie…

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

Tak kdopak asi zvítězil v národním kole?

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

Extrémní fotograf v Irsku

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

Jak se fotí kroje na Chodsku?

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

A dál na plný plyn s programem a workshopy

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

TAMRON 150-500 mm F / 5-6,7 Di III VC VXD

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

… a další a další praktické, inspirativní i technické články

POZOR, POZOR, přidali jsme nové dárky! Chcete paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém? Vyberte si! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.