Fotosoutěž NIKON KALENDÁŘ 2017

Publikováno: 19. srpna 2016 | autor Redakce
Nikon kalendář 2016

Společnost NIKON spol. s r.o. pořádá i letos fotografickou soutěž s charitativním posláním „NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost“. Projekt vznikl v roce 2009 a díky svému úspěchu a oblíbenosti se letos dostává již do 8. ročníku. Je určen všem milovníkům fotografování s technikou Nikon, kteří rádi soutěží a touží po prezentaci svých fotografií v kalendáři nebo na výstavě.

Nikon kalendář se nechal letos inspirovat projektem #ElevateTheEveryDay (Povzneste každodennost), v jehož rámci Nikon Europe oslovil čtyři zkušené fotografy, a požádal je, aby proměnili nevzhledná všední parkoviště v úžasnou scenérii a pomohli přesvědčit ostatní fotografy o tom, že i ve všedních a zdánlivě nudných objektech je skrytá krása a je jen na každém z nás, jak popustí uzdu své fantazii a tvořivosti. Proto se letošní soutěž NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost ponese v duchu motta Skryté krásy všedního dne. Těšíme se na soutěžní fotografie, které vyvrátí tvrzení, že všechno už jednou bylo vyfotografováno. Najděte i vy potenciál v těch nejobyčejnějších objektech a prostředích, která nás obklopují, a povzneste všednost na uměleckou úroveň.

Projekt dává příležitost fotografům jak amatérským, tak i profesionálům. Své fotografie mohou zájemci do soutěže posílat prostřednictvím internetové stránky www.nikon-kalendar.cz, kde naleznou nejen galerii, ale také informace o soutěži a její pravidla. Fotografie je možné vkládat na web až do 31. 8. 2016 do 23.59 hod. Po ukončení vkládání fotografií do soutěže začíná dne 1. 9. 2016 tipovací soutěž v galerii všech přihlášených fotografií. Úkolem v tipovací soutěži bude pokusit se označit stejné fotografie, které vybere odborná porota do kalendáře NIKON pro rok 2017. Podrobná pravidla tipovací soutěže naleznete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla.

Výherce tipovací soutěže získá od společnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na nákup techniky Nikon v hodnotě 10 000 Kč.

Celkem 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou, bude veřejnosti prezentováno na výstavě v Nikon Photo Gallery začátkem roku 2017. Dvanáct vítězných fotografií bude zdobit stránky osmého vydání prestižního NIKON KALENDÁŘE 2017, který bude opět vyroben v limitované sérii 111 ks a bude neprodejný. Autor jediné vítězné fotografie, kterou zvolí odborná porota, obdrží od společnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na odběr zboží Nikon v hodnotě 50 000 Kč. Osmé vydání kalendáře pokřtí na slavnostním večeru v Praze dne 10. listopadu 2016 paní Chantal Poullain,herečka, zpěvačka a zakladatelka Nadace Archa Chantal. Společnost Nikon věnuje výtěžek z dražby kalendáře právě této nadaci, jejíž filozofií je humanizace dětských zdravotnických zařízení. Více o tomto projektu na www.archa-chantal.cz.

Výtěžek z loňské dražby fotografií na slavnostním večeru a dobrovolný příspěvek 10 000 Kč od společnosti Nikon přinesl finanční dar ve výši 319 000 Kč Domovu pro zrakově postižené Palata na realizaci projektu „Obnova orientačního systému pro slabozraké a nevidomé“ v prostorách zařízení.Více o tomto projektu naleznete na www.nikon-kalendar.cz.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.