Fotografická soutěž JÁ A VLAK

Publikováno: 24. června 2019 | autor Redakce
soutez-cd-vizual-fb-v2.jpg

Jsme rádi, že vám můžeme nabídnout další, tentokrát cestovatelskou soutěž a navíc ve spolupráci se společností České dráhy a jejich časopisem ČD pro vás. Jezdíte na výlety často? Fotíte? Používáte k cestování vlak? Vyzkoušejte si fotografické téma, které je velmi široké,  krásné a pro mnohé možná neobvyklé. Fotit vlaky a vše, co je se železniční dopravou spojeno, mohou všechny generace.

Naše soutěž je otevřená amatérům i profesionálům, ale i mladým. Vždyť vlak a koleje nejdete doslova na každém kroku! Cestování vlakem je velmi pohodlné! Zkuste si sebou vzít na příští cestu fotografické náčiní a zachyťte a pošlete své železniční obrazové příběhy.

Uzávěrka soutěže je 8. září 2019 (včetně).

Galerii soutěžních fotografií najdete ZDE.

cd-soutez-foto-video-1000px.jpg


Přečtěte si o tom, jak nejlépe vlaky fotografovat.


Jak budete v soutěži Já a vlak postupovat?
>> Posílejte nám maximálně pět fotografií od jednoho autora, a to výhradně a pouze na e-mailovou adresu: vyhraj@atemi.cz.
>> Soutěžní snímky přijímáme pouze v digitální podobě − formát JPEG.
>> V předmětu e-mailu obsahujícího soutěžní fotografie musí být uveden název soutěže JÁ A VLAK.
>> Do e-mailu, kterým budete fotografie posílat, uveďte svou úplnou poštovní adresu a případně i vaše telefonní číslo pro zpětný kontakt (doplnění názvu, větší velikost fotky atd.).
>> Fotografie musí nést v popisu souboru plné jméno autora (například: jméno.prijmeni_nazevfotky.jpg)
>> Dále je nutné v e-mailu, kterým budete posílat soutěžní fotografie, u každého snímku uvést větu: „Souhlasím s podmínkami soutěže Já a vlak a mám u této fotografie vypořádána práva třetích osob.“
Zaslané soutěžní fotografie budou organizátoři soutěže  průběžně umisťovat do soutěžní galerie na webu www.iFotoVideo.cz.
Snímky bude hodnotit speciální porota složená ze členů redakcí časopisů ČD pro vás a FotoVideo. Výsledky soutěže najdete v listopadových vydáních časopisu ČD pro vás a FotoVideo.

 

logo-fotovideo-red.jpg
canon-press-centre-canon-logo.png
cd-pro-vas-logo-2019-1000px-.jpg


Podmínky soutěže Já a vlak:

>> Velikost fotografií: kvalita do 4 MB/fotografii (uschovejte si co nejkvalitnější originál pro případ dobrého umístění v soutěži a následné potřeby kvalitního tisku).
>> Fotografie musí vyhovovat etickým normám a zákonům České republiky. Organizátoři mají právo nevhodné a nevkusné příspěvky ze soutěže vyřadit.
>> Fotografie musí mít jasná autorská práva, musí mít tedy prokazatelné autorství. Soutěžící svou účastí v soutěži prohlašuje, že má udělen souhlas s užitím fotografií od osob, které jsou případně zachyceny na fotografiích nebo jejichž osobnostních práv by se mohly jeho soutěžní fotografie dotýkat.
>> Soutěžící musí mít řádně vypořádána práva třetích osob, tedy osob zobrazených, a musí to v případě potřeby doložit místopřísežným prohlášením.
>> Organizátoři soutěže ani vydavatelé časopisů FotoVideo a ČD pro vás neodpovídají za jakékoli porušení autorských a dalších práv soutěžícími.
>> Organizátoři soutěže si vyhrazují právo publikovat soutěžní práce zdarma, bez nároku autora na honorář a současně i pro potřeby prezentace a publicity této soutěže a ve všech materiálech souvisejících s touto soutěží a jejími organizátory. U každé takové fotografie se organizátoři soutěže zavazují uveřejnit jméno a příjmení autora fotografie tam, kde je to technicky možné a propagovat tak autorovu tvorbu.

girls-548815-1280.jpg

O co soutěžíte?

Fotoaparát Canon PowerShot G9X Mark II

Kilometrická banka (každá má hodnotu 2200 Kč), se kterou mohou ujet současně 1 až 3 osoby v součtu 2000 km. Je využitelná pro celou ČR (neplatí v zahraničí), 1. i 2. třídu, je přenosná, kilometry se z banky odečítají přesně podle ujeté vzdálenosti, minimální odpis je 100 km/osobu.

Jednoroční předplatné časopisu FotoVideo s dárkem v hodnotě zhruba 1000 Kč, který si můžete vybrat.

sunny-traveling-by-train-2210x1473.jpg

Kdo vyhrává?

Oceníme celkem pět nejlepších účastníků soutěže.

Vítěz získává fotoaparát Canon PowerShot G9X Mark II.

Druhý až pátý v pořadí obdrží vždy kilometrickou banku a papírové předplatné časopisu FotoVideo s dárkem dle vlastního výběru.

canon-press-centre-canon-logo.png

Více o fotoaparátu Canon PowerShot G9 X Mark II

Ultratenký a snadno připojitelný společník pro smartphony, poskytující snadnou kreativitu, úžasné snímky a přesně tolik ovládání, kolik chcete.

powershot-g9-x-mark-ii-bk-flash-down-fsl-cerne-bkg-1000px.jpg

Výkon do kapsy – špičkové výsledky
Pořizujte a sdílejte snadno profesionální snímky a filmy ultratenkým snadno připojitelným fotoaparátem ve stylu retro, který je dokonalým společníkem pro smartphony. Výkonná technologie zajišťuje kreativitu jako u zrcadlovek s požadovanou úrovní ovládání.

Skutečný výkon do kapsy
Mimořádně rychlý fotoaparát se skvělými výsledky díky velkému snímači, procesoru DIGIC 7 a optické stabilizaci obrazu, který se vejde do kapsy

Vysoce výkonný, ultra tenký fotoaparát
S profesionálním ultratenkým fotoaparátem PowerShot G9 X Mark II, jenž vloží rychlý a vysoký výkon do vaší dlaně, můžete vytvářet nádherně ostré snímky a stabilní filmy v každé situaci.
Špičková kvalita snímků v každém světleVelký snímač a objektiv f/2 až 4.9 zvyšuje množství světla vstupujícího do fotoaparátu, což zajistí skvělé snímky v každé situaci.

Jednoduché ovládání
Používejte přesně tolik ovládání, kolik chcete. Nechte fotoaparát, ať pracuje sám, nebo využijte řadu profesionálních funkcí k posunutí snímků na nové umělecké úrovně.

Stejně dobrý pro filmy jako pro fotografie
Snímejte a sdílejte snadno úžasné a dokonale stabilní filmy Full HD, i když běžíte, a vyjádřete se neomezenými způsoby pomocí plně kreativního ovládání.

Snadná kreativita
Objevte svou tvořivost mnoha chytrými funkcemi, které usnadní zachycení hvězdné oblohy, jedinečných snímků a krátkých filmových klipů s profesionálními výsledky.

Chytré sdílení
Připojte se snadno k chytrému zařízení a udržujte trvalé připojení* přes Bluetooth®**, takže budete moci snímat na dálku a poté během okamžiku sdílet svá díla online.

Nabíjení přes rozhraní USB
Nabíjejte fotoaparát PowerShot G9 X Mark II, zatímco pracujete nebo procházíte Internet, přes standardní nabíječky pro smartphony s rozhraním USB nebo počítač.

Více informací o fotoaparátu najdete zde.

Přečtěte si o tom, jak nejlépe vlaky fotografovat.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.