Fotograf roku 2020 – podívejte se, jak se vám daří Reklama

Publikováno: 30. prosince 2019 | autor Kateřina Davidová
Čerstvá vejce, Miroslava Šindelářová

Reklamní fotografie je vpravdě současným fenoménem. Vždyť na nás shlíží ze stránek novin a časopisů, z bilboardů i nejrůznějších poutačů, bohatě nás jí zahrnuje všudypřítomný internet. Reklama nás tedy obklopuje v každodenním životě doslova na každém kroku.

Reklamní fotografie ale není jen o zvládnutí fotografických technik, ale z mnohem větší části je to především o myšlence, nápadu, a kreativitě autora. Propagační fotografická tvorba se navíc vyvíjí a je silně ovlivněna dobou, kulturou, módou a mnoha dalšími faktory. Reklamní fotografie se proto už dávno stala samostatným uměleckým žánrem, neboť reklama do jisté míry uměním je.

 

Líbí se nám, jak si v tomto tématu hrajete s barvami, texturami, komponováním nejrůznějších motivů a doplňků, fotíte v nejrůznějších prostředích z rozmanitých úhlů a nemáte strach ani z minimalismu. Potěšující je i fakt, že se mnozí z vás nebojí nápadů a posílají do soutěže nejen produktové snímky, ale i fotografie, propagující myšlenky, vize a značky. Dáváte do svých fotografií příběhy, nápady i vtip.

Galerii vašich reklam si prohlédněte ZDE.

Jednoduchý návod, jak vytvořit dobrý reklamní snímek neexistuje. Platí ale, že zde může fotograf využít pravidla všech myslitelných fotografických žánrů. Děkujeme za vaši kreativitu…

 

Zjistěte, co vše vám přináší lednové FOTOVIDEO, které je právě na stáncích: POKRAČOVAT

Nechcete obíhat trafiky? Využijte výhodné nabídky předplatného a mějte svůj časopis ve schránce dokonce o den dříve! Navíc tím výrazně ušetříte oproti pultové ceně a získáte dárek třeba v hodnotě 1.000 Kč! Nabízíme předplatné tištěného časopisu s dárky a také v elektronické podobě. Předplatit FotoVideo lze také ve Slovenské republice.

Více o předplatném ZDE.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.