Výsledky Fotosoutěže NIKON KALENDÁŘ 2018

Publikováno: 14. prosince 2017 | autor Redakce
1. místo: Miloš Nejezchleb, Consumer society, D800

Prestižní NIKON KALENDÁŘ 2018 vyšel v již devátém vydání

a přispěl klientům Centra Arpida na pobyt u moře v roce 2018.

13.12. 2017 proběhlo vyhlášení výsledků 9. ročníku fotografické soutěže NIKON KALENDÁŘ – moje srdeční záležitost. Soutěž na téma 100 let s Nikonem probíhala od 1. září do 31. října 2017 na webových stránkách  zde. Odborná porota v čele s předsedou panem Stanislavem Pokorným, členem Asociace profesionálních fotografů ČR a kurátorem Nikon Photo Gallery, vybrala z celkového počtu 2 579 přihlášených fotografií padesát semifinálových. Mezi nimi bylo i dvanáct fotografií, které ozdobily vydání prestižního NIKON KALENDÁŘe pro rok 2018. Kalendář pokřtil zástupce centra ARPIDA se sídlem v Českých Budějovicích pan Mgr. Jaromír Novák, vedoucí osobní asistence společně s hercem a režisérem Jiřím Mádlem. Centrum ARPIDA poskytuje komplexní pomoc rodinám pečujícím o děti, mladistvé a mladé dospělé osoby s tělesným a kombinovaným postižením a výtěžek z letošní soutěže poputuje právě k nim.

Po křtu následoval prodej vítězných fotografií z kalendáře pro rok 2018, ale i dalších semifinálových fotografií, přítomným hostům. Fotografie bude možné také zakoupit přímo zde. Cena jedné fotografie je 2 500 Kč. Výtěžek z prodeje fotografií pro Centrum ARPIDA bude věnován klientům centra na cestu k moři v roce 2018. V Centru ARPIDA se natáčely některé scény filmu Jiřího Mádla Pojedeme k moři, na kterém se Nikon partnersky podílel. Snem hlavního hrdiny byla cesta k moři s celou rodinou. Díky tomuto projektu Pojedeme k moři II a díky fotografům, kteří do soutěže přispěli svými fotografiemi, se pobyt u moře stane dostupným dalším dětem z Centra ARPIDA.

Společnost Nikon navíc věnuje v roce 100. výročí centru ARPIDA finanční dar ve výši 100 000 Kč.

Autory 12 vítězných fotografií v kalendáři pro rok 2018 jsou: Miloš Nejezchleb (Consumer society),

Pavel Šmejkal (Podivná šachovnice),

Ivan Svatoš (Nekonečná řeka),

Lukáš Ďúran (Flowers),

Ondrej Medveď (Hlavou v oblakoch),

Martin Weiss (Zákoutí Šumavy),

Věra Smolíková (Divoká jízda),

Lucie Drlíková (Follow your inner light),

Marian Kuric (Rolling Stones),

Miroslav Bárta (Woknous),

Jaroslav Hora (Bílá krása – Páv korunkatý),

Matěj Třasák (Skiing in the sky).

Absolutním vítězem soutěže se stal Miloš Nejezchleb s fotografií „Consumer society“. Od společnosti Nikon získal šek na nákup produktů této značky v hodnotě 50 000 Kč.

Vyhlášením výsledků byla v NIKON PHOTO GALLERY zahájena výstava semifinálových fotografií, která potrvá do 21. ledna 2018. Galerie je otevřena pro veřejnost na adrese Újezd 19, Praha 1 – Malá Strana, vždy od úterý do neděle mezi 12. a 19. hodinou.

Do soutěže NIKON KALENDÁŘ 2018 se přihlásilo celkem 882 soutěžících, kteří zaslali 2 579 fotografií. Nejmladšímu účastníkovi bylo 15 let a nejstaršímu 87 let. Nejvíce soutěžních fotografií, v počtu 207, bylo pořízeno fotoaparátem Nikon D7000. Pouze 37 přihlášených fotografií bylo vyfoceno analogovými fotoaparáty.

Více o tomto projektu naleznete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.