Jak se zúčastnit soutěže Fotograf roku?

Publikováno: 28. ledna 2016 | autor Redakce
lanek.jpg

lanek.jpg

ZÍSKÁVÁTE BODY JAKO V F1:

Soutěž Fotograf roku je celoroční a má 12 kol/témat, ve kterých sbíráte body. 12 témat hodnotí odborná porota. Po uzávěrce příslušného kola se všechny fotografie posílají odborné porotě, která získá fotografie bez jména autora a názvu snímku, aby bylo hodnocení objektivní. Porota z daného kola stanoví Top 20 fotografií z hlavní kategorie Fotograf roku a Top 10 snímků z kategorie Fotograf roku Junior.

Top 20 - Fotograf roku: Nejlepší fotografie v každém kole (tématu) získává 150 bodů, 2. místo 120 bodů a 3. místo 90 bodů. Čtvrtá fotografie získává 85 bodů, každá další fotografie v pořadí získá o 5 bodů méně tedy 5. místo 80 bodů, 6. místo 75 bodů, atd., atd.

Top 10 - Fotograf roku Junior: Bodováno je vždy prvních deset v pořadí. První místo získává 70 bodů, 2. místo 50 bodů, 3. místo 40 bodů, každá další fotografie v pořadí získá o 5 bodů méně (4. místo 35 bodů, 5. místo 30 bodů atd. až 10. místo 5 bodů).

Tyto body pak redakce přiřadí příslušnému fotografovi a vše se ukládá do tabulky průběžného pořadí. Vítězi kategorií (Fotograf roku a Fotograf roku Junior) se stávají ti, kteří za celý soutěžní rok nasbírají nejvíce bodů.

Pokud je fotograf členem fotoklubu, fotoškoly nebo fotokroužku, body se automaticky přičítají i těm. Musí však mít fotograf ve svém profilu vyplněno, že soutěží právě za danou skupinu.

Porota dále vybere dalších 50 fotografií z hlavní kategorie Fotograf roku v daném tématu a dalších 20 fotografií z kategorie Fotograf roku Junior. Tyto snímky porotu zaujaly, ale nedostali se mezi Top 20 ani Top 10 bodovaných a tak spadají do galerie kreativity, kterou najdete na webu fotografroku.cz.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.