BLÍZKÁ KRÁSA V DETAILU - Výsledky 11. tématu 17. Fotografa roku!

Publikováno: 2. listopadu 2017 | autor Redakce
Viera Kasmanová, Zajtra nájdem slnko

Makro, close-up, velká i malá zvětšení. Máte na to objektiv, či to zkusíte s tím, co je k dispozici? Jde to, nebojte se. Téma, které patří v naší soutěži k nejoblíbenějším a také nejkrásnějším. A nemusí to být jen květiny, i když té krásy mají možná nejvíc. I malé věci umí velké divy.

"Fantastický svět fotografie detailu a makra je plný příběhů a divných lidí.V případě, že na svém výletě na Hlubokou potkáte v zámeckém parku člověka, který se s foťákem válí v trávě, nepochybně jste potkali exemplář Homo Photographicus Macrus. Je ještě o trochu divnější než ostatní fotografové, neboť na jednom metru čtverečním louky dokáže nadšeně strávit celý den. Také se zdá, že nedílnou součástí makrofotografa je stativ, skvělé makrosklo, konvertor,mezikroužky, makropředsádky a další nezbytné a někdy velmi podivné propriety.Mantra, kterou se zaklíná, jsou slova bokeh a zvětšení. Makrofotografové mají obrovské množství speciálních postupů, vymyšleností a fíglů…

A přesto se v tomto žánru, plném nahodilosti a nepředvídatelnosti, jen málokdy vyskytuje osobitý pohled. Makrofotografie se dá nazvat zemí za zrcadlem, která je plná malých zázraků. Bohužel Alenku, která je dokáže spatřit, v ní potkáte jen občas. Přesto se naštěstí v rámci tohoto tématu jednou nebo dvakrát objevila. Za zmínku rozhodně stojí záběry pořízené v juniorské kategorii. Jistě by se některé práce se ctí vyrovnaly dospělým fotografům."

Porota soutěže Fotograf roku

Galerii všech soutěžních fotografií tohoto tématu naleznete zde.

Partnerem XI. tématu byla značka Joby.

joby-black.jpg

Aktuální žebříčky a vítězné fotografie najdete v rozšířeném listopadovém FotoVideo!

Prozradíme jen že po jedenáctém kole je stále ve vedení Barbara Havlíková se 780 body v hlavní kategorii!

U Juniorů vede po jedenáctém kole Klára Mašínová s 425 body!

partneri-2017.jpg

Více už v rozšířeném listopadovém FotoVideo!

FotoVideo 11/2017


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.