Roční předplatné FotoVideo s dárkem od Fomei

Publikováno: 15. března 2022 | autor Redakce
pruvodce-digitalni-fotokomorou-mockup1.jpg

12x časopis FotoVideo + kniha Průvodce digitální fotokomorou v hodnotě 249 Kč

Kniha společnosti FOMEI je určená všem fotografkám, fotografům, umělcům a minilabistům, kteří chtějí proniknout do tajemství tisku fotografií a uměleckých grafik, a nechat se okouzlit papíry pro inkoustové tiskárny.

Informace k předplatnému:

  • ušetříte 857 Kč
  • obdržíte 12 vydání časopisu
  • zaplatíte 820 Kč
  • platí do 31. 12. 2022


KOMPLETNÍ NABÍDKU PŘEDPLATNÉHO NAJDETE ZDE

OBJEDNAT TAKÉ MŮŽETE PŘEDPLATNÉ U SEND.CZ ANEBO PŘEDPLATNÉ U MAGAZINY.CZ


Průvodce digitální fotokomorou

Tuto kniho jsem nemohl minout. Takový malý poklad pro všechny, co chtějí a baví je si tisknout své výtvory v klidu doma. Leží mi na stole, dokonce s vlastnoručním věnováním autora, kterým není nikdo jiný, než proslulý propagátor a popularizátor tisku fotografií Ing. Jan Kaiser, Ph D.

pruvodce-digitalni-fotokomorou-mockup1.jpg

Nikdy nezapomenu na jeho dokonale vysvětlující, a přitom zábavné přednášky spojené s neuvěřitelně zásadní obhajobou tisku. Poslouchal bych je znovu a znovu. A teď mám šanci (a nejen já) si to Honzovo povídání v klidu přečíst a využít jeho rad jak učebnice.

Vše, co k tisku potřebujete

Na knize hned v úvodu poznáte, že autor je velice zkušený muž a současně precizní systematik. Vypadá to, že opravdu nezapomněl na nic! Počínaje filozofickou a současně i jasně materiální úvahou na téma snímek versus fotografie, přes vysvětlení všech odborných i méně častých pojmů až po praktické rady potřebné pro zacházení s tiskárnou i kalibrovaným monitorem a počítačem.

pruvodce-digitalni-fotokomorou-obalka-10x14cm.jpg

Na dalších stranách najdete vše od pečlivě rozčleněných návodů a parametrů, názvosloví a charakteristik všech dostupných papírových i nepapírových materiálů, na které lze tisknout. Poté co absolvujete tuto neméně podstatnou část, vrhnete se typy, druhy fototiskáren a jejich výrobce a když vás i tato část dostatečně rozproudí, studujete dál fajnové kousky typu fine art papírů a papírů pro minilabisty. Dozvíte se spoustu zajímavostí o certifikacích, a hlavně získáte povědomí o tom, jak neprohloupit při koupi i těch nejlepších podkladů materiálů pro vaše fotografie.

Důležitou a nepřehlédnutelnou částí je Digitální fotokomora – správa barev fotografa. Díky ní se můžete naprosto přesně dovybavit nebo si překontrolovat, zda v té vaší komoře je všechno správně.

pruvodce-digitalni-fotokomorou-16.jpg

Závěrem si nezapomeňte prohlédnout postupy tisku vašich fotografií v pěti hlavních programech-prostředích.

Kniha v úplném závěru obsahuje pět důležitých a přehledných příloh zabývajících se znovu speciálními materiály vydavatele.

Ptáte se komu je tato kniha určena?

Autor říká: Všem fotografkám, fotografům, umělcům a minilabistům, kteří chtějí proniknout do tajemství tisku fotografií a uměleckých grafik, a především porozumět a nechat se okouzlit papíry a plátny pro inkoustové tiskárny. Umět správně komunikovat fotopapíry a být schopen pro daná záměr vybrat ten pravý je hlavním cílem této knihy.

pruvodce-digitalni-fotokomorou-75.jpg

Zároveň má hobby fotografům poskytnout jasnou kuchařku, kterak tisknout fotografie jako profesionálové, s nasazením správy barev. Věřím také, že se stane součástí knihovny studentů fotografických oborů.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.