PETRA ŠOCHMANOVÁ

Publikováno: 4. června 2012 | autor Redakce
Petra Šochmanová

Jmenuji se Petra Šochmanová, bydlím v Milovicích u Prahy a jsem fotograf samouk. K fotografování mě přivedl můj táta asi tak před čtyřmi lety a od té doby je mou velkou zálibou.

Hodně mě baví hrát si s kompozicí a světlem, nepoužívám blesk a pokud to jen trochu jde, snažím se vyjít s přirozeným světlem.

Mou doménou rozhodně není ostrá a technicky dokonalá fotografie. Myslím, že i v nedokonalosti se dá najít krása. Mám ráda černobílou fotografii, je to taková klasika, v níž je něco co mě přitahuje. Ale samozřejmě se nebráním ani barvám, pokud mě barevná skladba nějak zaujme.

Fotografie s pohybovou neostrostí si v neposlední řadě trénuji při hrátkách mých dvou dcer, kde se snažím zachytit také přirozenou radost ze života.

Ráda fotím i různá zátiší, prostě cokoliv, v čem najdu jakýsi skrytý význam. Stále mě nepřestává fascinovat síla okamžiku, zachycená ve fotografii. Příkladem toho je fotografie Člověk obojživelník, která vznikla obrovskou náhodou. Jen jednou jsem zmáčkla spoušť a zrovna se to povedlo tak skvěle zachytit.

Účast v soutěži Fotograf roku je pro mě perfektním tréninkem jak si vyzkoušet všechna odvětví fotografie. Své fotografie prezentuji na fotogalerii, také na osobní stránce souteže Fotograf roku a  kontaktovat mne můžete na sociální síti Facebook

V dnešní konkurenci výborných fotografů mě hodně potěší když alespoň některá z fotografií dovede upoutat pozornost náročného publika.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.