JAN MAJDAN

Publikováno: 16. července 2012 | autor Redakce
Jan Majdan

Narodil jsem se v Rakovníku v roce 1972 ve znamení panny, fotografii jsem propadl o 34 let později, do té doby jsem zaznamenával běžné rodinné situace.

Od roku 2005 se stává fotoaparát nedílnou součástí mého zaměstnání, kdy se snažím maximálně zadokumentovat místa dopravních nehod. Nejde o výstavní fotografie, ale při této dokumentaci a následném vyšetřování se snažím pro účastníky dopravních nehod udělat maximum, a mohu s klidným svědomím říct, že mám svou práci rád.

Dá se říct, že fotoaparát je mé třetí oko, kterým každým dnem více a více poznávám svět a snažím se z něj fotografií vyříznout všední i nevšední okamžiky a pohledy. Je to až neuvěřitelné, co se dá stále objevovat v místech ve kterých člověk žije od narození a vůbec všude kudy lidská noha projde.

Za svůj největší úspěch považuji, že jsem v roce 2012 dokázal realizovat svou 1. výstavu z mého životního prostředí - "Rakovnický chodec", k tomu musím dodat za vydatné pomoci mých blízkých a to hlavně mojí, v tomto případě hanlivě řečeno tchýně, a manželky. Pak mě samozřejmě velice potěšilo několik pěkných umístění v žánrových soutěžích časopisu Fotograf roku, vždy člověka potěší, když se jeho fotografie zalíbí i někomu jinému.

Nemám své vyhraněné fototéma, je to hodně otázka, kde se právě člověk nachází, ale řekl bych, že trochu inklinuji ke krajině kolem chmelnic a to v každém ročním období.  A to je můj další malý cíl do budoucna - realizace výstavy na téma "chmelnice".

Na závěr se vší vážností konstatuji, že mě hodně ovlivnila soutěž Fotograf roku a časopisFotoVideo, kde se snažím čerpat, jak inspiraci, tak důležité informace, kterých je zde tolik, že je ani nedokážu všechny zpracovat.

Fotografie především prezentuji na stránkách soutěže Fotograf roku a nově na Photoserver.eu. Těším se na další a další témata, které nám život sám, nebo redakce soutěže Fotograf roku předloží. Případné náměty, připomínky, nebo jen tak, mi můžete napsat na email: jan.majdan zavináč seznam.cz, ze svého přesvědčení nefiguruji na žádných sociálních sítích.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.